Twee mannen dragen gehoorkappen met communicatie tijdens het werken

3M Peltor gehoorbescherming met communicatie

3M Peltor biedt slimme oplossingen voor gemakkelijke communicatie in lawaaierige werkomgevingen. De gehoorkappen beschermen het gehoor én maken het mogelijk om effectief te communiceren en/of muziek te luisteren. In dit blog bespreken we de diverse producten uit het assortiment en de bijhorende functionaliteiten.

Peltor onderdeel van 3M

Peltor heeft ruim 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van professionele gehoorbescherming. De producten staan bekend om hun veiligheid, comfort en verantwoorde design. Het merk is een begrip als het gaat om gehoorkappen voor bescherming en de beste communicatiemogelijkheden. Sinds 2008 voert 3M, leverancier van kwalitatief hoogwaardig persoonlijke beschermingsmiddelen, de merknaam ‘Peltor’ in het productassortiment. Door deze krachtenbundeling worden PBM ontwikkeld die uitblinken in bescherming, functionaliteit, comfort en degelijkheid.

Waarom kiezen voor een 3M Peltor communicatie-oplossing?

3M Peltor producten zijn ontwikkeld voor lawaaierige werkomgevingen waar gecommuniceerd en actief geluisterd moet kunnen worden. Volledig dempende gehoorbescherming belemmert de verstaanbaarheid onderling en maakt het lastig om waarschuwingssignalen en systeemgeluiden waar te nemen. 3M Peltor biedt gehoorprotectie waarmee de gebruiker niet compleet afgesloten is van de omgeving. Schadelijke geluidniveaus worden gedempt terwijl achtergrondgeluiden hoorbaar blijven. Daarnaast maken de systemen het mogelijk om effectief te communiceren met mensen dichtbij én ver weg.

Er zijn diverse 3M Peltor modellen ontwikkeld zodat er voor elke situatie een passende communicatie-oplossing is. Zo heeft elk model zijn eigen functionaliteit(en) en zijn er gehoorkappen verkrijgbaar met een helmbevestiging.

Met de 3M Peltor communicatie-oplossingen kan men veilig, gemakkelijk en efficiënt communiceren. Zo kan je direct actie ondernemen als er iets misgaat door bijvoorbeeld een collega op de hoogte te stellen of een externe aannemer te bellen. Daarnaast is communicatie essentieel voor het in contact blijven met collega’s en voor het verhogen van de productiviteit. 3M Peltor headsets met een ingebouwde FM-radio kunnen helpen om de werkdag aangenamer te maken en gemotiveerd te blijven werken. Bovendien biedt een 3M Peltor gehoorkap de mogelijkheid om duidelijk te communiceren tijdens risicovolle werkzaamheden, zoals het verplaatsen van een groot en zwaar object met meerdere mensen.

In onderstaand filmpje wordt de rol van communciatie uitgelegd.

Functionaliteiten

3M Peltor biedt diverse communicatie-oplossingen met elk hun eigen functionaliteiten. Elk product heeft een of meerdere van de volgende kernfunctionaliteiten:

 • Niveau-afhankelijke functie
 • Bluetooth
 • Ingebouwde two-way radio
 • Ingebouwde FM-radio
 • Externe audio input

Oorkappen met een niveau-afhankelijke functie, zogenoemde actieve gehoorkappen, zijn ideaal voor wanneer versterking van omgevingsgeluid gewenst is. Deze functie zorgt er namelijk voor dat lawaai wordt gedempt en gesprekken, machinegeluiden en waarschuwingssignalen worden versterkt. Voor lange-afstand communicatie zijn de 3M Peltor oorkappen met een ingebouwde two-way radio of bluetooth-functie goed geschikt. Met behulp van een two-way radio kan men op afstand met elkaar praten en bluetooth maakt een draadloze verbinding met communicatieapparatuur, zoals een telefoon, mogelijk. 3M Peltor gehoorkappen die beschikken over de functionaliteit ‘two-way externe radio’ hebben een aansluiting voor radiocommunicatie in twee richtingen.

