Gele gehoorkap

MSA gehoorbescherming

MSA The Safety Company zet zich al meer dan honderd jaar in voor veiligheid op de werkvloer. Het begon allemaal in 1914 bij de ontwikkeling van een mijnbouwlamp om een herhaling van de mijnexplosie in 1912 te voorkomen. Tegenwoordig is het merk wereldwijd marktleider in hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit blog staat volledig in het teken van MSA gehoorbescherming.

Passieve gehoorkappen

Een gehoorkap bestaat uit twee schelpen met zachte kussens die de oren omsluiten. Het wordt gedragen als een koptelefoon en is erg gebruiksvriendelijk en comfortabel. Gehoorkappen zijn grofweg in twee groepen onder te verdelen: passieve gehoorkappen en actieve gehoorkappen. Passieve gehoorkappen dempen harde geluiden tot een veilig niveau. Ze beschikken, in tegenstelling tot actieve gehoorkappen, niet over elektronica of communicatiemogelijkheden. MSA heeft diverse passieve gehoorkappen in het assortiment, waarvan we er een aantal uitlichten.

MSA left/RIGHT

We beginnen met de meest unieke, persoonlijke gehoorkappen van MSA: de left/RIGHT-serie. Deze gehoorkappen zijn voorzien van afzonderlijke schelpen, speciaal ontworpen voor het linker en rechteroor. Het zijn de eerste gehoorbeschermers die rekening houden met de asymmetrische positie van de oren op het hoofd. Het unieke ontwerp zorgt voor een optimale pasvorm en hoog draagcomfort. Daarnaast omsluiten de grotere schelpen alle typen oren, wat volledige bescherming garandeert. De MSA left/RIGHT passieve gehoorkappen zijn verkrijgbaar met drie verschillende dempingswaarden, variërend van 21 dB tot 28 dB.

  • MSA left/RIGHT Low: dempt harde geluiden met 21 dB en is goed geschikt voor gebruik in de farmaceutische- en voedingsindustrie.  
  • MSA left/RIGHT Medium: dempt harde geluiden met 25 dB en toepasbaar in bijvoorbeeld de bos- of landbouw.
  • MSA left/RIGHT High: dempt harde geluiden met 28 dB en dus ideaal voor omgevingen met hoge geluidniveaus, zoals het vliegveld en een papierfabriek.

Bovendien kan je kiezen uit diverse kleuren (blauw, wit en geel) en een hoofdband of helmbevestiging.

Man met MSA gehoorkap en stofmasker

MSA HPE

De MSA HPE gehoorkap is goed geschikt voor gebruik in diverse lawaaierige omgevingen, vooral met lage frequenties. De hoge demping en uitstekende afdichting garanderen betrouwbare bescherming. Daarnaast zorgen de zachte, met schuim gevulde kussens voor extra comfort. De gehoorkap is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: hoofdband (32 dB) en helmbevestiging (31 dB).

MSA EXC

De MSA EXC gehoorkap is geschikt voor de meeste geluidsomstandigheden en uiterst comfortabel om te dragen. Daarnaast biedt de beschermer maximale ruimte aan de oren en sluit deze goed af. De gehoorkap is in twee versies te leveren: hoofdband (27 dB) en helmbevestiging (26 dB).

Actieve gehoorkappen

Actieve gehoorkappen zijn uitgerust met een radiofunctie, niveau-afhankelijke functie en/of een communicatiemogelijkheid. Een niveau-afhankelijke functie voorkomt dat je je afgesloten voelt van de omgeving. Belangrijke omgevingsgeluiden, zoals stemmen en alarmsignalen, blijven namelijk goed hoorbaar. Een ingebouwde radio is ideaal voor wie tijdens het werk graag naar muziek luistert en een communicatiefunctie (bijv. bluetooth) maakt effectieve communicatie mogelijk. We bespreken een aantal actieve gehoorkappen van MSA.

MSA left/RIGHT FM Pro

De MSA left/RIGHT FM Pro behoort tot de left/RIGHT-serie en heeft dus een optimale draagpositie. De geïntegreerde FM-radio levert een goede geluidskwaliteit en de AUX-ingang maakt het mogelijk om een MP3-speler of communicatieradio aan te sluiten. Om gehoorbeschadiging te voorkomen worden harde geluiden gedempt met 27 dB(A) en zijn de geluidniveaus van de speakers en microfoons beperkt tot 82 dB(A). U kunt het volume regelen met drie eenvoudig te bedienen drukknoppen en krijgt een waarschuwing bij een lage batterijspanning. Bovendien is de MSA left/RIGHT FM Pro uitgerust met een batterijbespaarfunctie. Je kan kiezen voor een hoofdband of helmbevestiging.

MSA left/RIGHT Wireless World Dual

De meest geavanceerde gehoorkap uit de left/RIGHT-serie is de MSA left/RIGHT Wireless World Dual. Deze beschermer heeft een gemiddelde dempingswaarde van 28 dB(A) en is voorzien van een FM-radio, flexibele microfoon, niveau-afhankelijke functie én bluetooth-functie. Met dit model kan je dus naar uw favoriete muziek luisteren en effectief communiceren. De bluetooth-functie maakt het mogelijk om de gehoorkap draadloos met je mobiele telefoon te verbinden en handsfree te bellen. Wel zo handig en veilig: je hoeft de lawaaierige werkplek niet te verlaten of de gehoorbescherming af te doen. Daarnaast is de audiokwaliteit hoog en heeft de microfoon ruisonderdrukking en een parkeerpositie. Je kan prioriteit geven aan binnenkomende oproepen en naadloos door het menu navigeren dankzij de meertalige berichtgeving (23 talen). Bovendien is het maximale volume van de speakers en microfoons beperkt tot een veilig niveau. Ook de MSA left/RIGHT Wireless World is verkrijgbaar in de varianten hoofdband en helmbevestiging.

MSA gehoorbescherming kopen?

Ben je geïnteresseerd in gehoorbescherming van MSA? Wij verkopen diverse MSA gehoorkappen. Er zijn ook oordopjes verkrijgbaar. Bekijk het volledige assortiment aan MSA gehoorbescherming in onze webshop. Voor vragen en/of advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.