Man aan het lassen

Lashandschoenen voor TIG en MIG/MAG lassen

Er zijn veel booglastechnieken en elke techniek heeft zo zijn voor- en nadelen. TIG en MAG/MIG lassen zijn twee van de meest bekende lastechnieken binnen de laswereld maar wat is het verschil tussen deze twee? Een groot verschil tussen de twee is wat er met de elektrode gebeurd. Bij MAG lassen wordt de elektrode constant aan het smeltbad toegevoegd en in het lasproject meegenomen terwijl bij TIG lassen de elektrode in stand blijft. Hier moet dus een apart vulmetaal voor worden gebruikt. Ook maken de twee gebruik van andere beschermgassen. TIG-lassen maakt gebruik van een Inert gas en MIG/MAG lassen van een Inert of Active gas. TIG lassen kan het best worden ingezet voor grotere en meer complexe projecten waar snelheid niet essentieel is en MIG/MAG lassen is juist meer veelzijdig inzetbaar en heeft een snellere lastijd. Echter is TIG juist breder inzetbaar op het gebied van het aantal metalen waarmee gelast kan worden. Bij MIG/MAG lassen kan je werken met staal, roestvrij staal en aluminium terwijl het bij TIG lassen mogelijk is om naast de drie genoemde materialen ook te werken met koper, brons, chromoly en exotische metalen.

Zoals je kan merken zijn er aardig wat verschillen tussen de twee en dit bekent ook verschillende werkrisico’s. Daarom is het belangrijk om de juiste lashandschoenen te kiezen. Hieronder leggen we kort uit welke handschoen voor welke soort lassen het meest geschikt is.

TIG Lashandschoenen

De OXXA Basic Welder Long 53-540 lashandschoenen zijn uitermate geschikt voor TIG laswerkzaamheden. De handschoenen beschermen de pols- en onderarm door een extra lange kap (+15 cm). Omdat de handschoenen zijn gemaakt van rundnerf- en spiltleder, gaan ze extra lang mee.

OXXA Weld-Soft 53-847 lashandschoenen hebben juist een hoge vingergevoeligheid en zijn chroom-6 vrij. Ze zijn dus perfect voor zeer fijne laswerkzaamheden.

MIG/MAG Lashandschoenen

Voor MIG/MAG lassen zijn de OXXA Welder 53-122 lashandschoenen juist beter. Door de molton voering beschermen ze goed tegen hitte en de kevlar garen, waarvan ze zijn gemaakt, zorgen voor extra stevigheid.

De OXXA Basic Welder Long 53-122 bedekken ook de onderarmen en polsen en zijn gemaakt van hetzelfde stevige en duurzame materiaal.  Omdat tijdens MIG/MAG lassen meer deeltjes vrijkomen zijn deze handschoenen dikker en langer dan de TIG handschoenen. Dit zorgt ervoor dat ook tijdens deze vorm van lassen optimale bescherming wordt geboden.

De OXXA Premium X-Welder-Pro 53-800 lashandschoenen zijn geschikt voor TIG lassen maar ook voor MIG/MAG lassen. De naden van de handschoen zijn gemaakt van hittebestendig kevlar. Door de verlengde kap en de gepolsterde palm wordt extra bescherming en comfort geboden. Ook deze handschoenen zijn chroom-6 vrij.

Extra bescherming

Om jouw bescherming tijdens het lassen nog completer te maken is het aan te bevelen om ook een kijkje te nemen naar de volgende producten. De OXXA Martin 0261 lasmouwen beschermen de polsen en onderarmen tegen lasvonken en rondvliegende lasspatten. De OXXA Malia 5320 blauwe werkoverall beschermt ook de rest van het lichaam tegen hitte, vlammen, explosiegevaar en lasvonken en is ook nog voorzien van een verdekte drukknoopsluiting, verstelbare tunnelelastiek en rugplooien. Voor de juiste lasjassen en lasbroeken ben jij bij PBM discounter ook aan het juiste adres. Zo is de OXXA Essential Matt 5199 werkjas perfect voor extra torso bescherming en is de combinatie van de OXXA Marcus 0391 lasjas met de OXXA Mario 1391 lasbroek een uitstekende keuze voor full body bescherming.