Veiligheidsbrillen

Een kwalitatief hoogwaardige en goedkope veiligheidsbril kopen doe je bij PBM discounter. In onze webshop vind je een ruim aanbod aan klassieke en modieuze veiligheidsbrillen van topmerken als Bollé, 3M en Uvex. Of je nou op zoek bent naar oogbescherming voor dagelijkse werkzaamheden of veeleisende omstandigheden, wij hebben het.

De juiste veiligheidsbril voor het type gevaar

Het allerbelangrijkst bij de aanschaf van een werkbril is dat deze tegen de juiste risico’s bescherming biedt. Mechanische (bijv. opspattende scherven), chemische en optische gevaren kunnen leiden tot oogschade. Niet elke bril beschermt bijvoorbeeld tegen chemisch gevaar. De Bollé Tracker is een goede keus voor wie bescherming nodig heeft tegen mechanische en chemische risico’s. Optisch gevaar ontstaat door te kijken in fel licht van bijvoorbeeld lassers of als je lange tijd in de zon werkt.

Normen met betrekking tot beschermbrillen

Alle veiligheidsbrillen in ons assortiment voldoen minimaal aan de normering EN 166 en beschermen tegen impact. Sommige exemplaren hebben ook specifieke normen als EN 170 voor bescherming tegen ultraviolette straling. Bekijk voordat je een veiligheidsbril koopt goed welke normen van toepassing zijn.

Welke lenskleur?

Je kan kiezen uit verschillende lenskleuren. Elke kleur geeft een ander effect. Zo zorgen amberkleurige en gele lenzen voor meer contrast bij weinig licht. Bruine glazen blokkeren blauw licht en bieden rust aan de ogen. Ben je op zoek naar een veiligheidszonnebril? Kies dan voor grijze of rookkleurige (smoke) glazen. Blanke lenzen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik en ideaal voor algemene werkzaamheden.

Lenseigenschappen bepalen

Er zijn veel verschillende lenseigenschappen. Vaak zijn glazen voorzien van een antikras- en antidampcoating voor een langere levensduur en goed zicht. Gepolariseerde en spiegelende glazen zijn ideaal voor personen die buiten werken in de zon. Een spiegelcoating weerkaatst licht en een gepolariseerde veiligheidsbril neemt lichtschittering weg. Werk je zowel binnen als buiten? Dan is een in/outdoor lens (bijv. 3M SecureFit SF600 SF610AS-EU) of meekleurende lens (bijv. Uvex I-3 9190-880) een goede optie.

Eigenschappen voor het creëren van een persoonlijke pasvorm

Een persoonlijke pasvorm zorgt voor comfort en een goede bescherming. Er zijn veiligheidsbrillen verkrijgbaar waarvan je de pootjes, neusbrug en/of lenshoek (inclinatie) kan verstellen. Daarnaast heb je keuze uit een smal en standaard montuur.

Veiligheidsbril kopen bij PBM discounter

Gebruik de filters om een goede veiligheidsbril voor jouw situatie te selecteren. Kom je er niet helemaal uit welke veiligheidsbril je moet bestellen, lees dan ons blogitem voor meer advies. Je kan natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Toon meer

Uitgelichte merken voor veiligheidsbrillen

200 resultaten (1-48)
Sorteren op: