Man draagt OXXA X Diamond handschoenen tijdens installatie

OXXA handschoenen kopen? Het complete overzicht

OXXA heeft een wijde selectie in verschillende soorten werkhandschoenen. OXXA is een bedrijf dat staat voor zekerheid en comfort. Daarom zijn alle producten die zij aanbieden van hoogwaardige kwaliteit en goed betaalbaar. Door hun producten op te splitsen in producttypes (Premium, Essential en Basic) zorgt OXXA ervoor dat je jouw type bescherming vindt en hiervoor ook de juiste prijs betaalt. We lichten dit nog verder toe in onze opkomende blog. Maar waar kan je OXXA handschoenen het beste kopen? OXXA producten zijn makkelijk te kopen op de PBM discounter website en zijn binnen no-time in huis.

Grip op jouw handschoen

Met een wijde selectie aan handschoenen heeft OXXA de juiste handschoen voor jouw klus. We nemen je graag mee in de verschillende soorten werkhandschoenen die bij OXXA te vinden zijn. In onze webwinkel vind je de volgende exemplaren:

Katoenen handschoenen

Katoenen werkhandschoenen bieden bescherming tegen geringe risico’s en vallen onder categorie 1 bescherming. Je wordt beschermd tegen letsel van schuren en stoten en de werkhandschoenen zorgen ervoor dat je handen niet vies worden. De werkhandschoenen bieden optimaal draagcomfort en vochtopname door de dunne katoenstof. De OXXA Knitter 14-251 handschoenen zijn gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Dit zorgt voor een comfortabele handschoen met een hoge vingergevoeligheid. Voor wat meer gevoelige handen, zijn de OXXA Knitter 14-241 handschoenen ideaal. Deze OXXA handschoenen zijn rondgebreid om huidirritatie te voorkomen. Als meer grip gewenst is, kan je de OXXA Knitter 14-550 handschoenen kopen. De pvc nopjes zorgen voor een betere grip.

Latex handschoenen

Latex werkhandschoenen bieden een sterke grip op gladde voorwerpen. Zo zijn ze ideaal voor droge en natte omstandigheden en zijn ze vaak waterdicht. De flexibele en zachte latex-coating zorgt voor extra draaggemak. Ook is het mogelijk om latex handschoenen te kopen met extra vingergevoeligheid zoals de OXXA X-Grip-Lite 51-025. Deze handschoenen hebben een dunnere coating wat voor extra vingergevoeligheid zorgt, maar de OXXA X-Grip handschoenen slijten ook sneller. Daarom zijn deze handschoenen beter voor meer onderhoudswerkzaamheden. Andere latexhandschoenen zijn passender voor werkzaamheden als stratenmaker, hovenier, binnen een bouwbedrijf en als magazijnmedewerker. De OXXA Builder 11-540 handschoenen zijn beter als het gaat over werkzaamheden waar schuur- en scheurrisico’s aanwezig zijn. Deze werkhandschoenen hebben juist een wat dikker coating wat ze wat steviger maakt. Door de polyester voering en latex coating bieden deze handschoenen meer weerstand op dit gebied.  OXXA biedt de OXXA X-Grip 51-000 handschoenen als prima middenweg die een goede vingergevoeligheid biedt en ook nog zorgt voor optimale bescherming van de handen.

Leren handschoenen

Voor wat meer duurzame werkhandschoenen, zijn leren handschoenen een goede optie. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in rundleder, buffelleder, nappaleder en nerf- en splitleder. Rundleder is wat zwaarder en stugger, wat het stevig maakt. Buffelleder is stevig, duurzaam maar ook relatief duurder. De OXXA Basic Worker 11-297 handschoenen zijn betaalbare handschoenen, die alle voordelen van rundleder bieden. Ze zijn stevig maar ook comfortabel. Nappaleder is juist wat dunner maar verliest daarbij niet het stevige karakter. Door de dunne stof hebben nappaleder handschoenen een hogere vingergevoeligheid. De OXXA Tropic-Comfort 11-461 hebben niet alleen een mooi maar ook een comfortabel design. De dunne stof zorgt voor optimale grip met een goede vingergevoeligheid. Een nerf- en splitleder werkhandschoen bestaat uit een laag nerf en een laag split. De nerf laag heeft een dichte vezelstructuur en is dus beter bestand tegen vocht, olie maar ook scheuren en schuren. Split is iets gevoeliger en is de binnenvoering van de handschoen. In het algemeen zijn leder handschoenen dus stevig en goed bestand tegen vocht, olie en andere omgevingsfactoren. De OXXA Worker 11-305 werkhandschoenen zijn gemaakt van nerf- en splitleder en bieden hierdoor een duurzame handschoen die genoeg weerstand biedt tijdens verschillende werkzaamheden.

