Stoffilters

In onze PBM webshop vind je goedkope stoffilters van bekende merken zoals: 3M, Moldex, Spasciani en JSP.

Lees meer
29 resultaten (1-29)
Sorteren op:

Stoffilters

Een stoffilter beschermt tegen schadelijke (stof)deeltjes. Er zijn twee soorten stof. Hinderlijke stoffen kunnen ervoor zorgen dat werkzaamheden niet juist kunnen worden uitgevoerd of kunnen voor andere beperkingen zorgen. Schadelijke stof is een stuk gevaarlijker en kan diverse gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Voorbeelden van schadelijke stoffen zijn, organische en anorganische stofdeeltjes, chemicaliën, vezels, micro-organismen of biologische agentia zoals schimmels, nevels of aërosolen. Een stoffilter kan op drie verschillende niveaus bescherming bieden tegen deze stoffen.

  • Een P1 beschermingsniveau beschermt de gebruiker alleen tegen hinderlijke stoffen zoals stof of rook.
  • P2 filters bieden iets meer bescherming door schadelijke stof zoals nevel en vezels te filteren.
  • P3 filters bieden de optimale bescherming door ook te beschermen tegen giftige stoffen zoals schimmels of kankerverwekkende stofdeeltjes zoals asbest.

De meeste stoffilters zijn gemaakt van filtermateriaal of polypropyleen. De behuizing is vaak gemaakt van plastic, metaal of polypropyleen. Volgens de EN 143 normering moet een stoffilter stoffen zoals vezels, de meeste soorten rook, bacteriën en andere schadelijke stoffen efficiënt kunnen filter.

Aansluitingen

Een stoffilter kan een bajonet, RD-40 schroefdraad of 3M Secure Click aansluiting hebben. Bij een bajonetaansluiting moet één keer aan de filter worden gedraaid om deze vast te zetten. Aan een schroefdraad verbinding moet vaker gedraaid worden, en is te gebruiken met gelaatsmaskers met een RD-40 schroefdraadaansluiting (EN148-1). Bij een 3M Secure Click aansluiting is het niet nodig om aan de filter te draaien maar klik je hem zo op zijn plek.

3M stoffilters

De 3M stoffilters staan bekend om hun lage ademhalingsweerstand, lichte gewicht en compacte ontwerp. De 2000 serie filters zijn eenvoudig direct te bevestigen op de gelaatsmaskers van 3M. De 3M 5900 serie stoffilters kunnen worden gecombineerd met de 3M 6000 serie gas- en dampfilters door middel van de 3M 501 filterhouder. De 3M 6000 serie stoffilters hebben een stevige behuizing.

Moldex stoffilters

De stoffilters van Moldex maken gebruik van de Airwave-vouwfiltertechnologie. Deze technologie zorgt voor een groter oppervlak (toename van 160%) en een lagere inademweerstand. Moldex stoffilters zijn merkgebonden en dus niet met andere merken te combineren. De 9000 serie stoffilters zijn te gebruiken met de 7000 en 9000 serie gelaatsmaskers en de 8000 serie stoffilters zijn te gebruiken met de Moldex 8000 halfgelaatsmaskers. Let op, om deze te monteren moet je gebruik maken van de Moldex 8090 en 8095 filterhouder(s).

MSA stoffilters

De MSA stoffilters beschermen tegen vaste en vloeibaar stoffen en de Plextec stoffilters focussen zich zelfs op radioactieve en kankerverwekkende deeltjes. De Advantage stoffilters hebben een betrouwbare bajonet aansluiting en de Plextec filters draaien zo op hun plek met een schroefdraad aansluiting. De MSA stoffilters hebben een groot filteroppervlak wat resulteert in een lage ademweerstand en een grote opnamecapaciteit.

Spasciani stoffilters

Spasciani stoffilters beschikken over een stevig plastic omhulsel wat ze duurzaam en shockbestendig maakt. De Spasciani 100 is een stoffilter met schroefdraadaansluiting. Terwijl de Spasciani 2030 juist beschikt over een bajonetaansluiting.

Honeywell stoffilters

Bij het Honeywell P3 stoffilter is de behuizing gemaakt van plastic wat niet alleen zorgt voor een duurzame filter maar ook een lagere ademweerstand. Het stoffilter kan gebruikt worden in ATEX-zones en/of nucleaire industrieën.

JSP stoffilters

Door een bajonet aansluiting is het eenvoudig om de JSP stoffilters vast te draaien en met de PressToCheck technologie kun je checken of de filters goed vastzitten het JSPgelaatsmasker. De stoffilters zijn duurzaam en hebben een filterefficiënte van 99,95%.