Luchtaangedreven ademhalingssystemen

Luchtaangedreven ademhalingssytemen voorzien werknemers van gezuiverde lucht in verontreinigde omgevingen. In onze webshop vind je dergelijke systemen van het gerenommeerde merk 3M.

Lees meer
Producten

Wanneer kies je voor luchtaangedreven adembescherming?

Luchtaangedreven systemen worden gebruikt bij werkzaamheden die onafhankelijke adembescherming vereisen. Ze voeren schone lucht aan vanuit flessen of via een slang die aangesloten is op een compressor. Dit zorgt voor onafhankelijkheid van de kwaliteit van de directe omgevingslucht.

Systemen met toegevoerde lucht zijn ontwikkeld voor veeleisende omgevingen en bieden meervoudige bescherming (bijv. adem-, oog- en gelaatsbescherming). Het nadeel van een dergelijk systeem is dat je mobiliteit beperkt is.

Onderdelen en werking

Een luchtaangedreven ademhalingssysteem van 3M bestaat uit de volgende onderdelen:

De 3M Aircare filterunit voert lucht van hoge kwaliteit aan uit een externe bron van perslucht door het verwijderen van water- en oliedruppeltjes, vaste deeltjes en geuren. De lucht stroomt vervolgens via de luchtslang naar het regelventiel, die zorgt voor een individueel instelbaar en consequent gecontroleerde luchtstroom. De ademslang transporteert de schone lucht naar de hoofdkap/het gelaatsmasker.

3M Versaflo luchtaangedreven ademhalingssystemen

De Versaflo-systemen zijn ideaal voor personen die waarde hechten aan een hoge mate van bescherming, comfort, eenvoud en flexibiliteit. De elementen zijn los verkrijgbaar zodat je zelf jouw ideale systeem kan samenstellen. Volg onderstaand stappenplan:

 1. Selecteer een hoofdkap
  • S-serie: zacht materiaal
  • S-serie Premium: zacht materiaal, herbruikbaar hoofdbandenstel, lange buitenkraag
  • M-200 serie: polycarbonaat helmschaal
  • M-300 serie: polycarbonaat helmschaal, hoofdbescherming volgens EN 397
  • M-400 serie: polycarbonaat helmschaal, hoofdbescherming volgens EN 397, schouderbedekking
 2. Kies een ademslang
  • BT-20: licht van gewicht
  • BT-30: aanpasbaar in lengte
  • BT-40: gemaakt van heavy duty rubber
 3. Bepaal welk regelventiel het best bij jouw situatie past

Om het systeem optimaal te laten werken heb je nog koppelingen, een luchtslang en een filterunit nodig. Laatstgenoemde is verkrijgbaar in een wandgemonteerde en staande versie.

3M S-200+ verseluchtsysteem

Het 3M S-200+ verseluchtsysteem kan worden toegepast als standaard of duaal systeem. In ‘dual-mode’ garanderen twee filters de bescherming bij loskoppeling van de luchttoevoer. Alle filters uit de 2000, 5000 en 6000 serie zijn geschikt. Let wel op dat je exemplaren selecteert die effectieve bescherming bieden tegen de aanwezige verontreinigingen. Het S-200+ systeem is compatibel met gelaatsmaskers uit de 6000 en 7500 serie, een verfspuitpistoolslang en met de Aircare units.