Ducttape

Of je nu iets afplakt of reparaties uitvoert, ducttape biedt dé uitkomst voor al je klussen. Deze tape is één van de sterkste en meest veelzijdige tapes op te markt. Ducttape is makkelijk te scheuren, hecht direct op verschillende van ondergronden en is waterdicht. Een coating van polyethyleen zorgt voor de watervastheid en flexibiliteit voor onregelmatige oppervlakken. De laag textiel eronder verstevigd de tape en maakt het makkelijk af te scheuren. Tot slot is de lijmlaag extra dik aangebracht, zodat de tape goed bindend is en langdurig blijft plakken.

In ons assortiment vind je diverse ducttapes. Van universele ducttape voor tijdelijke reparaties tot heavy duty ducttape voor zwaardere taken zoals langdurige afdichting of bundelen. Bekijk nu onze producten en ontdek dé perfecte ducttape die past bij jouw wensen!

Lees meer
14 resultaten (1-14)
Sorteren op:

Hoe kies je de juiste ducttape?

De perfecte ducttape is een die past bij jouw werkzaamheden. Werk je binnen of buiten? Gebruik je ducttape alleen voor markeringen, of moet je ook kunnen bundelen? Wat voor ondergronden kom je meestal tegen? Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn om jezelf te stellen voor je een ducttape kiest. Lees hier alles over hoe jij de beste keus kan maken!

Materiaal

Er zijn twee factoren die het grootste verschil maken in verschillende ducttapes: de rug en het soort lijm dat is gebruikt. De rug is een geweven stof met en polyethyleen coating. Een sterkere tape heeft een hoger aantal draden verwerkt in de rug, ook wel mesh genoemd. Daardoor is de tape ook makkelijker te scheuren. Als je weet dat de ducttape goed moet kunnen presteren onder grote trekkracht, is het dus belangrijk om een dichter mesh in de rug te hebben.

De lijm kan bestaan uit synthetisch rubber of natuurlijk rubber. Synthetisch rubber hecht direct, maar kan lijmresten achterlaten. Natuurlijk rubber, daarentegen laat geen lijmresten achter terwijl de lijm wel een hoge kleefkracht heeft. Als het belangrijk is dat ondergronden schoon blijven, kan je beter een natuurlijk rubberlijm kiezen.

Afmetingen

Ducttapes zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Je kunt kiezen van een rol met een breedte van 25 mm tot 75 mm. Maar ook de dikte speelt een rol. Dikkere ducttapes zijn over het algemeen sterker dan dunnere duct tapes. Wil je alleen wat dozen afplakken? Dan is de dunnere variant ideaal (kijk ook eens bij onze verpakkingstapes voor dunne tapes). Mocht je sterkere tape nodig hebben voor bundelwerkzaamheden, is de dikkere tape aan te raden.

Soorten ducttapes

Van lichtgewicht tot supersterk: wat je ook nodig hebt, er zijn ducttapes speciaal ontworpen voor de meest uiteenlopende werkzaamheden.

Budget ducttapes zijn perfect op regelmatige ondergronden voor lichte, algemene werkzaamheden, zoals:

 • Lichte afdichtingen
 • Lichte bundeling
 • Tijdelijke markering
 • Tijdelijke reparaties van niet-kritische toepassingen

Universele ducttapes kunnen al meer tegen een stootje. Deze tape hecht onmiddellijk en is flexibel, zelfs op onregelmatige oppervlakken. Werkzaamheden waar deze ducttape geschikt voor is, zijn bijvoorbeeld:

 • Snelle reparaties
 • Bundelwerk
 • Beschermen tegen stof en vocht

Heavy duty ducttape is geschikt voor zwaardere werkzaamheden. Deze ducttape is ook beter bestand tegen lichte schuring en slijtage en hecht goed aan onregelmatige oppervlakken. Dit is ideaal voor, bijvoorbeeld:

 • Afdichten van buizen
 • Bevestigen van zware poly-doeken
 • Vastzetten van vloerafdekking
 • Vochtbestendige afdichting

Tot slot zijn er speciale ducttapes. Dit zijn vaak de sterkste ducttapes met de hoogste trekkracht en snelle hechting. Denk aan de volgende werkzaamheden:

 • Reparaties en afdichten van naden
 • Extra sterk bundelwerk
 • Beschermen van oppervlakken
 • Zeilreparatie
 • Afdichten van containers
 • Verbinden en afdichten van dekzeilen

Ducttape met een kleurtje

Naast de meest bekende zilveren ducttape, zijn er ook andere kleuren beschikbaar. Dit is handig als je, bijvoorbeeld, kleurcoderingen wilt hanteren. Wij bieden, onder andere, zwarte en witte duct tape. Wil je iets dat meer opvalt? Dan kan je kiezen voor rode of gele ducttape. Of misschien wel olijfgroen!

Duct tape, duck tape of ducttape?

Er zijn veel verschillende manieren waarop de naam van deze sterke, veelzijdige tape wordt gespeld. Volgens het woordenboek is de correcte spelling ‘ducttape’. Maar welke spelling je ook gebruikt, iedereen begrijpt gelijk wat je bedoelt. Want ducttape is een van de meest populaire tapes voor al je werkzaamheden.

Ducttape kopen?

Bij ons bestel je eenvoudig alle soorten ducttape. Van kleurige tot sterke, dunne tot brede, er zit altijd een tussen die een goede match is voor jouw werkzaamheden. Bekijk nu ons assortiment en vind dé perfecte tape!

Weet je het nog niet zeker? Neem gerust contact met ons op. Bel ons op dit nummer (+31 85 065 69 29) of stuur een mail naar: [email protected] en dan helpen we je graag verder.