Man draagt tijdens het werken een gehoorkap met bluetooth

Gehoorbescherming met bluetooth

Geluidniveaus van meer dan 80 decibel kunnen leiden tot ernstige gehoorschade. Wanneer deze zich voordoen op de werkvloer is het raadzaam om gehoorbescherming in te zetten. Werk je in een lawaaierige omgeving waar effectieve communicatie nodig is of luister je graag naar muziek? Dan biedt gehoorbescherming met bluetooth technologie uitkomst. Wij hebben diverse oorkappen met bluetooth in ons assortiment. Met behulp van de informatie in dit blog selecteer je eenvoudig het meest geschikte model voor jouw situatie.

Draadloos communiceren

Bluetooth gehoorbescherming zorgt voor een veilige werkomgeving en maakt het mogelijk om constant bereikbaar te zijn. Je kan de oorkappen draadloos verbinden met je mobiele telefoon (of communicatieradio) en handsfree bellen. Oproepen zijn eenvoudig te beantwoorden zonder dat je de lawaaierige werkplek moet verlaten of de gehoorbescherming af moet doen. Daarnaast kan je direct actie ondernemen als er iets misgaat door bijvoorbeeld contact op te nemen met een collega of externe aannemer. Bovendien is communicatie essentieel voor het verhogen van de productiviteit.

Muziek streamen

Gehoorbescherming met bluetooth isoleert lawaaierige geluiden effectief én maakt de werkdag een stuk aangenamer. Je kan namelijk je favoriete muziek draadloos streamen vanaf bijvoorbeeld je smartphone.

Man draagt een gehoorkap met bluetooth terwijl hij werkt met een drilboor

3M Peltor gehoorbescherming met bluetooth

3M Peltor heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van professionele gehoorbescherming. Het merk staat vooral bekend om zijn slimme oplossingen voor gemakkelijke communicatie in lawaaierige werkomgevingen. Er zijn dan ook diverse 3M Peltor modellen verkrijgbaar met bluetooth technologie.

3M Peltor WS Alert XP en XPI

De 3M Peltor WS Alert XP heeft ingebouwde bluetooth én een FM-ontvanger. De speakers produceren geluid van hoge kwaliteit en je hebt de mogelijkheid om je favoriete radiozenders op te slaan. Bluetooth en de audio-aansluiting maken verbinding met externe apparaten eenvoudig en schadelijke ruis wordt instant gedempt. Daarnaast heeft de gehoorkap een gemiddelde dempingswaarde van 30 dB en blijft omgevingsgeluid duidelijk hoorbaar. De zachte afdichtingsringen zorgen voor een hoog comfort, ook bij langdurig dragen. Bovendien is het menusysteem spraakgestuurd, zodat je de gehoorbescherming niet af hoeft te doen. De 3M Peltor WS Alert XPI is de opvolger van het populaire WS Alert XP-model. De nieuwe versie is voorzien van de zogeheten Multipoint-technologie, waarmee de headset tegelijkertijd met twee bluetooth-apparaten verbonden kan worden.

3M Peltor WS LiteCom Plus

De 3M Peltor WS LiteCom Plus is uitgerust met bluetooth, een audio-aansluiting en een ingebouwde two-way radio. Schadelijke geluiden worden met 31/33 dB gedempt (afhankelijk van het model), terwijl belangrijke achtergrondgeluiden goed hoorbaar blijven. Afhankelijk van het type batterij en de toepassing bedraagt de gebruiksduur ongeveer 18 uur.

Er is ook een variant leverbaar zonder bluetooth functie:

3M Peltor WS Alert X

De 3M Peltor WS Alert X gehoorkap met Bluetooth-technologie en ruis onderdrukkende microfoon maakt verbinding met je smartphone voor handsfree bellen en streamen in lawaaierige werksituaties. Deze headset beschermt tegen gevaarlijk geluid en bevordert tegelijkertijd je omgevingsbewustzijn via de niveauafhankelijke functie. De Push-to-Listen-functie maakt het mogelijk om eenvoudig en snel te luisteren. Dankzij het spraakgestuurde systeem hoef je de headset niet te verwijderen voor aanpassingen. Via de iOS- en Android-compatibele mobiele app, 3M Connected Equipment, kan je ook heel eenvoudig instellingen veranderen. Je krijgt een waarschuwing bij een laag batterijniveau en de 3M Peltor WS Alert X wordt automatisch uitgeschakeld na vier uur inactiviteit.

Uvex aXess one bluetooth gehoorkap

De Uvex aXess one heeft een comfortabele hoofdband en een gemiddelde dempingswaarde SNR 31 dB(A). De Real-Active List-functie (RAL) zorgt voor een duidelijke waarneming van omgevingsgeluid. Dankzij de gevormde functietoetsen is de gehoorkap eenvoudig te bedienen, ook met handschoenen aan. 

Deze gehoorkap kan tegelijkertijd met twee bluetooth-apparaten worden gekoppeld en beschikt over een externe audio-ingang voor apparaten zonder bluetooth.

Bluetooth 5.2 zorgt voor een goede geluidskwaliteit, snelle gegevensoverdracht, groot bereik en geoptimaliseerd energieverbruik.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag bij het selecteren van het juiste product.

Voor wie op zoek is naar een oorkap waarmee muziek geluisterd kan worden, hebben wij ook gehoorbescherming met radio in het assortiment.