Ruimzichtbrillen

Een ruimzichtbril, ook wel goggle genoemd, koop je voordelig en makkelijk online bij PBM discounter. In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan ruimzichtbrillen van de bekende merken Bollé, 3M, Uvex en Honeywell.

Lees meer
18 resultaten (1-18)
Sorteren op:

Wanneer kies je voor een ruimzichtbril?

Oogletsel door een bedrijfsongeval komt regelmatig voor. Door een bril te dragen die beschermt tegen de gevaren die dit veroorzaken kan je veilig blijven werken. Een ruimzichtbril heeft een elastische band die om het hoofd gaat en breed glas voor goed zicht en bescherming van de zijkant van je ogen. Daarnaast zorgt de beschermrand voor een perfecte aansluiting op het gezicht. Met een ruimzichtbril zijn de ogen volledig afgesloten van gevaar. Het wordt gebruikt in situaties waar een traditionele veiligheidsbril niet voldoet. Denk aan zware industriële omgevingen en bij werkzaamheden met chemicaliën of veel stof. Het is een musthave voor iedereen die in dit soort situaties totale veiligheid willen garanderen. Bovendien is een ruimzichtbril een goede keuze voor mensen die een correctiebril dragen. Het past er namelijk perfect overheen. 

Wat is de beste ruimzichtbril?

Ruimzichtbrillen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Ze verschillen onder meer op het gebied van materiaal, coating, ventilatie en kleur. 

Afhankelijk van de werkzaamheden kies je voor een ruimzichtbril gemaakt van polycarbonaat of acetaat. Polycarbonaat beschermt tegen gesmolten metalen en hete vloeibare deeltjes en acetaat biedt een goede weerstand tegen vele oplosmiddelen en industriele chemicaliën. Bepaal daarnaast of er behoefte is aan een antikras- en/of antidampcoating en ventilatieopeningen. Ventilatie zorgt voor extra comfort omdat het condensvorming aan de binnenkant van de lenzen tegengaat. Maar als je bijvoorbeeld het binnendringen van vloeistoffen wilt voorkomen, is een gesloten versie een must. 

Al onze ruimzichtbrillen zijn van hoge kwaliteit en bieden goede oogbescherming. Populaire modellen in ons assortiment zijn de Uvex Ultrasonic 9302-600 en 3M 2890.

Met de filters op deze pagina vind je eenvoudig de beste ruimzichtbril voor jouw situatie. 

Ruimzichtbril kopen bij PBM discounter

In onze webshop vind je alleen ruimzichtbrillen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Weet je niet precies welk exemplaar je moet bestellen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 85 065 69 29.