Volgelaatsmaskers

Een volgelaatsmasker biedt bescherming tegen het inademen van stoffen, gassen, dampen of een combinatie hiervan. Het gehele gezicht is bedekt waardoor ook het risico op oog- en gelaatsschade wordt geminimaliseerd.

Wanneer gebruik je een volgelaatsmasker?

Een volgelaatsmasker is een goede oplossing voor langdurige werkzaamheden waarbij niet alleen de luchtwegen beschermd moeten worden, maar ook de ogen en het gelaat. Het sluit goed aan op het gezicht en is herhaaldelijk te gebruiken. Een dergelijk masker is altijd voorzien van een filter (stof-, gas-, damp- of combinatiefilter) die eenvoudig te vervangen is. Hierdoor worden volgelaatsmaskers veelal toegepast in industriële en chemische sectoren.

Welk volgelaatsmasker kopen?

Het aanbod aan volgelaatsmaskers is groot. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag ‘wat is het beste volgelaatsmasker?’. Het antwoord hierop is niet zo eenvoudig. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de werkomstandigheden en persoonlijke voorkeuren, zoals comfort en gebruiksgemak. Selecteer in ieder geval de juiste maat, zodat het masker goed aansluit op het gezicht en verontreinigingen niet alsnog ingeademd worden. Vanzelfsprekend is de werking alleen optimaal in combinatie met een filter dat geschikt is voor jouw werkzaamheden.

Zo kies je de juiste maat

Volgelaatsmaskers zijn leverbaar in drie maten: small, medium en large. Meet de afstand van oor tot oor op neushoogte en je weet welke variant je moet aanschaffen.

  • Small: 13 centimeter
  • Medium: 14 centimeter
  • Large: 15 centimeter

De filteraansluiting: schroefdraad of bajonet?

Volgelaatsmaskers zijn verkrijgbaar met een schroefdraad- en bajonetaansluiting. Exemplaren met een RD-40 schroefdraadverbinding kunnen worden voorzien van RD-40 filters, ongeacht het merk. Als je kiest voor een bajonetsysteem dien je bajonet filters van hetzelfde merk te gebruiken. Het voordeel van een dergelijke aansluiting is dat het voor een snelle en betrouwbare vergrendeling zorgt.

Spraakmembraan

Een volgelaatsmasker met spraakmembraan bevordert de verstaanbaarheid van de drager. Een dergelijk exemplaar is handig voor werkzaamheden waarbij communicatie belangrijk is.

Materiaal van het maskergedeelte

Een gelaatsafdichting van siliconen is ideaal voor werkzaamheden bij lage en/of hoge temperaturen. Het masker zal namelijk zijn veilige pasvorm behouden. Hypoallergeen thermoplastic (TPE) is zacht en vriendelijk voor je huid.

Filters

Afhankelijk van de benodigde bescherming combineer je het volgelaatsmasker met een stof-, gas-, damp- of combinatiefilter. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende beschermingsklassen. Zo bestaan er drie categorieën van stoffilters: P1, P2 en P3. Een P3 volgelaatsmasker is het meest efficiënt en biedt daardoor de hoogte mate van adembescherming. Gas- en dampfilters hebben een lettercodering (A, B, E, K) waaruit je kan afleiden welk exemplaar je nodig hebt. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog Gelaatsmaskers: wanneer inzetten en welk soort?

Een volgelaatsmasker kopen bij PBM discounter

Wij bieden een ruim aanbod aan volgelaatsmaskers van topmerken als 3M, Moldex, MSA en Spasciani. Al onze producten zijn uiterst scherp geprijsd en van een hoogwaardige kwaliteit. Ontdek het assortiment in onze webshop! Voor vragen kan je altijd contant met ons opnemen via de telefoon of mail. We helpen je graag het beste volgelaatsmasker te kopen.

Toon meer
30 resultaten (1-30)
Sorteren op: