3M Speedglas lashelmen

De 3M Speedglas lashelmen en laskappen zijn een van de beste PBM producten als het gaat over goede hoofd-, oog-, gezichts-, en adembescherming. Met een constant level aan kwaliteit en een breed aanbod om uit te kiezen, weten de Speedglas producten bij elk lasproject van pas te komen. Het kan echter nog wel een hele klus zijn om het verschil te vinden tussen deze lashelmen en laskappen. Ze bieden tenslotte allemaal een hoog level aan comfort, bescherming en functionaliteit. Hieronder staat per serie uitgelegd wat deze helmen uniek maakt en voor wie ze het beste bestemd zijn.

Lees meer
41 resultaten (1-41)
Sorteren op:

De Speedglas G5-01 serie

De G5-01 serie staat bekend als een stevige helm die opgewassen is tegen zelfs de meest hevige omstandigheden. Deze helmen bieden goede bescherming tegen verschillende lasgevaren zoals straling, vonken en spatten. Door de twee draaiknoppen aan de zijkant van de G5-01 helm is het mogelijk om het lasvizier compleet te verwijderen tijdens werkzaamheden buiten het lassen. Dit maakt de helm ook 36% lichter. Je kan er ook voor kiezen om de laskap omhoog te klappen. De helm is makkelijk te bedienen zelfs wanneer je deze al op hebt of hem moet bedienen met handschoenen. Het vizier van deze G5-01 helmen is gebogen en het ontwerp is slank en dynamisch. Dit zorgt voor uitgebreid gezichtsveld. Daarnaast staan de lashelmen in deze serie ook bekend om hun brede assortiment aan accessoires. Denk aan extra hoofd- en nekbescherming of een ADFLO filter. Zo kan je de helm precies aanpassen aan de eisen van jouw lasproject.

De 9100 serie

De 9100 serie is de perfecte helm voor beginnende lassers of doe-het-zelvers. Een goede instaphelm die beschikbaar is in verschillende varianten. De 9100 helmen hebben een ergonomisch design dat alle kwetsbare zones van het hoofd beschermt. Door de ventilatiegaten aan de zijkanten van de helm kan lucht makkelijk worden gecirculeerd. De helmen zijn licht in gewicht en makkelijk te combineren met verschillende 9100 filters.

De 9100 FX serie

De 9100 FX lashelmen zijn ideaal voor lassers die veel wisselen tussen slijpen en lassen. Het vizier kan makkelijk worden open geklapt tijdens het slijpen en wanneer deze wordt terug geklapt zorgt het automatisch donkerkleurde lasfilter voor extra bescherming. De tint 5 zijruiten in de 9100 FX helm zorgen voor een breder gezichtsveld en de helm is aan te passen op verschillenden hoofdmaten. Met de draaimechanismes aan de zijkant bepaal je makkelijk hoe bewegelijk het vizier is en in welke ‘geparkeerde’ positie je het vizier wil zetten.

De 9100 QR serie

De helmen in de 9100 QR serie zijn comfortabel en lichtgewicht. Ze beschermen de ogen, het gezicht en het hoofd tegen straling, hitte en lasspatten. De laskap kan na het lassen gemakkelijk omhoog worden geklapt door de rails op de veiligheidshelm. Ook deze helmen zijn eenvoudig te combineren met een van de 9100 automatische lasfilters. Deze lasfilters beschikken over de Natural Colour technologie dat zorgt voor een hoger contrast en meer zichtbaarheid. De zijruiten helpen het gezichtsveld te verbreden en de ventilatieopeningen aan de zijkant van de helm zorgen voor een betere doorstroom van zuurstof.

