Werkhandschoenen

Werkhandschoenen bieden bescherming tegen beschadiging en verwonding aan de handen. Er is een handschoen voor elke taak. Zo zijn er oplossingen voor vrijwel alle branches en werkzaamheden zoals de bouw, transport, logistiek, laswerkzaamheden, montage en tuinbouw. Werkhandschoenen kopen? Wij hebben een ruim aanbod aan veiligheidshandschoenen voor dames en heren van topmerken als Ansell, OXXA, Mapa, Uvex en Showa tegen de scherpste prijs.

Lees meer

Uitgelichte merken voor werkhandschoenen

466 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Welke werkhandschoenen kopen?

Wat de beste werkhandschoenen zijn voor jouw situatie, is afhankelijk van de gevaren waartegen bescherming moet worden geboden. In de risico-inventarisatie (RI&E) staat beschreven welke producten voor welk werk nodig zijn. Het kan zijn dat er bescherming nodig is tegen meerdere risico’s tegelijk.

Voor meer informatie verwijzen we naar ons blog Werkhandschoenen: kies de juiste handbescherming.

Materialen

Coating

Handschoenen kunnen verschillende materialen coatings hebben:

  • Nitril coating
  • Latex coating
  • PU coating
  • Neopreen coating
  • Vinyl coating

Een nitril coating bestaat uit drie soorten. Er zijn normale nitril coatings, maar ook nitril schuimcoatings en NBR coatings. Nitril is een synthetisch rubber dat erg stevig is en bestand is tegen vocht. Ook kan het zeer goed tegen olie en vet en heeft het optimale grip. Dit maakt nitril geschikt voor zwaardere werkzaamheden. Een nitril schuimcoating is ruw, soepel en ademend en heeft de hoogste flexibiliteit en vingergevoeligheid. NBR is dikker en stugger dan gewoon nitril en is erg goed bestand tegen vloeistoffen zoals olie.

Latex coatings zijn elastisch en bieden bescherming tegen scherpe voorwerpen zoals metalen. Het kan wel allergische reacties opwekken, dus als je een latexallergie hebt kan je beter een latexvrije handschoen kiezen. Latex behoud grip op natte voorwerpen en is ideaal voor buitenwerkzaamheden omdat de coating niet ademend is.

Een PU coating is dun en heeft de hoogste vingergevoeligheid. Dit maakt het ideaal voor werk waar precisie vereist is. Deze coating komt het best tot zijn recht in droge of licht olieachtige werkomstandigheden waar veel vingergevoeligheid vereist is.

Neopreen coatings kunnen tegen veel stoffen, waaronder olie en vet, sommige chemicaliën en (zee)water. Veel waterdichte handschoenen zijn dan ook van dit materiaal gemaakt.

Handschoenen met een vinyl coating zijn gemaakt van dun PVC en ze zijn zeer goedkoop. Gebruik vinyl voor fijne werkzaamheden waarbij vingergevoeligheid belangrijk is.

Voering

De voeringen van onze handschoenen, ook wel dragers genoemd, kunnen bestaan uit:

  • Polyester
  • Nylon
  • Lycra
  • Tricot
  • Katoen
  • Jersey

Polyester is duurzaam en ademend. Ook is het licht elastisch en blijft zijn vorm goed houden. Nylon is vochtbestendig, hittebestendig, en zeer elastisch wat resulteert in een zeer hoge vingergevoeligheid. Lycra is erg flexibel en elastisch en biedt extra stevigheid. Tricot wordt vaak gebruikt voor de polsmanchet vanwege de uitstekende rekbaarheid. Verder is het ademend en comfortabel. Katoen bestaat uit natuurlijke vezels die erg zacht aanvoelen. De stof is heel ademend en heeft een stugge structuur waardoor het goed geschikt is als zomer werkhandschoen. Tenslotte is jersey een breitechniek dat gebruikt wordt om stoffen als katoen en polyester te verwerken. Dit is een van de meest zachte en comfortabele stoffen.

Werkhandschoenen zonder coating

Er zijn ook verschillende handschoenen die geen coating hebben:

  • Leren handschoenen
  • Katoenen handschoenen
  • Wegwerphandschoenen

Leer is geschikt voor de zwaarste werkzaamheden en biedt bescherming tegen hitte, kou en verwondingen zoals snijwonden. Elk leersoort heeft zijn eigen kwaliteiten. Zo hebben wij handschoenen van rundleder, buffelleder en nappaleder. Lederen handschoenen zijn bijvoorbeeld ideaal voor lassers. Katoenen handschoenen zijn vaak gemaakt van 100% katoen. Deze handschoenen worden vaak ingezet om vette vingerafdrukken te voorkomen en te beschermen tegen vuil. Ook beperkt het beschadigingen aan de handen en materialen waarmee gewerkt wordt. Een groot voordeel van katoenen handschoenen is dat je ze kan wassen. Wegwerphandschoenen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, bevorderen de hygiëne en voorkomen besmetting. Deze disposable handschoenen zijn verkrijgbaar in materialen als latex, nitril, vinyl, neopreen en plastic.

