Veiligheidsbrillen

Een veiligheidsbril is cruciaal als het aankomt op bescherming van de ogen tegen bijvoorbeeld rondschietend materiaal of chemische stoffen. Een kwalitatief hoogwaardige en goedkope veiligheidsbril kopen doe je bij PBM discounter. In onze webshop vind je een ruim aanbod aan klassieke en modieuze veiligheidsbrillen met EN 166 normering van bekende merken als Bollé, 3M en Uvex. Of je nou op zoek bent naar oogbescherming voor dagelijkse werkzaamheden of veeleisende omstandigheden, wij hebben het.

Lees meer

Uitgelichte merken voor veiligheidsbrillen

178 resultaten (1-48)
Sorteren op:

De juiste veiligheidsbril kopen voor het type gevaar

Het allerbelangrijkst bij het aanschaffen van een veiligheidsbril is dat deze tegen de juiste risico’s bescherming biedt. Mechanische (bijv. opspattende scherven), chemische en optische gevaren kunnen leiden tot oogschade. Niet elke werkbril beschermt bijvoorbeeld tegen chemisch gevaar. De Bollé Tracker is een goede keus voor wie bescherming nodig heeft tegen mechanische en chemische risico’s. Optisch gevaar ontstaat door te kijken in fel licht van bijvoorbeeld lassers of als je lange tijd in de zon werkt.

Normen met betrekking tot veiligheidsbrillen

Alle veiligheidsbrillen in ons assortiment voldoen minimaal aan de normering EN 166 en beschermen tegen impact. Sommige exemplaren hebben ook specifieke normen als EN 170 voor bescherming tegen ultraviolette straling. Bekijk voordat je een veiligheidsbril koopt goed welke normen van toepassing zijn.

Welke lenskleur?

Bij ons kan je een beschermbril kopen met verschillende lenskleuren. Elke kleur geeft een ander effect. Zo zorgen amberkleurige en gele lenzen voor meer contrast bij weinig licht. Bruine glazen blokkeren blauw licht en bieden rust aan de ogen. Ben je op zoek naar een veiligheidszonnebril? Kies dan voor grijze of rookkleurige (smoke) glazen. Blanke lenzen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik en ideaal voor algemene werkzaamheden.

Lenzen van polycarbonaat of acetaat?

De meeste lenzen zijn gemaakt van polycarbonaat. Dit materiaal is bestand tegen hoge impact, maar niet chemisch bestendig. Acetaat is dit wel. Mocht je met bijtende stoffen gaan werken, dan is het dus verstandig om voor acetaat lenzen te kiezen. 

Lenseigenschappen bepalen

Er zijn veel verschillende lenseigenschappen. Vaak zijn glazen voorzien van een antikras- en antidampcoating voor een langere levensduur en goed zicht. Gepolariseerde en spiegelende glazen zijn ideaal voor personen die buiten werken in de zon. Een spiegelcoating weerkaatst licht en een gepolariseerde veiligheidsbril neemt lichtschittering weg. Werk je zowel binnen als buiten? Dan is een in/outdoor lens (bijv. 3M SecureFit SF600 SF610AS-EU) of meekleurende lens (bijv. Uvex I-3 9190-880) een goede optie.

Eigenschappen voor het creëren van een persoonlijke pasvorm

Een persoonlijke pasvorm zorgt voor comfort en een goede bescherming. Er zijn veiligheidsbrillen verkrijgbaar waarvan je de pootjes, neusbrug en/of lenshoek (inclinatie) kan verstellen. Daarnaast heb je keuze uit een smal en standaard montuur.

Veiligheidsbril kopen bij PBM discounter

Gebruik de filters om een goede veiligheidsbril voor jouw situatie te selecteren. Kom je er niet helemaal uit welke veiligheidsbril je moet bestellen, lees dan ons blogitem voor meer advies of bekijk de top 10. Je kan natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via +31 85 065 69 29.

We hebben ook goedkope overzetbrillen, lasbrillen en ruimzichtbrillen van hoge kwaliteit in het assortiment.