Voor wie tijdens het werk graag naar muziek luistert, heeft 3M Peltor gehoorbeschermers met radio in het assortiment. Deze beschermen je tegen schadelijke geluiden, terwijl je tegelijkertijd naar je favoriete muziek kan luisteren. Er zijn ook 3M Peltor oorkappen verkrijgbaar met een audio-aansluiting voor een externe radio.

3M Peltor Worktunes Pro

De 3M Peltor Worktunes Pro behoort tot de gehoorbescherming met radio. De gehoorkap beschermt tegen hoge geluidniveaus (SNR: 31-32 dB) in de werkomgeving en maakt het tegelijkertijd mogelijk om naar muziek te luisteren. Dankzij de externe audio-ingang kan een mobiele telefoon, two-way radio of iPod worden aangesloten en de batterijduur bedraagt ongeveer 40 uur. Dankzij de ingebouwde antenne, het snel digitaal afstemmen en de optie om zenders op te slaan is de Worktunes Pro erg gebruiksvriendelijk.  

Functionaliteiten

 • Ingebouwde FM-radio
 • Externe audio-ingang

3M Peltor DAB+ FM Radio

De 3M Peltor DAB+ FM Radio gehoorkap is uitgerust met een geïntegreerde DAB+ en FM-ontvanger. De gehoorkap met radio biedt kraakheldere DAB+ zenders en traditionele FM-zenders. DAB staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’ en heeft als voordeel meer zenders en een goede geluidskwaliteit. je kan 10 DAB+ zenders en 5 FM-zenders als favoriet opslaan en externe toestellen als een mobiele telefoon met de gehoorkap verbinden. De 3M Peltor DAB+ FM Radio heeft een gemiddelde dempingswaarde van 30-31 dB, schakelt automatisch uit na 4 uur inactiviteit en waarschuwt bij een bijna lege batterij.  

Functionaliteiten

 • Ingebouwde FM-radio
 • Externe audio-ingang

3M Peltor Alert

De 3M Peltor Alert gehoorkap met ingebouwde FM-radio maakt het mogelijk om veilig te werken en tegelijkertijd muziek te luisteren. Daarnaast kan dankzij de externe audio input een connectie worden gemaakt met een mp3-speler of mobiele telefoon. Lawaai wordt met 30 dB gedempt en de niveau-afhankelijke functie zorgt ervoor dat belangrijke omgevingsgeluiden, zoals stemmen en alarmsignalen, nog hoorbaar zijn.

Functionaliteiten

 • Niveau-afhankelijke functie
 • Ingebouwde FM-radio
 • Externe audio input

3M Peltor WS Alert XPI

De 3M Peltor WS Alert XPI is uitgerust met een niveau-afhankelijke functie voor een verbetering van het omgevingsbewustzijn. Daarnaast is de gehoorkap voorzien van een ingebouwde FM-radio met een uitstekende ontvangst en van de zogeheten Multipoint-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om de headset tegelijkertijd met twee bluetooth-apparaten te verbinden. Om energie te besparen schakelt de communicatiekap zich automatisch na 4 uur inactiviteit uit. Bovendien is het menusysteem spraakgestuurd en kan je digitaal zenders zoeken en vier favoriete stations opslaan.

Functionaliteiten

 • Niveau-afhankelijke functie
 • Bluetooth
 • Ingebouwde FM-radio

3M Peltor LiteCom

De 3M Peltor LiteCom is uitgerust met een ingebouwde two-way radio voor handsfree en draadloze communicatie in twee richtingen. Communiceren is mogelijk op 8 kanalen in de PMR 446 mHz band en op 38 subkanalen. Deze subkanalen bieden gebruikersgroepen de mogelijkheid om met elkaar te communiceren op hetzelfde kanaal zonder interferentie van andere groepen. Harde geluiden worden met 32-33 dB gedempt.