Wil je meer weten over alle materialen en hun kenmerken? Lees dan ons blog: De verschillende materialen werkhandschoenen onder de loep.

Europese normen

Er zijn veel verschillende normeringen waar onze handschoenen aan kunnen voldoen:

  • EN 374
  • EN 388
  • EN 421
  • EN 455
  • EN 511

Normering EN 374 gaat over chemisch bestendige handschoenen. Dit geeft aan of een handschoen bestand is tegen chemicaliën. De norm EN 388 test in hoeverre een werkhandschoen bestand is tegen mechanische risico’s. Denk hierbij aan schuurbestendigheid, snijbestendigheid, scheurbestendigheid, perforatieweerstanden impactbestendigheid. Voor straling en radioactieve besmetting geldt de norm EN 421. In de medische wereld is het cruciaal om medische onderzoekshandschoenen te dragen. Deze handschoenen voldoen aan de norm EN 455. Wanneer een handschoen voldoet aan de norm EN 511, biedt het voldoende bescherming tegen kou. Draag deze handschoenen bijvoorbeeld bij lage temperaturen in de winter, koelcellen of vrieskasten.

Extra eigenschappen

Sommige handschoenen hebben extra kenmerken voor specifieke werkomstandigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld handschoenen die touchscreen vriendelijk zijn. Ideaal wanneer een touchscreen bedient moet worden zonder de handschoenen uit te trekken. Ook hebben sommige handschoenen extra grip. Zo zijn er coatings met nopjes of rimpels om de grip te verhogen. Voor extra bescherming en stootbestendigheid kan een handschoen met knokkelbescherming geschikt zijn. Verder zijn er ook speciale handschoenen voor voedselverwerking. Moet werk in donkere omgevingen uitgevoerd worden? Dan zijn er ook handschoenen met reflecterende en fluorescerende onderdelen voor hoge zichtbaarheid.

De juiste maat

Het dragen van de juiste maat handschoenen is niet alleen comfortabel, het is ook belangrijk voor de veiligheid. Een te kleine handschoen kan namelijk gaan knellen. Het dragen van een te losse handschoen kan het risico vergroten op beschadigingen aan de handen. Let er daarom goed op dat de juiste maat gedragen worden. Voor meer informatie over hoe je bepaalt welke maat geschikt is, lees je ons blog: De juiste maat werkhandschoenen kopen voor handige meetmethodes.

Welke informatie staat er op een werkhandschoen?

Elke werkhandschoen moet voorzien zijn van de volgende gegevens:

  • Naam of merknaam waarmee de fabrikant geïdentificeerd kan worden
  • Aanduiding van het type handschoen
  • Naam en artikelnummer van het product
  • Maat
  • De uiterste gebruiksdatum
  • CE keurmerk
  • Pictogrammen met de prestatieniveaus van de behaalde normen

Hoe trek ik werkhandschoenen op een veilige manier uit?

Voor werkhandschoenen en wegwerphandschoenen zijn er andere manieren om de handschoenen veilig uit te trekken. Het is belangrijk om de juiste manier van uittrekken te volgen om te voorkomen dat de stoffen aan de buitenzijde op blote handen terechtkomen.

Werkhandschoenen

Voor werkhandschoenen gebruik je onderstaand stappenplan:

  1. Trek de handschoen met de andere handschoen bij de vingertoppen los
  2. Doe hetzelfde met de andere kant
  3. Pak de eerste handschoen vast, trek hem helemaal naar beneden en rol hem enigszins op
  4. Trek met de eerste handschoen de tweede handschoen helemaal uit en laat de eerste handschoen daarna van de hand vallen

Wegwerphandschoenen

Voor wegwerphandschoenen geldt een andere manier van uittrekken. Draag je een handschoen voor eenmalig gebruik? Volg dan volgend stappenplan:

  1. Pak met een hand de handschoen van de andere hand vast bij de handpalm
  2. Trek de handschoen iets omhoog en schuif het binnenstebuiten van de hand af
  3. Houdt de uitgetrokken handschoen vast in de handpalm van de hand met handschoen
  4. Pak met de hand zonder handschoen de overgebleven handschoen aan de binnenkant bij de opening vast.
  5. Trek de handschoen binnenstebuiten uit. Op deze manier blijft de al uitgetrokken handschoen veilig in deze handschoen zitten.
  6. Gooi de handschoenen direct weg
  7. Was en desinfecteer de handen

Goedkope werkhandschoenen online bestellen?

Wij hanteren uiterst scherpe prijzen en streven er altijd naar om de voordeligste in de markt te zijn. Bij ons betaal je dus nooit te veel. En uiteraard leveren wij alleen producten van een hoogwaardige kwaliteit. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via: +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag verder!