Mechanics handschoenen

Mechanics handschoenen of impact handschoenen bieden bescherming tegen gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren. Deze handschoenen zijn ideaal voor onderhoudswerkzaamheden of tijdens het hanteren van machines. De handschoenen zijn vaak gemaakt van Armor Skin, kevlar of nerfleder. De OXXA X-Mech Thermo 51-605 werkhandschoenen zijn gemaakt van Armor Skin en zijn hierdoor opgewassen tegen hevige omstandigheden. Daarnaast zorgt de warme 3M Thinsulate voering voor goede isolatie tegen kou. OXXA mechanics handschoenen zijn ook leverbaar in fluorescerende kleuren die voor extra zichtbaarheid zorgen. De OXXA X-Mech 51-630 werkhandschoen is hiervan een mooi voorbeeld met haar fel oranje accenten. Net als de OXXA X-Mech 51-610 zijn deze handschoenen comfortabel maar ook hoog beschermend.

Nitril handschoenen

Wanneer veel wordt gewerkt met vette en olieachtige voorwerpen, zijn nitril handschoenen het best geschikt. Nitril handschoenen bieden een optimale grip in deze omstandigheden. Het materiaal zorgt ervoor dat de handschoenen sterk zijn en goede weerstand bieden tegen slijten. Je kan er ook voor kiezen om een exemplaar met antislip noppen te kopen voor nóg meer houvast, zoals de OXXA Nitri-Tech Foam 14-695. De OXXA X-Nitrile-Pro 51-082 handschoenen zijn net als alle andere nitril handschoenen vet- en oliebestendig en bieden een uitstekende droge en natte grip. Wanneer meer vingergevoeligheid nodig is, zijn de OXXA X-Pro-Flex 51-290 beter. Deze OXXA handschoenen zijn niet voor niets een van onze favoriete allround werkhandschoenen. De OXXA X-PRO-Flex serie werkhandschoenen bieden een goede grip en een hoge mate van vingergevoeligheid. De handschoenen zijn flexibel en superlicht. Daarnaast zijn de werkhandschoenen vrij van schadelijke stoffen omdat ze sanitized zijn behandeld. Dit voorkomt nare geurtjes en geeft ze een langdurig fris gevoel.   

 

PU handschoenen

Pu handschoenen zijn flexibel en beschikken over een hoog level van vingergevoeligheid. Door de strakke aansluiting zijn ze ideaal voor fijne montage of ander werk waar precisie is vereist. OXXA PU-Light 14-104 is een mooi voorbeeld van een PU handschoen die hoge vingergevoeligheid en comfort biedt. De OXXA Builder 14-079 werkhandschoenen zijn ook ideaal voor werkzaamheden waar PU handschoenen nodig zijn zoals werkzaamheden in de schilders- & stukadoorsbranche, assemblage, automotive en installatietechniek. PU handschoenen zijn verkrijgbaar in donkere en lichte kleuren. Witte handschoenen zijn beter voor werkzaamheden waarbij geen vuil is betrokken zoals schilders werkzaamheden terwijl bij zwarte handschoenen vuil juist minder opvalt en ze hierdoor beter passen bij automotive en assemblage.

PVC handschoenen

PVC handschoenen zijn gemaakt van polyvinylchloride. Dit maakt dit soort OXXA handschoenen waterdicht en bestand tegen vetten en oliën. Ze worden vaak gebruikt bij omgang met brandstoffen of in raffinaderijen. De handschoenen zijn vaak beschikbaar in langere en kortere varianten. De langere variant bedekt ook de polsen en onderarmen, zoals de OXXA Cleaner 17-035. De kortere variant bedekt alleen de handen, wat ervoor zorgt dat ze makkelijker te dragen zijn. De OXXA Cleaner 17-022 werkhandschoenen zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze OXXA handschoenen zijn waterdicht en bieden optimale bescherming.

