Gele gehoorkap

MSA gehoorbescherming

MSA The Safety Company zet zich al meer dan honderd jaar in voor veiligheid op de werkvloer. Het begon allemaal in 1914 bij de ontwikkeling van een mijnbouwlamp om een herhaling van de mijnexplosie in 1912 te voorkomen. Tegenwoordig is het merk wereldwijd marktleider in hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit blog staat volledig in het teken van MSA gehoorbescherming.

Passieve gehoorkappen

Een gehoorkap bestaat uit twee schelpen met zachte kussens die de oren omsluiten. Het wordt gedragen als een koptelefoon en is erg gebruiksvriendelijk en comfortabel. Gehoorkappen zijn grofweg in twee groepen onder te verdelen: passieve gehoorkappen en actieve gehoorkappen. Passieve gehoorkappen dempen harde geluiden tot een veilig niveau. Ze beschikken, in tegenstelling tot actieve gehoorkappen, niet over elektronica of communicatiemogelijkheden. MSA heeft diverse passieve gehoorkappen in het assortiment, waarvan we er een aantal uitlichten. We beginnen met de meest populaire.

MSA V-Gard

De MSA V-Gard oorkappen hebben een helmbevestiging en exclusieve afdichtringen voor optimale SNR-prestaties. Het vernieuwde gevorkte ontwerp zorgt voor een slank profiel en de met schuimrubber ingespoten oorkussens garanderen comfort. De diverse instelpunten, verbeterde afdichtingsringen en adapters dragen ook bij aan het hoge comfortniveau. Daarnaast is snelle identificatie van het dempingsniveau mogelijk dankzij de groene kleurcode. Deze gehoorkappen zijn ontworpen voor superieure prestaties en geschikt voor gebruik met alle industriële helmen van MSA. Er zijn drie varianten verkrijgbaar:

MSA Left/Right serie gehoorkappen

De left/RIGHT serie houdt in het ontwerp rekening met de asymmetrische positie van onze oren. De oorschelpen zijn individueel en anatomisch gevormd om een optimale pasvorm en draagcomfort te bieden. De hoofdband zorgt voor een goede drukverdeling en de dunne en flexibele kussentjes verminderen vocht- en warmte ophoping. De grote schelpen laten meer ruimte over voor de oren om te zorgen voor de juiste bescherming voor alle oorvormen en -groottes. Er zijn drie modellen MSA Left/Right serie gehoorkappen:

Daarnaast zijn al deze modellen verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: wit, geel en blauw.

MSA EXC

De MSA EXC gehoorkap is geschikt voor de meeste geluidsomstandigheden en uiterst comfortabel om te dragen. Daarnaast biedt de beschermer maximale ruimte aan de oren en sluit deze goed af. De gehoorkap heeft een gemiddelde dempingswaarde van 27 dB.

MSA HPE

De MSA HPE gehoorkap is goed geschikt voor gebruik in diverse lawaaierige omgevingen, vooral met lage frequenties. De hoge demping en uitstekende afdichting garanderen betrouwbare bescherming. Daarnaast zorgen de zachte, met schuim gevulde kussens voor extra comfort. De HPE gehoorkap beschikt over een gemiddelde dempingswaarde van 32 dB.

Man met MSA gehoorkap en stofmasker

Actieve gehoorkappen

Actieve gehoorkappen zijn uitgerust met een radiofunctie, niveau-afhankelijke functie en/of een communicatiemogelijkheid. Een niveau-afhankelijke functie voorkomt dat je je afgesloten voelt van de omgeving. Belangrijke omgevingsgeluiden, zoals stemmen en alarmsignalen, blijven namelijk goed hoorbaar. Een ingebouwde radio is ideaal voor wie tijdens het werk graag naar muziek luistert en een communicatiefunctie (bijv. bluetooth) maakt effectieve communicatie mogelijk.

MSA left/RIGHT FM Pro

De MSA left/RIGHT FM Pro behoort tot de left/RIGHT-serie en heeft dus een optimale draagpositie. De geïntegreerde FM-radio levert een goede geluidskwaliteit en de AUX-ingang maakt het mogelijk om een MP3-speler of communicatieradio aan te sluiten. Om gehoorbeschadiging te voorkomen worden harde geluiden gedempt met 27 dB(A) en zijn de geluidniveaus van de speakers en microfoons beperkt tot 82 dB(A). U kunt het volume regelen met drie eenvoudig te bedienen drukknoppen en krijgt een waarschuwing bij een lage batterijspanning. Bovendien is de MSA left/RIGHT FM Pro uitgerust met een batterijbespaarfunctie. Je kan kiezen voor een hoofdband of helmbevestiging.

MSA gehoorbescherming kopen?

Ben je geïnteresseerd in gehoorbescherming van MSA? Wij verkopen diverse MSA gehoorkappen. Er zijn ook oordopjes verkrijgbaar. Bekijk het volledige assortiment aan MSA gehoorbescherming in onze webshop. Voor vragen en/of advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.