Waar op te letten bij het aanschaffen

Bij het kopen van een regenpak zijn er enkele belangrijke keuzecriteria om te overwegen:

  • Materiaal: Het is belangrijk om te kijken naar de stof waarvan de regenpakken zijn gemaakt. De stof dient zowel duurzaam als comfortabel te zijn. Denk hierbij aan polyester of PVC of een mix van de twee. Het regenpak moet bestand zijn tegen de eisen van het werk en tegelijkertijd bewegingsvrijheid bieden.
  • Duurzaamheid: Het is van belang dat het regenpak bestand is tegen slijtage en scheuren. Daarnaast is stevigheid van de naden en kwaliteit van eventuele ritsen en knopen van belang voor de levensduur van het pak.
  • Ontwerp en pasvorm: Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en bewegingsvrijheid. Neem ook in overweging of je het regenpak over andere kledingstukken heen zult dragen. Ook belangrijk om mee te nemen in je overweging is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een capuchon, ventilatie en de verstelbaarheid van de broek en de jas. 
  • Water-/Winddicht: Kijk naar de eigenschappen die het regenpak echt water- en winddicht maken. Bijvoorbeeld getapete naden, dubbele stormflappen en de dikte van het materiaal. 
  • Ventilatie: Ook ventilatie is van belang bij het uitzoeken van een werk regenpak. Goede ventilatie is essentieel voor het voorkomen van overhitting en vochtopbouw. De ventilatie laat de lucht circuleren en voert het vocht af, waardoor de drager de gehele dag droog en fris blijft.

Houd er rekening mee dat regenkleding enkel bescherming biedt tegen water of soortgelijke onschadelijke vloeistoffen. Een werk regenpak biedt geen bescherming tegen gevaarlijke materialen als chemische stoffen. 

Werk regenpak kopen bij PBM discounter

Bij PBM discounter begrijpen we dat het vinden van het juiste regenpak een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we onze regenpakken aan tegen scherpe prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. Voor advies of hulp bij het kiezen van de perfecte werk regenpak kun je ons altijd bellen op +31 85 065 69 29. Vergeet ook niet de rest van ons assortiment regenkleding te bekijken, zoals werk regenbroeken, werk regenoveralls en werk regenjassen.