Man draagt tijdens het werken een gehoorkap met bluetooth

Gehoorbescherming met bluetooth

Geluidniveaus van meer dan 80 decibel kunnen leiden tot ernstige gehoorschade. Wanneer deze zich voordoen op de werkvloer is het raadzaam om gehoorbescherming in te zetten. Werk je in een lawaaierige omgeving waar effectieve communicatie nodig is of luister je graag naar muziek? Dan biedt gehoorbescherming met bluetooth technologie uitkomst. Wij hebben diverse oorkappen met bluetooth in ons assortiment. Met behulp van de informatie in dit blog selecteer je eenvoudig het meest geschikte model voor jouw situatie.

Draadloos communiceren

Bluetooth gehoorbescherming zorgt voor een veilige werkomgeving en maakt het mogelijk om constant bereikbaar te zijn. Je kan de oorkappen draadloos verbinden met je mobiele telefoon (of communicatieradio) en handsfree bellen. Oproepen zijn eenvoudig te beantwoorden zonder dat je de lawaaierige werkplek moet verlaten of de gehoorbescherming af moet doen. Daarnaast kan je direct actie ondernemen als er iets misgaat door bijvoorbeeld contact op te nemen met een collega of externe aannemer. Bovendien is communicatie essentieel voor het verhogen van de productiviteit.

Muziek streamen

Gehoorbescherming met bluetooth isoleert lawaaierige geluiden effectief én maakt de werkdag een stuk aangenamer. Je kan namelijk je favoriete muziek draadloos streamen vanaf bijvoorbeeld je smartphone.

Man draagt een gehoorkap met bluetooth terwijl hij werkt met een drilboor

3M Peltor gehoorbescherming met bluetooth

3M Peltor heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van professionele gehoorbescherming. Het merk staat vooral bekend om zijn slimme oplossingen voor gemakkelijke communicatie in lawaaierige werkomgevingen. Er zijn dan ook diverse 3M Peltor modellen verkrijgbaar met bluetooth technologie.

3M Peltor WS Headset XP

De 3M Peltor WS Headset XP dempt schadelijk niveaus met 31 dB, maar sluit je niet volledig af van de omgeving. Belangrijke achtergrondgeluiden, zoals alarmsignalen, zijn namelijk nog wel hoorbaar. Daarnaast kan je met mensen dichtbij communiceren zonder de headset af te doen. De bluetooth-functie maakt het mogelijk om handsfree telefoongesprekken te voeren en muziek te streamen in uitstekende stereo kwaliteit. Met behulp van de VOX-functie kan je de communicatieradio met je stem bedienen en de microfoonarm geeft een optimale bewegingsvrijheid en positionering van de microfoon. Bovendien zorgen de zachte oorkussens en de hoofdbeugel voor een optimale drukverdeling, wat het draagcomfort verhoogt. De levensduur van de batterij is ongeveer 24 uur. 

3M Peltor WS ProTac XP 

De 3M Peltor WS ProTac XP dempt lawaai met 32 dB, terwijl belangrijke omgevingsgeluiden hoorbaar blijven. Je kan de gehoorkap met elk soort bluetooth-apparaat koppelen en, dankzij de externe audio-aansluiting, ook met een externe radio. Daarnaast zorgt de extra wijde en zacht uitgevoerde hoofdbeugel voor een goede gewichtsverdeling. Bovendien maakt de VOX-functie handsfree bediening mogelijk en verbetert Digital Signal Processing (DSP) de verstaanbaarheid. Wanneer bluetooth is geactiveerd, hebben de batterijen een levensduur van circa 24 uur.

3M Peltor WS Alert XP en XPI

De 3M Peltor WS Alert XP heeft ingebouwde bluetooth én een FM-ontvanger. De speakers produceren geluid van hoge kwaliteit en je hebt de mogelijkheid om je favoriete radiozenders op te slaan. Bluetooth en de audio-aansluiting maken verbinding met externe apparaten eenvoudig en schadelijke ruis wordt instant gedempt. Daarnaast heeft de gehoorkap een gemiddelde dempingswaarde van 29 dB en blijft omgevingsgeluid duidelijk hoorbaar. De zachte afdichtingsringen zorgen voor een hoog comfort, ook bij langdurig dragen. Bovendien is het menusysteem spraakgestuurd, zodat je de gehoorbescherming niet af hoeft te doen. De 3M Peltor WS Alert XPI is de opvolger van het populaire WS Alert XP-model. De nieuwe versie is voorzien van de zogeheten Multipoint-technologie, waarmee de headset tegelijkertijd met twee bluetooth-apparaten verbonden kan worden.

3M Peltor WS LiteCom

De 3M Peltor WS LiteCom is uitgerust met bluetooth, een audio-aansluiting en een ingebouwde two-way radio. Schadelijke geluiden worden met 30 dB gedempt, terwijl belangrijke achtergrondgeluiden goed hoorbaar blijven. Afhankelijk van het type batterij en de toepassing bedraagt de gebruiksduur ongeveer 13 uur.

MSA left/RIGHT Wireless World Dual

De MSA left/RIGHT Wireless World Dual heeft een gemiddelde dempingswaarde van 28 dB, bluetooth-connectiviteit én een ingebouwde FM-radio. De audio-kwaliteit is hoog en het ergonomische ontwerp zorgt voor een optimale draagpositie. De kap houdt namelijk rekening met de asymmetrische positie van de oren. Verder worden zachte geluiden, zoals stemmen, versterkt en onderdrukt de flexibele microfoon ruis. Bovendien kan je prioriteit geven aan binnenkomende oproepen en in meerdere talen door het menu navigeren.

Honeywell Howard Leight Sync

De Howard Leight Sync heeft een gemiddelde dempingswaarde van 32 dB en maakt met één druk op de knop verbinding met een bluetooth-apparaat. Omgevingsmicrofoons filteren niet-schadelijke geluiden zodat spraak en systeemsignalen hoorbaar blijven. Daarnaast zorgt de robuuste microfoon met windkap voor een heldere spraak in lawaaierige omgevingen. Op twee batterijen kan je de gehoorkap maar liefst 85 uur actief gebruiken en telefoongesprekken zijn snel te beantwoorden en beëindigen. Bovendien zorgen de hoofdband met drukverdeling en zachte oorkussens voor een hoog draagcomfort.       

Gehoorbescherming met bluetooth kopen?

Ben je op zoek naar gehoorbescherming waarmee je ook draadloos kan communiceren en/of muziek kan streamen? Bekijk dan ons volledige assortiment aan bluetooth headsets. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag bij het selecteren van het juiste product.

Voor wie op zoek is naar een oorkap waarmee muziek geluisterd kan worden, hebben wij ook gehoorbescherming met radio in het assortiment.