Klimhelmen

Een klimhelm kopen voor werkzaamheden op hoogte? Dan ben je bij PBM discounter aan het juiste adres! In onze webshop vind je concurrerend geprijsde klimhelmen van de topmerken Petzl, 3M en Uvex. Ze zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de vereiste normering.

Lees meer
34 resultaten (1-34)
Sorteren op:

Een klimhelm of veiligheidshelm?

Een klimhelm is standaard voorzien van een kinriem. Deze voorkomt dat bij werken op hoogte de helm van het hoofd valt. Industriële veiligheidshelmen worden ook steeds vaker uitgerust met een kinband, maar zijn volgens een andere norm gecertificeerd: EN 397. Deze norm beschrijft dat de riem moet loskomen bij een kracht boven de 250 Newton (25 kilogram). Dit om gevaren als ophanging te voorkomen. Bij werkzaamheden op hoogte is het juist gewenst dat een helm zo lang mogelijk op het hoofd blijft zitten. Daarom moet een klimhelm aan de norm EN 12492 voldoen en pas bij 500 Newton (50 kilogram) loslaten. Sommige helmen zijn gecertificeerd volgens beide normen, zoals de 3M X5000, 3M X5000 1000 VAC en Pheos Alpine 9773 serie. Hiermee kan je dus veilig op hoogte én op de grond werken.

Klimhelm met hoge zichtbaarheid

De 3M SecureFit X5014VE-CE en 3M SecureFit X5014V-CE helmen zijn verkrijgbaar in een fluoriserend groene kleur. Hiermee val je extra op in het donker en bij slechte weersomstandigheden.

Klimhelm kopen?

Ontdek ons assortiment en bestel jouw ideale hoofdbeschermer eenvoudig online! Vragen en/of advies nodig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag om de beste klimhelm te kopen.