Chemisch bestendige handschoenen

Aan de naam van deze handschoenen is eigenlijk al te merken waarvoor deze werkhandschoenen dienen. Chemisch bestendige handschoenen beschermen de handen tegen chemische gevaren. De handschoenen kunnen verschillende coatings hebben die verschillende voordelen bieden. De coatings die OXXA aanbiedt zijn PVC en nitril. Nitril handschoenen zijn goed bestand tegen schuren en perforatie. Ze bieden goede grip op natte of olieachtige objecten en zijn waterdicht. Deze handschoenen zijn bestemd voor werk met solventen, basen en oplosmiddelen. Een voorbeeld hiervan zijn de OXXA Nitrile-Chem 41-200 handschoenen. PVC handschoenen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding maar zijn relatief stijf. Wanneer wordt gewerkt met chemicaliën zoals zuren, alcohol en aromatische oplossingsmiddelen, zijn dit type OXXA chemiehandschoenen het beste om te kopen. Onze voorkeur gaat uit naar de waterdichte OXXA PVC-Chem-Green 20-427.

Disposable handschoenen

Als je handschoenen nodig hebt die je maar één keer gaat gebruiken, dan zijn disposable handschoenen de beste optie. Disposable werkhandschoenen zijn verkrijgbaar in de materialen polyethyleen, vinyl, latex en nitril. Deze handschoenen zijn vaak van belang binnen de medische sector of de voedingsindustrie en zijn beschikbaar in verschillende kleur, zoals naturelkleurig, zwart, oranje en blauw. De OXXA Nitri-Fit 44-526 zijn een ideale optie voor mensen met een latexallergie. De handschoenen zijn gemaakt van nitril en zijn daarom geschikt voor werkzaamheden waar voedingsmiddelen centraal staan. Daarnaast bieden de handschoenen ook een goede grip. Ook zijn er de OXXA Latex-Thin 44-140 op het gebied van wegwerp werkhandschoenen. Deze handschoenen voldoen aan de EN 455 norm en beschermen onderdelen tegen vingerafdrukken, vuil en stof.

Grippaz handschoenen

Een vorm van extra duurzame wegwerphandschoenen zijn de Grippaz handschoenen. Deze handschoenen staan bekend om hun optimale pasvorm, sterke grip en stevige materiaal. Ze zijn geschikt voor verschillende sectoren en zijn bestand tegen vet, olie en water. Het interne grippatroon zorgt ervoor dat je langer je grip houdt zonder het verkrampen van de hand en deze handschoenen gaan vijf keer langer mee dan gewone wegwerkhandschoenen. Tot slot zijn de handschoenen ook verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren zoals de oranje OXXA X-Grippaz Pro 44-560 of de extra lange OXXA X-Grippaz-Pro-Long 44-545.

ESD handschoenen

Voor beroepen die werken met elektrische apparatuur zijn ESD werkhandschoenen belangrijk. Deze handschoenen beschermen producten tegen schade door elektrostatische ontlading. Ze beschermen niet alleen de drager maar ook de producten waarmee de drager werkt. Wanneer je ervoor kiest om ESD OXXA handschoenen te kopen, zijn er twee opties. De OXXA X Fingertip PU 14-102 heeft een PU coating laag op de vingertoppen en de OXXA X Palm PU 14-103 heeft deze coating op de palmen. Met deze OXXA ESD handschoenen bescherm je de handen en de producten waarmee wordt gewerkt tegen de meeste elektrostatische ontladingen en limiteren daarmee niet de beweeglijkheid van de drager.

Voedselbereiding handschoenen

Wanneer veel wordt gewerkt met voedsel, zoals in de voedingsindustrie, zijn food werkhandschoenen onmisbaar. Niet alleen is het dragen van deze handschoenen hygiënisch maar ook wordt de veiligheid van het voedsel beschermt. De waterdichte OXXA X-Grippaz Pro 44-550 werkhandschoenen bieden deze veiligheid door het ergonomische ontwerp met een strakke manchet. Deze handschoenen halen level vijf als het gaat om vingergevoeligheid en zijn beter chemisch en prikbestendig omdat ze zijn gemaakt van nitril. Daarnaast worden de handen met voedselbereiding handschoenen ook beschermt tegen snijwonden, verbranding of voedselcontaminatie. Alle OXXA werkhandschoenen voldoen aan de voorgeschreven richtlijn 80/590 van de Europese Commissie. De OXXA Cleaner 41-500 handschoenen zijn ideaal als ook de polsen moeten worden beschermd. Daarnaast hebben de OXXA Cleaner handschoenen ook een geruwde afwerking op de palm en vingers om extra grip te bieden.

