Veiligheidshelmen

Een veiligheidshelm kopen voor een goede bescherming van het hoofd? Dat doe je bij PBM discounter! In onze webshop vind je kwalitatief hoogwaardige, goedkope werkhelmen van de topmerken 3M, Climax, Uvex, MSA, OXXA en Schubert.

Lees meer
255 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Welke veiligheidshelm kopen?

Wat de beste veiligheidshelm is voor jouw situatie, is afhankelijk van diverse factoren. Zoals de werkomstandigheden en persoonlijke voorkeuren. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Materiaal

De levensduur van een bouwhelm is onder meer afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Bij normaal gebruik hebben helmen vervaardigd van ABS een levensduur van maximaal 5 jaar. Exemplaren van textielfenol en glasvezel gaan tussen de 5 en 10 jaar mee. HDPE is iets minder duurzaam (maximaal 3 jaar), maar wel goedkoper.

Levensduur-indicator

Helmen die veelvuldig worden blootgesteld aan uv-straling hebben een kortere maximale levensduur. 3M veiligheidshelmen zijn voorzien van een handige Uvicator-sensor die het mogelijk maakt om de daadwerkelijke veroudering nauwkeurig te beoordelen.

Ventilatieopeningen

Ventilatieopeningen zorgen voor extra comfort, maar zijn niet gewenst voor elektriciens. Voor werken met elektriciteit dient de schaal geheel gesloten te zijn. Er zijn ook veiligheidshelmen met variabele ventilatieopeningen verkrijgbaar, zoals de Uvex Pheos B-WR 9772 en Uvex Pheos B-S-WR 9772.

Binnenwerkophanging en - sluiting

Je kan kiezen voor een 4- en 6-punts binnenwerk. Over het algemeen geldt: Hoe meer punten, hoe hoger het draagcomfort. Daarnaast is vrijwel elke werkhelm voorzien van een verstelmogelijkheid voor het creëren van de perfecte pasvorm. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur ga je voor een schuifinstelling of handige snelsluiting met draaiknop. 

Ingebouwde oog- en/of gelaatsbescherming

Een veiligheidshelm met ingebouwde bril beschermt naast het hoofd ook de ogen. Hartstikke handig: Twee vliegen in één klap. Voor wie ook gelaatsbescherming nodig heeft, is een veiligheidshelm met vizier een goede keus.

Type klep

Veiligheidshelmen met een klep bieden een goede bescherming tegen de zon, regen en vallende voorwerpen. Exemplaren met een korte klep zijn ideaal voor wanneer een maximaal opwaarts zicht nodig is. Maar ook in het geval van ruimtegebrek, zoals bij het beklimmen van masten. Sommige helmen, zoals de 3M Peltor G3001NUV en 3M Peltor G3000NUV, hebben een omkeerbaar binnenwerk. Zo kan je switchen tussen een korte en lange klep. 

ATEX gecertificeerd

Voor werkomgevingen waar explosiegevaar aanwezig is, is een ATEX gecertificeerde veiligheidshelm benodigd. De MSA veiligheidshelmen uit de volgende series hebben een ATEX-certificaat: V-Gard 500, 520, 930 en 950.

Hoge zichtbaarheid

Vereisen de werkzaamheden een hoge zichtbaarheid? Kies dan voor een veiligheidshelm in een fluoriserende kleur of met reflecterende strepen.

Kinband

Een veiligheidshelm met kinband is ideaal voor werken op hoogte en voor mensen die veel moeten bukken. Het houdt de helm goed in positie, ook als het bijvoorbeeld hard waait. Heeft het model dat je op het oog hebt geen kinriem? Voor sommige helmen zijn ze ook los verkrijgbaar.

Veiligheidshelm kopen bij PBM discounter?

Bij PBM discounter kan je eenvoudig online een veiligheidshelm bestellen. Met de filters aan de linkerzijde en de uitgebreide productinformatie kan je gemakkelijk de beste veiligheidshelm voor jouw situatie vinden. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, staat er altijd een productspecialist klaar! Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.