Goede pasvorm

Een thermo werkshirt moet goed om het lichaam aansluiten. Hoe beter thermokleding aansluit hoe beter het werkt. Het shirt zal dus als een tweede huid om het lichaam moeten zitten. Bij een perfecte aansluiting zal het je bovenlichaam goed warm houden en vochtregulerend werken. Mocht je tevens voor een thermo werkbroek gaan, dan is het van belang dat deze goed aansluit op het thermoshirt. Als er namelijk een stuk huid bloot is, verlies je gelijk veel warmte. Koop daarom het liefst de bijpassende thermobroek. 

Hoe draag je een thermoshirt

De beste manier om jezelf warm aan te kleden is door meerdere lagen kleding aan te doen. Het beste kun je dan beginnen met een basislaag van thermokleding. Thermokleding werkt namelijk alleen als dit direct op de huid wordt gedragen. Vervolgens kan je hier dan een trui over dragen en daarna nog een jas. Op deze manier zorg je dat je het meeste profijt haalt uit je kleding.

Eigenschappen thermoshirts

Bij het kiezen van de juiste thermoshirt is het van belang om goed te kijken naar de eigenschappen ervan. Zo hebben sommige shirts bijvoorbeeld geen naden of platte naden, dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van plekken die schuren op de huid. Daarnaast is het belangrijk welke materialen je kiest. Omdat je het shirt de hele dag moet dragen is het belangrijk dat het shirt zacht aanvoelt op de huid en comfortabel zit. Een hoogwaardige thermoshirt combineert verschillende eigenschappen om de drager te voorzien van optimale comfort en functionaliteit. Hieronder hebben wij wat eigenschappen uitgelicht die van belang zijn voor het kiezen van de juiste thermo onderkleding.

Vochtregulerend:

Een kwalitatief goed thermoshirt heeft vochtregulerende eigenschappen. Dit houdt in dat het thermoshirt het vocht van het lichaam afvoert. Hierdoor blijft het lichaam droog, zelfs bij intensieve activiteiten. Zo blijf je de hele dag comfortabel en warm zonder dat je overmatig gaat zweten. 

Geurvretend:

Sommige thermoshirts zijn behandeld met geurvretende technologieën. Door deze technologie wordt de ontwikkeling van vieze geuren geminimaliseerd, zelfs bij intensief gebruik. Ook na herhaaldelijk wassen blijven deze geurvretende eigenschappen van kracht. Hierdoor kan je het thermoshirt de hele dag gebruiken en toch fris blijven.    

Vlekbestendig:

Sommige thermoshirts zijn behandeld met vlekbestendige technologie. Door deze technologie wordt de ontwikkeling van vlekken geminimaliseerd. Zo zal je niet snel zweetvlekken krijgen, of andere vlekken veroorzaakt door stof of olie en dergelijke. De thermoshirts blijven zelfs na herhaaldelijk wassen vlekbestendig. 

Sneldrogend:

Een sneldrogend thermoshirt is ideaal wanneer de broek vaak moet worden gebruikt of wordt blootgesteld aan water, regen of zweet tijdens het werk. De naam zegt het al, het sneldrogend thermoshirt zorgt ervoor dat het shirt sneller droogt dan gewoonlijk. Hierdoor voorkom je het ongemak van werken in natte kleding. 

Vlamvertragende eigenschappen:

Omdat veiligheid van groot belang is op de werkvloer, zijn sommige thermoshirts voorzien van vlamvertragende eigenschappen. Deze kleding is ontworpen om niet te smelten of verder te branden zodat je beschermt bent tegen hitte en vlammen. Dit vermindert de kans op brandwonden en biedt zodoende extra bescherming. 

Ademend:

Een goed thermoshirt houdt de drager niet alleen warm, maar zorgt ook voor goede luchtcirculatie. Dit is cruciaal voor het reguleren van lichaamswarmte. Door een goede luchtcirculatie kan overtollige lichaamswarmte ontsnappen. Hierdoor blijft de temperatuur aangenaam en zal je niet oververhit raken of overmatig gaan zweten. 

Gebrusht:

In ons assortiment hebben wij ook thermoshirts die geborsteld (gebrusht) zijn. Door het borstelen van de stof krijgt deze een zachte, pluche textuur. Een gebrusht thermoshirt zit extra lekker op de huid maar het verbetert ook de isolatie van het shirt. Zodoende wordt de warmte nog beter behouden. 

Lange of korte mouwen

Er zijn thermoshirts met korte of lange mouwen beschikbaar. De keuze hiervoor hangt af van persoonlijke voorkeur en de omstandigheden waar je in moet werken. Voor koude omstandigheden kan je het beste gebruikmaken van een thermoshirt met lange mouwen om tevens de armen te beschermen tegen de kou. Bij gematigde temperaturen zou een shirt met korte mouwen beter geschikt kunnen zijn. 

Ook het intensiteitsniveau van de werkzaamheden kunnen uitmaken bij de keuze voor het type shirt. Heb je actief werk waarbij je veel moet bewegen, dan kan je gebruikmaken van een thermoshirt met korte mouwen. Bij minder intensieve werkzaamheden is een thermoshirt met lange mouwen meer geschikt.

Tot slot hangt het natuurlijk ook af van je persoonlijke voorkeur. Als je iemand bent die het snel warm heeft en de voorkeur geeft aan het gevoel van blote armen, dan zal je eerder voor een thermoshirt met korte mouwen moeten gaan.

Thermoshirt kopen bij PBM discounter

Onze thermoshirts zijn van hoge kwaliteit en te koop tegen een kleine prijs. Bekijk ons aanbod op de webshop en bestel vandaag jouw thermoshirt online. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen via +31 85 065 69 29.

Met alleen een thermoshirt ben je er vaak nog niet. Dus neem ook eens een kijkje bij onze thermobroeken en thermojassen.