OXXA Eco werkhandschoenen

OXXA Eco werkhandschoenen: de meerwaarde van duurzaam

Milieubewust en duurzaamheid zijn twee kernbegrippen die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van hedendaagse producten. Steeds meer bedrijven spelen in op deze behoefte van de bewuste consument door het aanbieden van verantwoorde en duurzame producten. OXXA blijft hierin niet achter en heeft een bijzondere, duurzame PBM productlijn ontwikkeld genaamd OXXA Eco.

De basis van OXXA Eco Protects Life

Het idee achter de OXXA Eco productlijn is dat de persoonlijke beschermmiddelen zowel voor de gebruiker bescherming bieden als voor ons eco-systeem, oftewel ons milieu. Hier komt dan ook de toevoeging ‘Protects Life’ vandaan. Met die gedachte zijn er bij OXXA diverse duurzame producten ontwikkeld. Zowel duurzaam in het productieproces als in het gebruik ervan.

Om dit te realiseren moet de basis goed zijn. OXXA heeft duurzaamheid als één van de uitgangspunten centraal staan bij de bedrijfsvoering en ontwikkeling van producten. Met het lanceren van de Eco productlijn leggen ze hier nu extra de nadruk op.

Duurzame kenmerken van de Eco productlijn

Het ontwikkelen van duurzame producten begint al bij het productieproces, hiervoor zijn bepaalde maatregelen noodzakelijk. Maar ook voor de transport moet er worden nagedacht hoe dit zo milieuvriendelijk mogelijk gedaan kan worden.

OXXA gaat uit van onderstaande criteria:

 • Gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke en hernieuwbare materialen, zo min mogelijk chemische middelen
 • Klimaat neutrale verscheping
 • Reductie verpakkingsmateriaal, minder plastic
 • Gebruik van groene energie, waterbesparing- en recycling tijdens productieproces
 • Minder waterverbruik tijdens productie
 • Beperkte CO2 uitstoot

Producten van OXXA Eco

Met de duurzame productlijn wil OXXA het voortouw nemen in een verbetering van PBM producten en bewustwording van de effecten op het milieu. Dit geldt voor zowel de vorm van productie en transport als hoe de gebruiker met de materialen omgaat.

Gebruik van hernieuwbare materialen

De materialen die worden gebruikt voor de persoonlijke beschermingsmiddelen zijn biologische stoffen en gerecyclede materialen.

Hieronder noemen we een aantal voorbeelden van deze materialen die in de Eco lijn zijn toegepast.

 • Natuurlijk latex: Hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.
 • Tencel: milieuvriendelijk productieproces
 • Gerecycled polyester: RCS gecertificeerd polyester, o.a. van plastic flessen

Verpakkingsmateriaal

Ook de verpakkingen waarin de producten worden geleverd neemt OXXA onder handen. Deze zijn allemaal volledig plasticvrij.

De OXXA Eco handschoenen lijn

De insteek is dat de producten naast het duurzame karakter ook op kwaliteit hoog blijven presteren. Hierop wordt dus niet ten onder gedaan. Door gebruik te maken van de duurzame materialen, krijgen de producten een upgrade. Zo gaan de handschoenen juist langer mee, bieden ze meer draagcomfort voor de gebruiker en is er sprake van meer ventilatie tijdens het gebruik van de producten.

Normeringen waar de producten aan voldoen

De OXXA Eco handschoenen voldoen aan verschillende strenge normeringen, zoals het bieden van bescherming tegen mechanische risico’s (EN 388:2016). Dit specificeert de weerstand tegen schuren, snijden, scheuren, perforatie en schokken.

 • EN 388:2016+A1:2018, staat voor bescherming tegen mechanische risico’s
 • EN 511: 2006, staat voor bescherming tegen koude temperaturen
 • EN 407:2020, deze norm geeft aan dat de prestatieniveaus op thermische weerstand zijn getest
 • EN ISO 21420:2020, staat voor de algemene vereisten voor handschoenen bij het gebruik van constructie doeleinden

Dan is er ook nog de normering die aangeeft dat het product zelf vrij is van schadelijke stoffen, dit wordt aangegeven als conform OEKO-TEX® Standard 100.

Het doel van de Eco productlijn

Met het ontwikkelen van de vooruitstrevende en duurzame producten wil OXXA niet alleen aantonen dat ze duurzaam en milieu bewust zijn, maar ook is het een streven naar een groenere toekomst en beschermen van het milieu. Bovendien staat de nieuwe ontwikkeling voor innovatie en willen ze meerwaarde bieden aan de klant. Met deze stap in de goede richting neemt OXXA het voortouw en zet een voorbeeld neer in de markt van PBM. Hieronder vind je het volledige OXXA Eco assortiment.