Nooduitgang bordje en rook

Vluchtmasker kopen? Ontdek ons aanbod

Een vluchtmasker biedt effectieve bescherming tijdens de evacuatie van verontreinigde gebieden. Het stelt een gebruiker in staat zichzelf te redden in een noodsituatie waarbij giftige stoffen vrijkomen. Er zijn verschillende vluchtmaskers op de markt en kiezen kan lastig zijn. Wat ons betreft heeft MSA producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in het assortiment. Om je op weg te helpen, benoemen we enkele populaire modellen die bij ons verkrijgbaar zijn.

Wat is een vluchtmasker en wanneer zet je het in?

Een vluchtmasker is een vereenvoudigde versie van een gasmasker en ontwikkeld om een snelle en veilige evacuatie mogelijk te maken. Het masker biedt gedurende een korte periode effectieve bescherming om de gevolgen van een calamiteit te beperken. Het mag uitsluitend gebruikt worden in noodsituaties en niet om mee te werken. In fabrieken waar gevaarlijke gassen als ammoniak of fosgeen gebruikt worden is een werkgever vaak verplicht om vluchtmaskers beschikbaar te stellen.

Welke bescherming levert het op?

Welke bescherming precies geboden wordt, is afhankelijk van het type masker en filter. Sommige vluchtmaskers bieden alleen adembescherming en andere ook oog- en hoofdbescherming. De schadelijke gassen die vrij kunnen komen zijn bepalend voor de keuze van het filter.

MSA vluchtmaskers

MSA MiniSCAPE

De MSA MiniSCAPE is een compact vluchtmasker dat bestaat uit een mondstuk, neusklem en een ABEK-5 filter. Het filter biedt bescherming tegen talloze toxische gassen en dampen, zoals waterstofchloride (HCL) en giftige rook. De inzetduur is vijf minuten, maar dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om veilig te kunnen vluchten. Het masker is geschikt voor eenmalig gebruik en eenvoudig toe te passen. Bovendien is de MSA MiniSCAPE dankzij het kleine formaat makkelijk mee te dragen in de zak van je werkkleding. Met behulp van de speciale riemclip kan het masker ook bevestigd worden aan een riem.

In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe het masker in gebruik kan worden genomen:

MSA MSR 2

Het MSA MSR 2 halfgelaatsmasker is voorzien van een ABEK-P2 filter en biedt onder meer bescherming tegen zure gassen, ammoniak en schadelijke stof-, nevel- en rookdeeltjes. Afhankelijk van de concentratie is de inzetduur 15 à 20 minuten. Het vluchtmasker sluit goed af bij de neus en mond en is door middel van een hoofdband en rolgespen snel op te zetten. De MSA MSR 2 is geschikt voor eenmalig gebruik en wordt geleverd in een robuuste, kunststof doos voor riem- of muurbevestiging.

MSA S-Cap

De MSA S-Cap met ABEK-CO-P2 filter biedt effectieve bescherming tegen giftige rookgassen die ontstaan bij brand. Het vluchtmasker is geschikt voor eenmalig gebruik en bestand tegen hitte en kortstondig contact met vlammen. De felgele kap maakt lokaliseren van de gebruiker gemakkelijker en de brede ruit zorgt voor een groot gezichtsveld. Daarnaast minimaliseert het uitademventiel de ademweerstand, wat resulteert in meer comfort. Het filter beschermt voor maximaal 15 minuten, wat onder normale omstandigheden voldoende is om uit de gevaarlijke situatie te komen. De MSA S-Cap is leverbaar in verschillende verpakkingen:

Vluchtmasker kopen?

Ontdek ons aanbod aan vluchtmaskers in de webshop. Mocht je vragen hebben of behoefte aan aanvullend advies, neem dan gerust contact op met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.