Gehoorbescherming

Gehoorbescherming kopen doe je natuurlijk hier. Wij bieden een breed scala aan professionele gehoorbescherming voor de beste prijs en voor uiteenlopende beroepen: Van simpele wegwerp oordopjes tot elektronische oorkappen met geavanceerde technologie. Voor iedereen is er een passende, betrouwbare oplossing.

Lees meer
Producten

Ruime keuze

Met goede gehoorbescherming voorkom je dat je gehoorschade oploopt. Omdat iedereen verschillend is en elke werksituatie anders, kan je bij ons verschillende soorten gehoorbescherming kopen. De producten zijn opgedeeld in drie hoofdcategorieën: oorkappen, oordopjes en gehoorbeugels. Oordopjes worden inwendig gebruikt en oorkappen bedekken de oren als een koptelefoon. Elektronische headsets zijn ideaal voor personen die graag naar muziek luisteren en/of communiceren in lawaaierige omgevingen. Gehoorbeugels zijn makkelijk te verwijderen en kunnen eenvoudig om de nek gehangen worden. Dit maakt ze ideaal voor personen die lawaaierige ruimtes in- en uitlopen. Ze hebben in het algemeen een lager dempingsniveau.

Welke gehoorbescherming kopen?

De vraag ‘wat is de beste oorbescherming?’ wordt ons regelmatig gesteld, maar is niet makkelijk om te beantwoorden. Voor optimale veiligheid is het in ieder geval belangrijk dat overmatig lawaai wordt gedempt tot onder de grens van 80 dB(A). Zo kan je vervelende bijwerkingen als tinnitus, oorsuizen en slechthorendheid voorkomen. Meet het geluidsniveau op de werkplaats en bepaal de vereiste demping.

Wat de juiste gehoorbescherming is, is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeuren als de pasvorm en het comfort. Houd ook rekening met de aard van de werkzaamheden. Moet je met collega’s kunnen praten? Kies dan voor gehoorbescherming met communicatie.

Wat is het verschil tussen actieve en passieve gehoorbescherming?

Actieve gehoorbescherming reduceert het volume van schadelijk lawaai, terwijl essentiële geluiden als stemmen en alarmsignalen worden doorgelaten. Het maakt omgevingsbewust werken mogelijk. Er zijn ook actieve gehoorbeschermers verkrijgbaar met elektronica als een radio, portofoon en bluetooth-functie. 

Passieve gehoorbescherming dempt schadelijk geluid tot een veilig niveau en heeft geen elektronica en communicatiemogelijkheden. Deze traditionele beschermers hebben als voordeel dat ze niet opgeladen hoeven te worden.

Wij hebben een ruim aanbod aan passieve en elektronische oorkappen.

Gehoorbescherming met radio

Op zoek naar radio gehoorbescherming? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De beste gehoorbescherming waarmee je naar muziek kan luisteren is misschien wel de populaire 3M Peltor Dab+ met digitale radio. Deze koptelefoon geeft kraakhelder geluid en biedt een ruime zenderkeuze.

Meer informatie lees je in ons blog over headsets met radio.

Gehoorbescherming met bluetooth

Gehoorbescherming met bluetooth technologie biedt de mogelijkheid om draadloos te communiceren en muziek te luisteren. Zo kan je een bluetooth hoofdtelefoon eenvoudig verbinden met je smartphone en handsfree bellen of liedjes streamen. Ontdek ons uitgebreide assortiment in de webshop. Gehoorbescherming met radio én bluetooth is ook verkrijgbaar.  

Meer weten? Klik dan door naar het artikel over bluetooth headsets.

Wat betekenen de termen SNR en dB(A)?

SNR staat voor Single Number Rating en geeft de mate van geluidsreductie van gehoorbescherming aan. De SNR-waarde, ofwel dempingswaarde, wordt vermeld op de verpakking van elk product. dB(A) is afgeleid van decibel, een maateenheid om aan te geven hoe hard een geluid is, en corrigeert de sterktes voor de gevoeligheid van het menselijk gehoor. Een SNR-waarde van 25 dB zorgt er bijvoorbeeld voor dat een geluidsniveau van 95 dB(A) tot 70 dB(A) wordt gedempt.

Bij hoeveel dB moet je gehoorbescherming dragen?

Gehoorschade kan ontstaan vanaf een dagelijkse dosis geluid van 80 decibel. De wet gaat dan uit van een 8-urige werkdag. Belangrijk om te weten is dat een verhoging met 3 dB(A) een verdubbeling van het geluid betekent. Blootstelling aan 83 dB(A) is dan nog maar 4 uur per dag veilig. Als maatregelen conform de bronaanpak (arbeidshygiënische strategie) het geluidsniveau niet onder de 80 dB(A) krijgen, moeten werkgevers volgens de Arbowet gehoorbescherming aanbieden. Vanaf 85 dB(A) zijn medewerkers verplicht die te dragen.

Wat is de maximale demping van gehoorbescherming?

Bij sterke blootstelling aan lawaai moet er natuurlijk veel geluid worden gedempt. De maximale demping van gehoorbescherming is ongeveer 39 dB(A). Hoger is bijna niet mogelijk omdat geluidstrillingen door het hele lichaam gaan en dan alsnog het trommelvlies bereiken.

Is dubbele gehoorbescherming zinvol?

Bij extreme geluidsniveaus van 110 dB(A) of meer is het aan te bevelen om oorkappen (uitwendige bescherming) te combineren met oordoppen (inwendige bescherming). Verwacht er echter niet te veel van: je kan de dempingswaarden van beide beschermers niet zomaar bij elkaar optellen. De winst beperkt zich tot maximaal 5 dB(A).

Hoe kan ik tinnitus (oorsuizen) voorkomen?

Tinnitus (oorsuizen) wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door langdurige blootstelling aan lawaai. Gehoorschade is niet te genezen, wél te voorkomen. Draag daarom gehoorbescherming die het geluid dempt tot onder de veilige grens van 80 decibel. Luister je op het werk naar muziek? Let dan op het volume.

Meer informatie?

In ons blog over gehoorbescherming vertellen we alles wat je moet weten over het onderwerp.

Goedkope gehoorbescherming kopen?

Gehoorbescherming bestellen doe je eenvoudig in onze webshop. Wij leveren onder meer 3M Peltor gehoorbescherming, MSA gehoorbescherming en Howard Leight gehoorbescherming. Al onze artikelen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en scherp geprijsd.

Neem bij vragen en/of voor advies gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag de juiste gehoorbeschermer voor de werkomgeving te kopen.