Soorten leder

Nerfleder heeft een zeer dichte vezelstructuur en dit maakt de kans op scheuren een stuk kleiner. De handschoenen die zijn gemaakt van Nerfleder zijn vaak gemaakt voor middelzware tot zware laswerkzaamheden. De OXXA Welder 53-150 lashandschoenen zijn gemaakt van rundnerfleder en zijn zeer hittebestendig.

Splitleder scheurt een stukje sneller maar dit maakt ze een stuk goedkoper. Deze handschoenen zijn meer geschikt voor licht tot middelzware laswerkzaamheden. De splitlederen OXXA Welder 53-122 lashandschoenen zijn niet alleen stevig maar ook zeer betaalbaar.

Tot slot nappaleder. Dit type leer is duurzaam, zacht en vochtbestendig. Lashandschoenen die zijn gemaakt van Nappaleder hebben vaak een hoge vingergevoeligheid en zijn over het algemeen soepel maar ook erg sterk. De comfortabele OXXA Weld-Comfort 53-740 lashandschoenen hebben door het nappaleder een hoge vingergevoeligheid.

Het kiezen van het juiste materiaal is niet het enige dat van belang is bij jouw zoektocht naar de ideale lashandschoen. Ook moeten de handschoenen natuurlijk lekker zitten. Hoe je de beste maat handschoen kan uitkiezen, vind je in onze blog ‘De juiste maat werkhandschoenen kopen

Type A en Type B lashandschoenen

Wat voor soort lashandschoen het beste is voor jouw lasproject is afhankelijk van hoeveel vingergevoeligheid nodig is en hoe zwaar de laswerkzaamheden zijn. Type A lashandschoenen hebben in het algemeen een lage vingergevoeligheid maar een hoge mate van bescherming. De handschoenen zijn redelijk flexibel en passen het beste bij MIG/MAG-lassen. Type B handschoenen zijn juist meer geschikt voor TIG-lassen door hun hoge vingergevoeligheid en beweeglijkheid. De handschoenen bieden gemiddelde bescherming maar zijn enorm flexibel. In onze blog over TIG en MIG/MAG lassen, leer je alles over de verschillen tussen deze lastechnieken.

Lashandschoenen met voering

Soms kan het zijn dat je werkhandschoenen iets extra’s nodig hebben. Denk aan een warme voering in de winter zoals de OXXA Winter 47-040 werkhandschoenen of juist een molton voering voor extra isolatie zoals in de OXXA X-Welder-Pro 53-800 lashandschoenen. Daarom kan het soms slim zijn om een handschoen te nemen met extra voering. Elke soort lassen heeft natuurlijk zijn eigen eisen en veiligheidsvoorschriften.

Andere PBM's binnen lassenwerkzaamheden

Tijdens lassen is het belangrijk om niet alleen je handen te beschermen. Vonken kunnen alle kanten op vliegen en ook heb je te maken met een flinke dosis aan hitte en lasgassen. Daarom wordt het geadviseerd om ook naar de volgende dingen te kijken op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen:

Voor meer informatie over het vinden van de juiste PBM, kan je onze blog over lassen lezen.