Stootpetten

Een stootpet biedt bescherming van het hoofd bij het opvangen van stoten, krassen en schokken. Afhankelijk van het type werkzaamheden of de activiteiten die je uitvoert zijn er verschillende soorten, kleuren en maten petten verkrijgbaar. De ene met een microklep, de ander met een normaal formaat klep, ook hierin heb je de keuze.

Lees meer
17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Waarom is een stootpet nodig?

Tijdens fysieke werkzaamheden loop je soms het risico om je eenvoudig te bezeren. Zoals op bouwplaatsen, in fabrieken, magazijnen of tijdens montagewerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat in ieder geval de eerste stoten en beschadigingen worden opgevangen, kan je het beste een stootpet dragen. Sommige stootpetten zijn voorzien van een felle kleur, wat ook zorgt voor extra zichtbaarheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Dit kan handig zijn wanneer er zich veel mensen bij elkaar op een locatie bevinden.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een stootpet

Wanneer je op zoek gaat naar een passende stootpet en eentje die bij jouw werkzaamheden past, is het handig om van tevoren een goed beeld te hebben van je vereisten. Denk hierbij aan de volgende functies:

  • Lange of korte klep: soms is extra goed zicht belangrijk en wil je niet dat de klep je in de weg zit.
  • Een felle kleur: is extra zichtbaarheid noodzakelijk? Dan is een heldere kleur waarschijnlijk de beste keuze.
  • Draagbaar met andere beschermmiddelen: als je ook andere beschermmiddelen tijdens je werkzaamheden nodig hebt, is het handig als ze in combinatie kunnen worden gedragen. Denk aan gehoorbescherming, een veiligheidsbril of bijvoorbeeld een stofmasker.
  • Mate van ventilatie: stootpetten zijn eigenlijk altijd voorzien van ventilatiegaten of ventilatiegaas. Dit is deels persoonlijke voorkeur, maar hangt ook af van de duur dat je de stootpet draagt en de intensiteit van de werkzaamheden.
  • Materiaalkeuze: ook zeker belangrijk is van welk materiaal de stootpet gemaakt is. Dit draagt bij aan de comfort tijdens het dragen, maar ook bepaald dit het gewicht van het hoofdbeschermmiddel.

Veiligheidsvoorschriften

De stootpetten moeten voldoen aan bepaalde minimum veiligheidsvoorschriften om voor werkzaamheden verkocht te worden. In Europa moet aan de eisen van norm EN 812 worden voldaan onder de CE-certificering. Binnen deze norm vallen onder andere het ontwerp, de prestaties van de petten en de manier waarop ze zijn getest. Naast de norm EN 812 bieden de fabrikanten vaak ook extra informatie over het gebruik en voorschriften van het product. Als je van plan bent een stootpet aan te schaffen, is het goed om na te gaan welke mate van veiligheid en hoofdbescherming jouw werkomgeving eist. Houd er rekening mee dat een stootpet geen vervanging is voor een veiligheidshelm.

Stootpetten bij PBM discounter

In onze webshop vind je diverse typen en modellen stootpetten van diverse topmerken. Met een korte klep, of standaard klep, in felle kleuren voor extra zichtbaarheid, of juist onopvallend. Alle stootpetten die wij verkopen voldoen aan de EN 812 norm. Mocht je toch wat advies nodig hebben? Dan helpen we je graag.