Functionaliteiten

 • Ingebouwde two-way radio
 • Externe audio input

3M Peltor LiteCom Plus

De 3M Peltor LiteCom Plus gehoorkap heeft een gemiddelde dempingswaarde van 33 dB en beschikt over een analoge tweewegradio en microfoon met ruisonderdrukking. De microfoon stelt de gebruiker in staat handsfree te communiceren in lawaaierige omgevingen. Daarnaast zorgt de niveau-afhankelijke functie voor een groter omgevingsbewustzijn en betere communicatie. Het dempt namelijk schadelijke geluiden en versterkt stemmen en waarschuwingssignalen. Via de aux-aansluiting kan je een extern apparaat, zoals een smartphone of andere tweewegradio, aansluiten. Verder heeft deze gehoorkap een duidelijke indicator voor de accustatus, een functie voor automatische uitschakeling en een spraakgestuurd menusysteem. De lithium-ion batterbij is na 4 uur volgeladen en gaat zo'n 20 uur mee. Dit model heeft 8 hoofdkanalen en 121 subkanalen.

Functionaliteiten

 • Niveau-afhankelijke functie
 • Ingebouwde two-way radio
 • Externe audio input

3M Peltor WS LiteCom Pro III GB

De 3M Peltor WS LiteCom Pro III GB is de nieuwste headset uit de LiteCom-serie en verkrijgbaar in drie varianten met een dempingswaarde van 30-33 dB. Ze beschikken over een interne analoge en digitale two-way radio met VOX-functionaliteit. Dit maakt heldere handsfree communicatie mogelijk. Daarnaast zijn de headsets voorzien van bluetooth multipoint-connectiviteit voor draadloze verbinding met twee mobiele apparaten. De niveau-afhankelijke functie beschermt de drager tegen hoge geluidsniveaus, terwijl onschadelijke omgevingsgeluiden hoorbaar blijven. Bovendien kunnen de gehoorkappen met behulp van een jackkabel op andere apparaten aangesloten worden. De GB modellen beschikken over 32 voorgeprogrammeerde kanalen (16 analoge en 16 digitale PMR-kanalen).

Functionaliteiten

 • Niveau-afhankelijke functie
 • Bluetooth
 • Ingebouwde two-way radio

3M Peltor EEP-100 EU

3M heeft ook oordoppen met communicatie in het assortiment.

De elektronisch oplaadbare 3M Peltor EEP-100 EU oordoppen reduceren lawaai en versterken zachte geluiden, zoals stemmen. Daarnaast worden plots extreem harde geluiden ook direct gedempt om gehoorbeschadiging te voorkomen. Schadelijke geluiden worden gedempt met 32 dB (Ultrafit) of 38 dB (Torque). Dankzij het compacte formaat is de EEP-100 EU compatibel met bijvoorbeeld gehoor- en oogbescherming. Verder zijn de oordoppen gemakkelijk via één knop te bedienen. Deze dient als on/off-knop en volumeregelaar (drie standen: laag/medium/hoog). De 3M Peltor EEP-100 EU heeft een hoog draagcomfort en is oplaadbaar via USB en de bijgeleverde oplaadkast. De batterij gaat circa 16 uur mee.   

Functionaliteiten

 • Niveau-afhankelijke functie

3M Peltor gehoorbescherming met communicatie kopen?

Ben je geïnteresseerd in een communicatie-oplossing van 3M Peltor? In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment van 3M Peltor communicatiesystemen voor persoonlijke veiligheid.

3M Peltor gehoorbescherming met bluetooth is ideaal voor het maken van een draadloze verbinding met bijvoorbeeld een smartphone. Wil je graag muziek luisteren tijdens het werk? Kies dan voor een 3M Peltor gehoorbeschermer met een radio. Gehoorprotectie met een niveau-afhankelijke functie is de perfecte oplossing voor lawaaierige werkomgevingen waar gecommuniceerd en actief geluisterd moet kunnen worden.

Weet je niet precies welke 3M Peltor gehoorbeschermer het best bij jouw werksituatie past? Neem dan contact op met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.