Motoraangedreven ademhalingssystemen

In ons assortiment vind je motoraangedreven ademhalingsystemen van het topmerken 3M.

Lees meer
Producten

Wanneer kies je voor motoraangedreven adembescherming?

Motoraangedreven ademhalingsystemen combineren een zeer hoog comfort met uitstekende prestaties, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor intensief, langdurig gebruik en een breed scala aan toepassingen en risico’s. Dergelijke systemen zijn ideaal voor personen die meervoudige bescherming (bijv. adem-, oog- en gelaatsbescherming) nodig hebben en regelmatig van werkomgeving wisselen.

Onderdelen

Een motoraangedreven ademhalingsysteem bestaat uit drie hoofdelementen: een hoofdkap/gelaatsmasker, ademslang en motorunit. De motorunit voorziet de drager van gefilterde, frisse lucht en is met een ademslang verbonden met de hoofdkap/het gelaatsmasker. Per systeem heb je keuze uit verschillende filters en accessoires.

Motoraangedreven ademhalingsystemen van 3M

3M heeft diverse motoraangedreven ademhalingsystemen in het assortiment. We benoemen ze hieronder.

3M Versaflo

De Versaflo-systemen zijn ideaal voor medewerkers die waarde hechten aan optimale bescherming, comfort, eenvoud en flexibiliteit. Er zijn starterspakketten verkrijgbaar, zoals de populaire 3M Versaflo TR-315E, waarmee je een bijna complete installatie in huis haalt (luchtkap dient los aangeschaft te worden), alsook losse elementen. De mogelijkheid om bij elkaar passende producten met elkaar te combineren geeft ultieme flexibiliteit. Met onderstaand stappenplan stel je eenvoudig jouw ideale systeem samen:  

 1. Selecteer een hoofdkap
  • S-serie: zacht materiaal
  • S-serie Premium: zacht materiaal, herbruikbaar hoofdbandenstel, lange buitenkraag
  • M-200 serie: polycarbonaat helmschaal
  • M-300 serie: polycarbonaat helmschaal, hoofdbescherming volgens EN 397
  • M-400 serie: polycarbonaat helmschaal, hoofdbescherming volgens EN 397, schouderbedekking
 2. Kies een ademslang
  • BT-20: licht van gewicht
  • BT-30*: aanpasbaar in lengte
  • BT-40: gemaakt van heavy duty rubber
 3. Bepaal welke motorunit het best bij jouw situatie past
  • TR-302E: veelzijdige bescherming voor omgevingen met veel stofdeeltjes en hinderlijke concentraties van gassen en dampen
  • TR-602E: maximale bescherming tegen stofdeeltjes, gassen, dampen of een combinatie hiervan
 4. Selecteer filters en accessoires passend bij de motorunit

*De BT-30 ademslang is niet goedgekeurd voor gebruik met de M-400 hoofdkap of TR-602E motorunit.

3M Adflo

De 3M Adflo motorunit is speciaal ontwikkeld voor lassers en biedt in combinatie met een 3M Speedglas helm of Versaflo M-serie hoofdkap optimale bescherming tijdens specifieke werkomstandigheden. Voor een compleet systeem heb je ook de 3M Adflo ademslang, filters en accessoires nodig. Schaf je liever een set aan? Wij verkopen pakketten met daarin de motorunit, ademslang en M-serie hoofkap.

Motoraangedreven ademhalingsbescherming kopen?

Ontdek het volledige aanbod in onze webshop! Voor vragen en/of advies kan je altijd contact opnemen met onze productspecialist.