Handschoenen voedselbereiding

Food handschoenen zijn onmisbaar in de voedingsindustrie. Ze worden gedragen om de hygiëne en (voedsel)veiligheid te waarborgen. Het dragen van het juiste paar voorkomt snijwonden, verbranding en onderlinge contaminatie van producten.

Lees meer
39 resultaten (1-39)
Sorteren op:

Voedingsmiddelen richtlijn

Alle handschoenen op deze pagina zijn geschikt voor contact met voeding. Ze dragen het internationale symbool voor voedselveilige materialen (wijnglas en vork) zoals voorgeschreven in Richtlijn 80/590 van de Europese Commissie.

Zo kies je de juiste handschoenen voor de voedingsindustrie

Welke food handschoenen je het best kan aanschaffen is afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden en persoonlijke voorkeuren. Het is ook belangrijk dat ze goed passen dus kies de juiste maat.

In onze webshop zijn herbruikbare en wegwerp handschoenen voor de voedingssector verkrijgbaar. Laatstgenoemde bieden optimale hygiëne en zijn ideaal voor bijvoorbeeld het bereiden van broodjes. Poedervrije handschoenen, zoals de OXXA Nitri-Comfort 44-520, genieten dan vaak de voorkeur. Er mag namelijk geen poeder in het eten terechtkomen.

Voor bescherming tegen specifieke risico’s hebben we diverse herbruikbare handschoenen in het assortiment. De Mapa KryTech 838, Ansell Hyflex 72-286 en Ansell Hyflex 72-285 zijn snijbestendig en de Mapa Temp-Cook 476 biedt thermische bescherming.

Voor koude werkomgevingen hebben we de Ansell ActivArmr 78-203 en Ansell ActivArmr 78-103 in het assortiment.

Op zoek naar breed inzetbare food handschoenen? De OXXA Nitrile-Chem 41-200 beschermt tegen oliën, vetten, oplosmiddelen en diverse chemicaliën.

Waarom blauwe handschoenen voor voedselbereiding?

Tijdens voedselbereiding worden vaak blauwe handschoenen gedragen. Dat is vooral omdat deze opvallen tussen de voedselwaren. Er bestaan namelijk weinig blauwe voedingsmiddelen. Bij verlies kan je ze dus makkelijk terugvinden.

Handschoenen voor de voedingssector kopen?

Ontdek ons aanbod in de webshop! Weet je niet zeker wat de beste food handschoenen zijn voor jouw situatie? Neem dan gerust contact op met onze productspecialist.