Werkschoenen

Werkschoenen kopen? Bij PBM discounter vind je goede veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen voor de beste prijs en voor vele beroepen. We hebben ook overschoenen en overlaarzen voor eenmalig gebruik in het assortiment.

We voeren bekende topmerken als Dunlop, EMMA en Grisport, al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van veiligheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer
Producten

Welke werkschoenen kopen?

Vragen als 'Welke werkschoenen heb ik nodig?’ en 'Wat zijn goede werkschoenen?’ worden ons vaak gesteld. Welk exemplaar je het best aan kan schaffen, is afhankelijk van verschillende factoren. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat de juiste bescherming geboden wordt. Daarnaast kan je kiezen uit allerlei modellen, kleuren en eigenschappen

Veiligheidsnormen

Er zijn zeven beschermingsniveaus: S1, S2, S3, S4, S5, S6 en S7. Werkschoenen hebben de klassen S1 – S3 en laarzen de klassen S3 – S7. Daarnaast wordt er door de letters L of S, achter het cijfer, aangegeven dat de schoenen niet stalen anti-perforatie tussenzolen hebben. Met de letter L wordt aangegeven dat de zolen met een grote spijker zijn getest en met de letter S dat ze met een kleinere spijker zijn getest. Ga altijd na wat de geadviseerde veiligheidsnormering is voor jouw werkzaamheden, zodat je de juiste beveiliging hebt.

Veiligheidsnormen werkschoenen

 • S1: Antistatisch, voorzien van een veiligheidsneus, geschikt voor droge plaatsen.
 • S1P: Bovenstaande, inclusief een antiperforatie tussenzool, geschikt voor droge plaatsen met scherpe voorwerpen op de grond.
 • S1PL: S1 + een niet stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
 • S1PS: S1 + een niet stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.
 • S2: Dezelfde eigenschappen als S1, aangevuld met bescherming tegen het binnendringen van water. Ideaal voor buitenwerkzaamheden.
 • S3: Een combinatie van S1P en S2. Geschikt voor diverse werkomstandigheden en daarom populair.
 • S3L: S3 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
 • S3S: S3 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.

Veiligheidsnormen werklaarzen

 • S3: Antistatisch, veiligheidsneus, antislip, anti penetratie tussenzool, waterafstotend.
 • S4: S3 + volledig waterdicht. Geschikt voor natte en droge omstandigheden
 • S5: Biedt alle eigenschappen van S4, inclusief een tussenzool en antislipprofiel.
 • S5L: S5 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
 • S5S: S5 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.
 • S6: Nieuwe norm voor waterbestendige werklaarzen. Dezelfde eigenschappen als S2, maar volledig waterdicht, inclusief de loopzool.
 • S7: Dezelfde eigenschappen als S3-werkschoenen (met een stalen tussenzool), en volledig waterdicht.
 • S7L: S7 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
 • S7S: S7 + een niet-stalen anti-perforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.

Modellen

Bij ons kan je verschillende modellen werkschoenen kopen. Denk aan instappers, sneakers, lage en hoge werkschoenen en veiligheidslaarzen. Instappers zijn ideaal voor als je de schoenen snel aan en uit moet kunnen trekken. Een lage werkschoen is populair omdat het flexibiliteit biedt. Dit is erg prettig als je veel moet knielen en hurken. Een hoog model daarentegen beschermt een groter gedeelte van de voet en zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit.

Kleuren

PBM discounter levert werkschoenen in verschillende kleuren. Veel mensen kiezen voor zwarte werkschoenen. We hebben volledig zwarte exemplaren, maar ook varianten met gekleurde accenten. Witte werkschoenen zijn uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Eigenschappen

Er is nog veel meer variatie mogelijk. Zo kan je kiezen voor stevige leren werkschoenen of lichtgewicht exemplaren gemaakt van stof. Lichte werkschoenen voorkomen dat je vermoeide voeten krijgt en zijn daardoor ideaal voor als je veel moet lopen. Tegenwoordig bieden veel merken lichtgewicht schoenen aan, zoals Reebok, EMMA en Grisport. Andere comfortverhogende eigenschappen die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld een ademende voering, veel schokdemping en een flexibele zool. Ook zijn er verschillende soorten veiligheidsneuzen (staal, aluminium, glasvezel en composiet). Een stalen neus is erg sterk, maar ook vrij zwaar. Aluminium en composiet zijn lichte materiaalsoorten. Een neus van glasvezel is zelfs nog lichter dan aluminium en composiet.

Daarnaast is er ook een groot aanbod van schoenen voor specifieke werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan winter werkschoenen en winter werklaarzen of waterdichte schoenen die kunnen worden ingezet voor werk in natte omstandigheden.

Werkschoenen voor dames en heren

We hebben werkschoenen voor dames en heren in het assortiment. De maten lopen uiteen van maat 35 tot en met maat 48. Het dragen van de juiste maat is erg belangrijk en bepalend voor het comfort. Een te klein exemplaar knelt en een te grote schoen zit te ruim. Let niet alleen op de lengte, maar ook op de breedte. Vrouwen hebben over het algemeen een smallere voet en daardoor meer moeite met het vinden van de juiste pasvorm. Werksokken of een inlegzool kunnen voor een betere aansluiting zorgen.

Hoe lang gaan werkschoenen mee?

Werkschoenen moeten regelmatig vervangen worden. Slijtage vermindert namelijk de veiligheid en het comfort. Ook bij goed onderhoud is het op een gegeven moment tijd om nieuwe werkschoenen te kopen. Gemiddeld kan je 1,5 jaar doen met goede werkschoenen. Houd er rekening mee dat zaken als regen en modder de levensduur verkorten. Lees hier meer over in ons blog ‘Wanneer moet je werkschoenen vervangen?’

Wegwerp overschoenen en -laarzen voor hoge hygiëne

Wegwerp overschoenen en overlaarzen zijn ideaal voor werkomgevingen waar een hoge hygiëne vereist is. Denk aan ziekenhuizen, laboratoria en de voedingsmiddelenindustrie. Ze voorkomen dat vuil en stof verspreid wordt en kunnen na gebruik weggegooid worden.

Goedkope werkschoenen kopen van hoge kwaliteit?

Wij bieden goedkope producten van hoge kwaliteit. Alle producten voldoen aan de hoogste eisen en maken veilig werken mogelijk. En ook niet onbelangrijk: Wij hebben niet alleen veilige, maar ook mooie werkschoenen. Bestel de beste low-budget werkschoenen eenvoudig online.

Maak je outfit compleet met professionele werkkleding. Uiteraard zijn aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen als handschoenen en veiligheidsbrillen ook verkrijgbaar. 

In onze uitgebreide collectie vind je zeker wat je zoekt. Maak gebruik van onze uitgebreide zoekfilters en vind eenvoudig het gewenste model. Kom je er niet helemaal uit? Door onze ervaring weten wij precies waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe werkschoenen. Neem voor persoonlijk advies gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29.