Lashandschoenen

Goede lashandschoenen zijn onmisbaar wanneer de handen en armen moeten worden beschermd tegen thermische en mechanische gevaren. Deze handschoenen beschermen de gehele arm en minimaliseren hiermee mogelijk schade. Er zijn bij OXXA verschillende soorten leren lashandschoenen. Gevoerde lashandschoenen zoals de OXXA Premium X-Welder 53-800, zijn perfect voor allround laswerkzaamheden in bijvoorbeeld de metaalindustrie, scheepsbouw en automotive. Deze specifieke handschoenen zijn zeer soepel en beschermen ook de pols. Ook zijn er lashandschoenen die de gehele arm beschermen. De OXXA Welder Long 53-122 lashandschoenen beschermen niet alleen de handen en polsen, maar ook de gehele arm. Door de molton voering worden de handen optimaal beschermt tegen thermische en mechanische gevaren. Wanneer je op zoek bent naar een wat meer basis lashandschoen dan kan je het beste de OXXA Welder 53-122 werkhandschoen kopen. Deze rundnerfleder handschoen biedt optimale bescherming voor een betaalbare prijs en zijn verkrijgbaar in een lange en korte variant

Snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen bieden bescherming tegen verwondingen als gevolg van schuren, scheuren, snijden en perforeren. Het is belangrijk dat deze handschoenen voldoen aan de juiste normen en regels. Deze handschoenen kunnen optimale bescherming bieden binnen verschillende industrieën. Voor werkhandschoenen met optimale bescherming en een hoog comfort, zijn de OXXA Protector 14-082 erg geschikt. De OXXA X-Diamond-Flex 51-780 beschikken over hetzelfde hoge comfort en hebben daarnaast ook een hoge snijweerstand. De OXXA X-Diamond handschoenen zijn beschikbaar in vijf verschillende varianten die vallen onder OXXA X-Diamond-Flex of OXXA X-Diamond-Pro. Binnen deze twee lijnen is er een mogelijkheid tot een extra lange handschoen zoals de OXXA X-Diamond-Pro 51-775. Daarnaast verschillen de handschoenen ook in mate van snijweerstand. De OXXA X-Diamond handschoenen vallen onder klasse B, klasse C of klasse D en afhankelijk van jouw wensen is er wel een Diamond handschoen te vinden. De handschoenen zijn tot slot ook sanitized behandeld. De OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 zijn duurzaam en flexibel. De pasvorm is voorgevormd en biedt optimaal comfort. De handschoenen zorgen voor een goede grip op droge, vettige en zelf olieachtige objecten en bieden bescherming tegen snijwonden en andere vormen van impact.

Winter handschoenen

Natuurlijk is het fijn dat handschoenen niet alleen beschermen tegen directe schade maar ook tegen lage temperaturen in de winter. Winterhandschoenen houden de handen warm en beschermen tegen de kou. Het wordt geadviseerd om winter werkhandschoenen te dragen tijdens buitenwerkzaamheden of wanneer taken in een vries- of koelcel moeten worden uitgevoerd. Winterhandschoenen kunnen ook verschillende extra voordelen hebben, zoals thermische eigenschappen. De OXXA X-Grip-Thermo 51-850 winter werkhandschoenen hebben een isolerende werking, waardoor de warmte van de handen wordt vastgehouden en de kou niet makkelijk kan binnendringen. Daarnaast zijn deze OXXA Thermo winter werkhandschoenen waterdicht en erg flexibel. Ook de OXXA Cold-Grip 47-180 werkhandschoenen houden de lichaamswarmte van de drager vast. Deze OXXA handschoenen kan je het beste kopen als je door de dikte van de handschoenen niet extra grip wil verliezen en op zoek bent naar een waterdichte handschoen. De OXXA-Frost-51-860 winter werkhandschoenen zijn gemaakt van nylon met een gebreide acryl voering en HPT coating. Dit maakt ze erg flexibel en zacht. De OXXA Frost handschoenen heeft ook een optimale grip in temperaturen tot maar liefst -30°C.

We wensen je veel succes met het kopen van jouw ideale OXXA handschoen! Als je nog steeds niet zeker weet welke werkhandschoenen je het beste kan kopen dan kan je het beste onze blog over het kopen van de juiste werkhandschoenen lezen.