Halfgelaatsmaskers

Een halfgelaatsmasker wordt in combinatie met een stof-, gas-, damp- of combinatiefilter gebruikt ter bescherming van de luchtwegen. Het schermt de kin, neus en mond af en voorkomt daarmee de inademing van verontreinigingen.

Lees meer

Uitgelichte merken voor halfgelaatsmaskers

31 resultaten (1-31)
Sorteren op:

Wanneer gebruik je een halfgelaatsmasker?

Een halfgelaatsmasker kan worden ingezet tijdens langdurige werkzaamheden die afhankelijke adembescherming tegen stoffen, gassen, dampen of een combinatie hiervan vereisen. Dergelijke maskers zijn ideaal voor wanneer je vaker een klus moet doen en alleen de filters wil hoeven te vervangen. Er zijn ook onderhoudsvrije halfgelaatsmaskers met geïntegreerde filters verkrijgbaar. Deze zijn gebruiksklaar.

De meeste exemplaren zijn compatibel met een ruimzicht- of veiligheidsbril. Als je de voorkeur geeft aan geïntegreerde oogbescherming, raden we een volgelaatsmasker aan.

Welk halfgelaatsmasker kopen?

Op de vraag 'wat is het beste halfgelaatsmasker?' Hebben we geen standaardantwoord. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de werkomstandigheden en persoonlijke voorkeuren, zoals comfort en gebruiksgemak. Voor optimale bescherming is het in ieder geval belangrijk dat je een halfgelaatsmasker koopt met de juiste maat en filters.

De juiste maat selecteren

Half maskers zijn verkrijgbaar in drie maten: small, medium en large. Door de afstand van oor tot oor op neushoogte te meten kan je de juiste maat bepalen. Het hoeft niet op de millimeter nauwkeurig, de maten hebben een overlap en de meeste maskers zijn verstelbaar. Vaak wordt voor een medium gekozen.

  • Small: 13 centimeter
  • Medium: 14 centimeter
  • Large: 15 centimeter

Filteraansluiting

Half gezichtsmaskers hebben een schroefdraad-, bajonet- of Secure Click-verbinding. Varianten met een RD-40 schroefdraadaansluiting kunnen worden voorzien van RD-40 filters van elk merk.

Een bajonetsysteem is erg betrouwbaar omdat het zorgt voor een precieze vergrendeling van de filters. De filters dienen over dezelfde aansluiting te beschikken en van hetzelfde merk te zijn.

Secure Click is een uniek, snel en veilig systeem van 3M toegepast op de HF-800. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog De revolutionaire 3M Secure Click HF-800.

Spraakmembraan

De 3M HF-800 is optioneel verkrijgbaar met een spraakmembraan. Dit bevordert de verstaanbaarheid van de drager en is dus ideaal voor situaties waarin communicatie belangrijk is.

Materiaal van de gelaatsafdichting

Werk je veel bij lage en/of hoge temperaturen? Dan is het raadzaam om een vormvast half masker te kiezen. Exemplaren gemaakt van siliconen, zoals de Moldex 7005, behouden hun veilige pasvorm bij temperaturen onder de 10°C en boven de 100°C. Een gelaatsafdichting van huidvriendelijk hypoallergeen thermoplastic (TPE) zorgt voor een hoog draagcomfort.

Bijhorende filters

Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kies je voor een stoffilter, gas- en dampfilter of combinatiefilter. Vervolgens selecteer je de juiste beschermingsklasse. In ons blog Gelaatsmaskers: wanneer inzetten en welk soort? Gaan we dieper in op de diverse klassen.

Een halfgelaatsmasker kopen bij PBM discounter

Wij hebben een ruim assortiment aan halfgelaatsmaskers van de toonaangevende merken 3M, Moldex en MSA. Alles is scherp geprijsd en van een hoge kwaliteit. Ontdek het aanbod in onze webshop! Heb je nog vragen en/of advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze productspecialist (+31 85 065 69 29).