Handschoenen voedselbereiding

Food handschoenen zijn onmisbaar in de voedingsindustrie. Ze worden gedragen om de hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen. Het dragen van het juiste paar voorkomt snijwonden, verbranding en onderlinge contaminatie van producten. In ons assortiment vind je handschoenen voor voedselverwerking van o.a. de merken OXXA, Ansell en PSP.

Lees meer
59 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Wegwerp handschoenen

Onze disposable handschoenen bieden optimale hygiëne en zijn ideaal voor het verwerken van voedsel. De overdracht van bacteriën en vuil wordt voorkomen wanneer de handschoenen regelmatig worden gewisseld. Omdat er geen poeder in het eten terecht mag komen, gebruik je uitsluitend poedervrije handschoenen zoals de  OXXA Nitri-Comfort 44-520.

Wegwerp handschoenen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Latex en nitril zijn veelgebruikte materialen. Zoek je een handschoen van nitril? Kijk dan bijvoorbeeld naar de PSP 50-220 Single Use Nitrile werkhandschoenen.

Herbruikbare handschoenen

Herbruikbare handschoenen zijn verkrijgbaar met en zonder coating. De handschoenen zonder coating beschermen vaak tegen licht snijgevaar of kunnen gebruikt worden als onderhandschoen. De gecoate handschoenen bestaan uit een drager van, onder andere, katoen of HDPE, en een waterdichte coating van latex of nitril.

Voor bescherming tegen specifieke risico’s hebben we diverse herbruikbare handschoenen in het assortiment. De Mapa KryTech 838, Ansell Hyflex 72-286 en Ansell Hyflex 72-285 zijn snijbestendig en de Mapa Temp-Cook 476 biedt thermische bescherming.

Voor koude werkomgevingen hebben we de Ansell ActivArmr 78-203 en Ansell ActivArmr 78-103 in het assortiment.

Op zoek naar breed inzetbare food handschoenen? De OXXA Nitrile-Chem 41-200 beschermt tegen oliën, vetten, oplosmiddelen en diverse chemicaliën.

Voedingsmiddelen richtlijn

Alle handschoenen op deze pagina zijn geschikt voor contact met voeding. Ze dragen het internationale symbool voor voedselveilige materialen (wijnglas en vork) zoals voorgeschreven in Richtlijn 80/590 van de Europese Commissie. Wanneer je met voedsel werkt moet je erop letten dat jouw handschoen hier altijd aan voldoen.

Normering EN 388

Moet de food handschoen bestendig zijn tegen schuren, scherpe voorwerpen of scheuren? De normering EN 388 geeft aan of en in hoeverre een handschoen hier tegen kan.

Kleur

De food handschoenen op deze pagina zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Zo zijn er handschoenen in het zwart, wit, geel, oranje, groen of naturel. Maar de kleur die verreweg het meeste wordt gebruikt is blauw. Dat is vooral omdat deze kleur opvalt tussen de voedselwaren. Er bestaan namelijk weinig blauwe voedingsmiddelen. Bij verlies kan je de handschoenen dus makkelijk terugvinden.

Maat

Het is belangrijk dat handschoenen goed passen dus kies de juiste maat. Een los zittende handschoen kan het risico geven op besmetting en een strak zittende handschoen zorgt voor minder draagcomfort.

Handschoenen voor de voedingssector kopen?

Bij ons bestel je handschoenen voor voedselbereiding voor de scherpste prijzen. Onze handschoenen zijn van de beste kwaliteit en we verzenden jouw bestelling zo snel mogelijk. Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust contact op en bel ons: +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag!