Man houdt gehoorkap met radio vast

Gehoorbescherming met radio

Hoge geluidniveaus op de werkvloer kunnen leiden tot (permanent) gehoorverlies, oorsuizen en het waarnemen van een pieptoon. Gehoorbescherming met radio voorkomt dit soort schade én maakt de werkdag aangenamer. Je kan naar je favoriete muziek luisteren terwijl lawaaierige geluiden effectief worden geïsoleerd. Wij hebben diverse oorkappen met radio in ons assortiment. Met behulp van de informatie in dit blog selecteer je eenvoudig het meest geschikte model voor jouw situatie.

Gehoorbescherming met analoge radio

De twee bekendste analoge distributiemethoden voor radio zijn AM (Amplitude Modulatie) en FM (Frequentie Modulatie). Omdat een FM-signaal minder gevoelig is voor storingen en een goede geluidskwaliteit levert, is FM als jarenlang dé manier om radio uit te zenden en te ontvangen. In onze webshop vind je diverse soorten gehoorbescherming met FM-radio.

Honeywell Howard Leight Sync

De Honeywell Howard Leight Sync gehoorkap heeft een gemiddelde dempingswaarde van SNR 29 dB(A) en een geïntegreerde AM/FM-radio. Je kan 10 voorkeurszenders instellen en op de FM-band luisteren naar radio-uitzendingen met een frequentie van 88-108 MHz. Op de AM-band is de frequentie 600-1600 kHz. Het volume is aanpasbaar tot maximaal 82 dB om gehoorschade te voorkomen. Daarnaast is de radio oorkap uitgerust met een lcd-scherm en een 3,5 millimeter AUX-ingang voor verbinding met externe apparaten, zoals een mobiele telefoon. Het lichte gewicht en slanke ontwerp zorgen voor extra draagcomfort.  

3M Peltor Worktunes Pro

3M Peltor biedt tal van oorkappen met radio, zoals de 3M Peltor Worktunes Pro. Dit model heeft een dempingswaarde van SNR 32 dB(A) en een radio met ingebouwde antenne. Kanalen zijn eenvoudig te selecteren zonder dat de koptelefoon afgedaan hoeft te worden en de audio-ingang maakt het mogelijk om een extern apparaat aan te sluiten. Verder kan je vijf voorkeurszenders opslaan en leveren de batterijen een gebruiksduur van ongeveer 40 uur. De zachte oorkussens en het lichte gewicht zorgen voor een hoog draagcomfort. Bovendien zijn de kussens makkelijk te reinigen en te vervangen. Erg handig bij veelvuldig gebruik. De 3M Peltor Worktunes pro is verkrijgbaar met hoofdband en met helmbevestiging. Daarnaast kan je kiezen voor een FM-radio of een AM/FM-radio. Je kunt de varianten vinden onder de video.

MSA left/RIGHT FM Pro

De MSA left/RIGHT FM Pro is voorzien van een geïntegreerde FM-radio-ontvanger en dempt hoge geluidsniveaus met gemiddeld 27 dB(A). Het geluidsniveau van de radio is beperkt tot 82 dB om gehoorschade te voorkomen. Daarnaast compenseren de specifieke oorschelpen voor het linker en rechteroor de positie van de oren op het hoofd. De comfortabele hoofdband en de dunne flexibele afdichtingsringen zorgen voor een optimale pasvorm en de grote oorkappen garanderen volledige bescherming. Bovendien is de gehoorkap voorzien van een audio-aansluiting.

3M Peltor Alert serie

De 3M Peltor Alert gehoorkappen zijn allemaal uitgerust met een ingebouwde FM-radio. Daarnaast hebben ze een externe audio-aansluiting (m.u.v. de WS Alert XPI) en een niveau-afhankelijke functie. Deze functie verbetert het omgevingsbewustzijn door schadelijke geluiden te dempen en zachte geluiden, zoals stemmen, goed hoorbaar te maken. De 3M Peltor Alert is het basismodel uit deze serie en heeft een gemiddelde dempingswaarde van SNR 32 dB(A). De 3M Peltor WS Alert XP dempt schadelijke geluiden met 30 dB en de 3M Peltor WS Alert XPI doet dat met SNR 30 dB(A). Deze gehoorbeschermers met radio zijn ook voorzien van een bluetooth-functie voor draadloze verbinding met externe apparaten.

Gehoorbescherming met digitale radio

Digitale radio wordt vaak aangeduid als Digital Audio Broadcasting (DAB, DAB+) en is minder storingsgevoelig dan analoge radio. Daarnaast levert het een hogere geluidskwaliteit en maakt het een ruimer aanbod mogelijk. DAB is sinds 1993 beschikbaar om radio-uitzendingen mee te verspreiden en wordt met de dag populairder. Sinds het ontstaan is de techniek aanzienlijk verbeterd waardoor nu vaak over DAB+ wordt gesproken. De 3M Peltor DAB+ FM-radio is ’s werelds eerste gehoorbeschermer met ingebouwde DAB+ radio.

3M Peltor DAB+ FM radio

De 3M Peltor DAB+ dempt schadelijke geluiden met 31 dB(A) en werkt tot 23 uur op twee AA-batterijen. Met één druk op de knop schakel je over op de FM-radio, waarnaar je 31 uur kan luisteren. De grote drukknoppen, die zelfs met handschoenen bedienbaar zijn, maken het mogelijk om snel je favoriete zenders te zoeken, selecteren en op te slaan (tien DAB+ zenders en vijf FM-zenders). Daarnaast kunnen via de 3,5 millimeter Jack aansluiting externe apparaten, zoals een mobiele telefoon, worden gekoppeld. Bovendien heeft de radio oorkap een spraakgestuurd menusysteem en vervangbare oorkussens. De 3M Peltor DAB+ FM is verkrijgbaar met een hoofdband en met helmbevestiging. De modellen kun je vinden onder de video.

Gehoorbescherming met radio kopen?

Je oren goed beschermen én muziek luisteren? In ons assortiment vind je headsets met FM radio en gehoorbescherming met digitale radio.

Al onze producten zijn van de beste kwaliteit en concurrerend geprijsd. We streven er continu naar om de voordeligste aanbieder te zijn zodat jij nooit te veel betaald. Bestel de goedkope gehoorbescherming met radio eenvoudig in onze webshop. Voor vragen en/of advies kan je altijd contact opnemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.  

Bekijk ons volledige aanbod aan werk koptelefoons met radio.