Lashelmen

Bij ons vind je de beste lashelmen die de ultieme bescherming bieden. Of het nu gaat over MIG-, TIG- of booglassen. Binnen onze webshop zijn alleen de meest hoogwaardige laskappen te vinden van onder andere de merken 3M Speedglas en Honeywell. En deze producten zijn allemaal voor een voordelige prijs, eenvoudig te bestellen.

Lees meer

Uitgelichte merken voor lashelmen

47 resultaten (1-47)
Sorteren op:

Optimale bescherming tijdens het lassen

Een goede lashelm is tijdens verschillende laswerkzaamheden noodzakelijk. De lashelm beschermt het hoofd tegen vonken, spatten en hitte die resulteren van het lassen en een stevige helm zorgt ervoor dat gevaren boven het hoofd geen obstakel hoeven te zijn. Wanneer de lashelm beschikt over een goede automatische lasfilter, wordt de lasser ook beschermt tegen schadelijke infraroodstraling en Uv-licht. Sommige exemplaren, zoals de 3M Speedglas G5-01 lashelm met Adflo motorunit, bieden zelfs extra bescherming door een Adflo motorunit toe te voegen. Er zijn ook opties met een opvallend design zoals de 3M Speedglas 100 Xterminator laskap.

Een traditionele of automatische lashelm kopen?

Bij PBM discounter zijn er passieve (standaard) en automatische lashelmen verkrijgbaar. Bij een traditionele uitvoering moet je zelf de kap open- en dichtklappen. Door de traditionele lasruit zijn deze helmen zowel voor hoge als lage hitte-intensiteit lassen geschikt. Deze traditionele helmen zijn het beste voor mensen die af en toe laswerkzaamheden verrichten aangezien ze goedkoper zijn. Bij een passieve laslens kan ook makkelijk worden gewisseld tussen een breed spectrum aan tinten. Een voorbeeld van een traditionele lashelm is de Honeywell Prota Shell Baby 810304 lashelm.

Een automatische lashelm is geavanceerd en reageert op licht. Zodra de sensoren de start van een lasboog opmerken, wordt de lens direct donkerder. Stop je met lassen? Dan wordt het scherm weer lichter. Ook zijn bij sommige loodlasbedrijven automatische lashelmen noodzakelijk omdat passieve lashelmen tijdens hun werkzaamheden RSI-letsels kunnen veroorzaken. Een automatische lashelmen is voor lassers die veel lassen en dus ook vaak een lashelm op hebben. Een goede automatische lashelm is de 3M Speedglas 9002NC laskap.

Een opklapbare gedeelte

Wanneer je veel bezig bent met het verrichten van slijpwerkzaamheden, dan is het aan te bevelen om een lashelm te kopen met een opklapgedeelte. Dit opklapgedeelte zorgt ervoor dat je feilloos kan wisselen tussen lassen en slijpen zonder dat je hiervoor je helm hoeft af te doen. De 3M Speedglas G5-01 lashelm met Adflo en G5-01VC en verbruiksartikelen en tas en de 3M Speedglas 9100 MP lashelm en Adflo motorunit beschikken beide over deze handige functie.

Uiteindelijk is het dus belangrijk om te kijken aan welke regels en normeringen moet worden voldaan en welke soort helm het beste bij jouw lasproject past.

Professionele lashelm kopen bij PBM discounter

Ontdek ons aanbod en bestel jouw nieuwe persoonlijke beschermingsmiddel eenvoudig online. Voor deskundig advies kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om de beste lashelm uit te kiezen.

Kijk ook eens bij onze lasschildenlashandschoenenlasbrillen en laskleding.