Werknemer op de bouwplaats trekt werkhandschoenen in de juiste maat aan

De juiste maat werkhandschoenen kopen

De meeste werkhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, welke worden weergeven in letters of cijfers. De maatvoering en de manier waarop het wordt uitgedrukt kan per merk verschillen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste maat te selecteren. Terwijl dit juist zo belangrijk is om prettig en veilig te werken. Wij helpen je bij het bepalen van de correcte handschoenmaat.

Het belang van goed passende werkhandschoenen

De juiste maat kiezen is essentieel voor goede bescherming, gebruikscomfort en behoud van functionele effectiviteit. Te grote handschoenen kunnen wegglijden waardoor de gebruiker grip en beweeglijkheid verliest. Het wordt zo lastig om delicate voorwerpen vast te houden en precisiewerkzaamheden uit te voeren. Anderzijds zijn te kleine handschoenen zeer oncomfortabel: Ze knellen en beperken de bewegingen van de gebruiker. Bovendien kunnen slecht passende werkhandschoenen huidirritatie veroorzaken.

Handschoenmaat berekenen

Er zijn twee methodes om de maat van een werkhandschoen te meten. We benoemen eerst de snelle manier en daarna de nauwkeurige manier.

Snelle methode: Meet de breedte van de handpalm

De meest eenvoudige manier om de maat van een werkhandschoen te bepalen is om de breedte van de handpalm te meten. De afstand geeft de maat aan. Bij een handpalmbreedte van bijvoorbeeld 22 centimeter is maat 8/L nodig.

Maat werkhandschoenen berekenen
Breedte handpalm (CM) Maat Internationaal
12 1 XS
13 2 XS
14 3 XS
15 4 XS
16 5 XS
17 6 S
18 6,5 S
19 7 M
20,5 7,5 M
22 8 M
23 8,5 L
24 9 L
26 9,5 L
27 10 XL
27,5 10,5 XL
28 11 XL
29,5 11,5 XXL
30,5 12 XXL

 

Nauwkeurige methode: Meet de omtrek van de handpalm

Je kan ook je handschoenmaat berekenen door de omtrek van de handpalm te meten. Deze methode is iets nauwkeuriger omdat hierbij rekening wordt gehouden met de dikte van de hand. Volg onderstaande stappen:

  • Kies de hand die je het meest gebruikt (rechts als je rechtshandig bent en vice versa)
  • Wikkel een meetlint rond je handpalm (tussen de duim en wijsvinger, ter hoogte van het gewricht, zonder de duim mee te rekenen) en zonder aan te spannen
  • Sluit je hand over het meetlint
  • Lees in de tabel je maat af
Maat werkhandschoenen nauwkeurig meten
Palmomtrek (CM) Maat Internationaal
14 -17 6 XS
17 - 20 7 S
20 - 23 8 M
23 - 25 9 L
25 - 27 10 XL
27 - 30 11 XXL

De kans is groot dat beide methodes hetzelfde resultaat geven.

Houd ook rekening met het merk, model en materiaal

Houd bovenstaande maattabellen aan als richtlijn. Verschillende merken kunnen een afwijkende maatvoering hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het Japanse Showa.

*Op de productdetailpagina's staat de juiste maat vermeld.

Het model en materiaal van de handschoen kan ook bepalend zijn. Een leren handschoen voelt altijd stugger aan dan een nauwsluitend nitril exemplaar.

Welke werkhandschoenen kies ik nu?

In onze webshop is een ruim assortiment aan werkhandschoenen verkrijgbaar. Kijk goed naar de risico’s waartegen ze bescherming moeten bieden, zoals chemicaliën of snijden. Voor elke toepassing hebben wij een passende oplossing. Op de productoverzichtspagina’s kan je vervolgens filteren op de gewenste maat.

Werkhandschoenen kopen bij PBM discounter

Professionele werkhandschoenen bestel je eenvoudig in onze webwinkel. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en zeer voordelig geprijsd. We streven er continu naar om de goedkoopste aanbieder van de beste persoonlijke beschermingsmiddelen te zijn. Voor persoonlijk advies kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via +31 85 065 69 29. We helpen graag!