Werkschoenen

Werkschoenen kopen? Bij PBM discounter vind je goede veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen voor de beste prijs en voor vele beroepen. We hebben ook overschoenen en overlaarzen voor eenmalig gebruik in het assortiment.

We voeren bekende topmerken als Helly Hansen en Reebok en al onze producten zijn met zorg geselecteerd op basis van veiligheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer
Producten

Welke werkschoenen kopen?

Vragen als ‘welke werkschoenen heb ik nodig?’ en ‘wat zijn goede werkschoenen?’ worden ons vaak gesteld. Welk exemplaar je het best aan kan schaffen, is afhankelijk van verschillende factoren. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat de juiste bescherming geboden wordt. Daarnaast kan je kiezen uit allerlei modellen, kleuren en eigenschappen

Veiligheidsnormen

Er zijn vijf beschermingsniveaus: S1, S2, S3, S4 en S5. De klassen S1 – S3 hebben betrekking op schoenen, S4 en S5 op laarzen. Ga altijd na wat de geadviseerde veiligheidsnormering is zodat je de juiste beveiliging hebt.

Veiligheidsnormen werkschoenen

  • S1: Antistatisch en voorzien van een veiligheidsneus. Geschikt voor droge plaatsen.
  • S1P: Bovenstaande inclusief een antiperforatie tussenzool. Geschikt voor droge plaatsen met scherpe voorwerpen op de grond.
  • S2: Zelfde eigenschappen als S1 veiligheidsschoenen, aangevuld met bescherming tegen het binnendringen van water. Ideaal voor buitenwerkzaamheden.
  • S3: Een combinatie van S1P en S2. S3 werkschoenen zijn geschikt voor vele werkomstandigheden en daarom het populairst.

Veiligheidsnormen werklaarzen

  • S4: Waterdicht en voorzien van een veiligheidsneus.
  • S5: Bovenstaande inclusief een tussenzool en antislipprofiel.

Modellen

Bij ons kan je verschillende modellen werkschoenen kopen. Denk aan instappers, sneakers, lage en hoge werkschoenen en veiligheidslaarzen. Instappers zijn ideaal voor als je de schoenen snel aan en uit moet kunnen trekken. Een lage werkschoen is populair omdat het flexibiliteit biedt. Dit is erg prettig als je veel moet knielen en hurken. Een hoog model daarentegen beschermt een groter gedeelte van de voet en zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit.

Kleuren

PBM discounter levert werkschoenen in verschillende kleuren. Veel mensen kiezen voor zwarte werkschoenen. We hebben volledig zwarte exemplaren, alsook varianten met gekleurde details. Witte werkschoenen zijn uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Eigenschappen

Er is nog veel meer variatie mogelijk. Zo kan je kiezen voor stevige leren werkschoenen of lichtgewichte exemplaren gemaakt van stof. Lichte werkschoenen voorkomen dat je vermoeide voeten krijgt en zijn daardoor ideaal voor als je veel moet lopen. Onder meer Reebok heeft een speciale serie (Excel Light) uitgebracht met lichtgewicht schoeisel. Andere comfortverhogende eigenschappen zijn bijvoorbeeld een ademende voering, veel schokdemping en een flexibele zool. De Helly Hansen 78245 Chelsea Evolution BRZ BOA is een van de meest comfortabele werkschoenen.

Ook zijn er verschillende soorten veiligheidsneuzen (staal, aluminium en composiet). Een stalen neus is erg sterk, maar zwaar. Aluminium en composiet zijn lichte materiaalsoorten.  

Bovendien heb je nog schoeisel voor specifieke werkomstandigheden. Denk aan winter werkschoenen en winter werklaarzen of slipbestendige werkschoenen (bijv. Reebok Trail Grip 1052).

Werkschoenen voor dames en heren

We hebben werkschoenen voor zowel dames als heren in het assortiment. De matenrange loopt uiteen van maat 35 tot en met maat 48. Het dragen van de juiste maat is erg belangrijk en bepalend voor het comfort. Een te klein exemplaar knelt en een te grote schoen zit ruim. Let niet alleen op de lengte, maar ook op de breedte. Vrouwen hebben over het algemeen een smallere voet en daardoor meer moeite met het vinden van de juiste pasvorm. Werksokken of een inloopzool kunnen voor een betere aansluiting zorgen.

Hoe lang gaan werkschoenen mee?

Werkschoenen moeten regelmatig vervangen worden. Als ze slijten vermindert namelijk de veiligheid en het comfort. Ook bij goed onderhoud is het op een gegeven moment tijd om nieuwe werkschoenen te kopen. Gemiddeld kan je 1,5 jaar doen met goede werkschoenen. Houd er rekening mee dat zaken als regen en modder de levensduur verkorten.  

Disposable overschoenen en -laarzen voor hoge hygiëne

Disposable overschoenen en overlaarzen zijn ideaal voor werkomgevingen waar een hoge hygiëne vereist is. Denk aan ziekenhuizen, laboratoria en de voedselmiddelenindustrie. Ze voorkomen dat vuil en stof verspreid wordt en kunnen na gebruik weggegooid worden.

Goedkope werkschoenen kopen van hoge kwaliteit?

Wij zijn goedkoop én leveren kwaliteit. Alle producten voldoen aan de hoogste eisen en maken veilig werken mogelijk. En ook niet onbelangrijk: Wij hebben niet alleen veilige, maar ook mooie werkschoenen. Bestel de beste low-budget werkschoenen eenvoudig online.

Maak je outfit compleet met professionele werkkleding. Uiteraard zijn aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen als handschoenen en veiligheidsbrillen ook verkrijgbaar.

In onze uitgebreide collectie vind je zeker wat je zoekt. Maak gebruik van de uitgebreide filter en sorteer mogelijkheden en vind eenvoudig het gewenste model. Kom je er niet helemaal uit? Door onze ervaring weten wij precies waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe werkschoenen. Neem voor persoonlijk advies gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29.