De 9100 Air serie

De 3M Speedglas 9100 Air lashelm is een uitstekende optie op het gebied van lashelmen. De lashelm beschikt over een uitstekende optische kwaliteit en zorgt voor minimale vervorming van het gezichtsveld. De zijruiten vergroten het gezichtsveld wanneer de helm wordt gedragen, wat zorgt voor nog meer controle. De 9100 Air heeft een ergonomisch ontwerp en is makkelijk op en af te zetten. De lashelm is te combineren met een van de 3M Speedglas 9100 automatische lasfilters zoals de 9100X of de 9100XXi. Het is ook mogelijk om de lashelm te combineren met de 3M Adflo motor aangedreven ademhalingssystemen of de 3M Versaflo Luchttoevoerregelaars.

De 9100 MP serie

De helmen in de Speedglas 9100 MP serie bieden extra bescherming voor het hoofd door een ingebouwde veiligheidshelm. Het gezichtsveld van deze helm is extra breed door een helder vizier (170 x 100mm) en zijruiten (tint 5) aan de zijkant van de helm. Deze 9100 MP lashelmen hebben een opklapfunctie wat het wisselen tussen het lasfilter en een helder zicht makkelijk maakt. Door een verstelbare hoofband bieden deze helmen een hoog level aan comfort en een goede helmstabiliteit. Deze helmen zijn makkelijk te combineren met een van de 9100 lasfilters of verschillende extra accessoires. Deze lashelmen kunnen worden gecombineerd met de 3M Adflo motor aangedreven ademhalingssystemen of de 3M Versaflo Luchttoevoerregelaars.

De 9100 MP-lite serie

De 9100 MP-lite serie is een veelzijdige helm die met een stootpet het hoofd ook extra weet te beschermen. Net als bij de 9100 MP wordt de lasser op vijf vlakken beschermd: hoofd, oog, gezicht, ademhaling en gehoor (optioneel). De bescherming van het gehoor kan bijvoorbeeld worden bereikt door de helm te combineren met de gehoorkappen van de 3M PELTOR X-serie. De lashelmen hebben een opklapbare voorzijde en maken het wisselen tussen verschillende laswerkzaamheden zo extreem makkelijk. Het slijpvizier is 170 x 100 millimeter en wordt ook hier verbreed door de tint 5 zijruiten. De 9100 MP-lite serie is eenvoudig te combineren met de juiste ademhalingsbescherming zoals de Adflo motorunits of de 3M Versaflo luchttoevoerregelaars en verdere gelaat bescherming zoals de Tecaweld hoofdbescherming.

De 100 serie

De Speedglas 100 lashelmen zijn een perfecte instapoptie voor beginnende lassers. Met een betaalbare prijs en verschillende ingebouwde functies weet deze helm op veel fronten kwaliteit te leveren. Deze helmen zijn het bestemd voor werk waar lasprojecten zo nu en dan worden uitgevoerd. De automatisch donkerkleurende lens beschermt de ogen tegen intens licht zonder dat details en helderheid verloren gaan. Ook wordt de lasser beschermt tegen rondvliegende vonk en vuiltjes. De 100 lashelmen zijn het meest geschikt voor MMA, MIG/MAG en TIG-lassen (>20 A) en slijpen. Daarnaast hebben de helmen in deze serie vaak flitsende en grafische ontwerpen dus ook ideaal voor de creatieveling op de werkvloer.

De 9002NC serie

De 3M Speedglas 90002NC laskap is de vernieuwde en verbeterde versie van het Speedglas 9000 model. De helmen in deze serie maken gebruik van de Natural Colour Technologie, deze technologie zorgt ervoor dat kleuren er meer natuurlijk en helder uitzien in zowel de lichte als de donkere stand. De 9002NC lashelmen sluiten goed aan op het gelaat en hebben geïntegreerde uitademsleuven voor een betere doorstroom van warmte. De lens van deze helmen is automatisch donker kleurend. Deze lashelmen kunnen gebruikt worden voor de volgende lastechnieken: MMAW, MIG/MAG, TIG en lage ampère TIG-lassen. Daarnaast is een 9002NC helm ook een van de meest betaalbare varianten op het gebied van Speedglas helmen.