Adembescherming

Het inademen van verontreinigde of zuurstofarme lucht kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Op het werk zijn er soms situaties waarbij je hieraan wordt blootgesteld. Wanneer collectieve maatregelen aan de bron een afdoende oplossing bieden, is adembescherming noodzakelijk om de veiligheid op het werk te garanderen.

Ademhalingsbescherming kopen? Dan ben je bij PBM discounter aan het juiste adres. Ons aanbod is ruim, variërend van eenvoudige stofmaskers tot motoraangedreven systemen.

Lees meer
Producten

Afhankelijke en onafhankelijke adembescherming

Bij afhankelijke adembescherming wordt de directe omgevingslucht ingeademd nadat deze is gezuiverd met een filter. Als er te weinig zuurstof aanwezig is of als de concentraties gevaarlijke stoffen te hoog zijn, helpt filteren niet en moet je werken met onafhankelijke adembescherming. Dergelijke systemen voeren schone lucht aan vanuit een externe bron en zijn dus onafhankelijk van de kwaliteit van de directe omgevingslucht. Luchtaangedreven ademhalingssystemen behoren tot deze categorie. Stofmaskers, gelaatsmaskers, vluchtmaskers en motoraangedreven systemen zijn vormen van afhankelijke adembescherming.

Stofmaskers

Stofmaskers bedekken de mond en neus en beschermen tegen stof, nevel, rook en vezels. Ze worden onderverdeeld in drie beschermingsklassen: FFP1, FFP2 en FFP3. De laatstgenoemde categorie vertegenwoordigd de hoogte beschermingsgraad.  

Vluchtmaskers

Vluchtmaskers bieden kortdurende, effectieve bescherming tegen giftige stoffen in een noodsituatie. Ze zijn geschikt voor eenmalig gebruik en stellen gebruikers in staat zichzelf te redden.

In ons blog Vluchtmasker kopen? Ontdek ons aanbod geven we meer informatie om het keuzeproces te vergemakkelijken.

Motoraangedreven ademhalingssytemen

Motoraangedreven ademhalingssystemen zijn ontwikkeld voor veeleisende werkomgevingen en bestaan uit diverse onderdelen:

We verkopen losse elementen en sets, zoals de populaire 3M Versaflo TR-315E.

Een motoraangedreven ademhalingssysteem is ideaal voor wanneer meervoudige bescherming (bijv. adem-, oog- en gelaatsbescherming) benodigd is en de gebruiker mobiel moet kunnen zijn.

Luchtaangedreven ademhalingssystemen

Luchtaangedreven systemen voeren schone lucht aan vanuit flessen of via een slang die aangesloten is op een compressor. Ze zijn geschikt voor veeleisende omgevingen en bieden meervoudige bescherming. Het nadeel van een dergelijk systeem is dat je mobiliteit beperkt is.

Wij verkopen producten van 3M waarmee je jouw eigen luchtaangedreven ademhalingssysteem kan samenstellen. Hieronder de benodigdheden:

Gelaatsmaskers

Gelaatsmaskers zijn herbruikbaar en worden in combinatie met een filter toegepast. Halfgelaatsmaskers bedekken een deel van het gelaat en kunnen, afhankelijk van het geïnstalleerde filter, bescherming bieden tegen stoffen, gassen, dampen of een combinatie hiervan. Volgelaatsmaskers schermen het hele gelaat en de ogen af.

Adembescherming kopen?

Er zijn veel verschillende vormen van ademhalingsbescherming verkrijgbaar en voor optimale veiligheid is het belangrijk om het juiste product of systeem toe te passen. Kom je er niet helemaal uit? Lees dan ons blog Welke ademhalingsbescherming moet ik kiezen? Je kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.