Twee mannen dragen het 3m-secure-click-hf-800-halfgelaatsmasker en kijken naar een document

De 3M Secure Click HF-800 halfgelaatsmaskers

De 3M Secure Click HF-800 serie is een echte revolutie in de wereld van halfgelaatsmaskers. De unieke features zorgen voor uitzonderlijk comfort, intuïtief gebruik en een hoge betrouwbaarheid. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over de nieuwe generatie 3M halfgelaatsmaskers.

Voordelen van de 3M HF-800 serie

Het 3M Secure Click HF-800 halfgelaatsmasker combineert hoog draagcomfort met beschermende eigenschappen tegen (stof)deeltjes, gassen en dampen. Hieronder de voordelen van het dragen van het 3M halfgelaatsmasker.

Makkelijk aanpasbaar hoofdharnas

De hoofdband is eenvoudig te verstellen voor een optimale pasvorm. Trek aan de bandjes om het harnas strakker te maken en druk op de vleugels om losser te maken.

Flex-Joint gelaatsafdichting

De 3M HF-800 halfgelaatsmaskers beschikken over een gepatenteerde Flex-Joint gelaatsafdichting. Deze aansluiting van masker en gezicht is gemaakt van siliconenrubber en wordt als zacht en prettig ervaren. Dankzij de geïntegreerde drukknop op de voorkant kunnen gebruikers controleren of het masker correct afsluit. 

Spraakmembraan

Op sommige werkplekken is het noodzakelijk om te communiceren met collega’s. Vaak is het moeilijk om bij halfgelaatsmaskers jezelf verstaanbaar te maken. De 3M Secure Click HF-800 maskers zijn optioneel verkrijgbaar met een spraakmembraam. Deze functionaliteit zorgt voor een duidelijke stemoverdracht en is dus ideaal voor lawaaierige werkplekken.

Lage ademweerstand

Bij het gebruik van het 3M Secure Click halfgelaatsmasker ervaar je een intens lage ademweerstand van minder dan 5 mbar, gemeten bij 95 l/min continu. Dit is het gevolg van ’s werelds eerste filtersysteem met vier luchtstromen! In plaats van één filter worden er bij de 3M Secure Click twee filters gebruikt. Er ontstaat een dubbele luchtstroom aan beide kanten van het masker wat resulteert in een unieke luchtflow.

Uniek kliksysteem

De filteraansluiting voor het 3M Secure Click HF-800 herbruikbare halfgelaatsmasker is volledig nieuw ontwikkeld. Bij het plaatsen van de filters in het masker hoor je door een klik dat de filters goed vastzitten.  

Makkelijk te combineren met andere PBM

De filters van de HF-800 serie staan naar achter waardoor de adembescherming makkelijk te combineren is met andere persoonlijke beschermmiddelen (PBM), zoals lashelmen of slijpvizieren.

Voor welke branches en toepassingen is de 3M HF-800 geschikt?

Het 3M Secure Click halfgelaatsmasker is bedoeld voor gebruik op plekken waar giftige stoffen, dampen of gassen aanwezig zijn, dit zijn voornamelijk industriële omgevingen. In de volgende branches kan het product perfect wordt toegepast: agrarische sector, bouwsector, chemische sector, fabricage, mijnbouwsector, olie en gas sector , farmaceutische sector, transport en metalensector. Het 3M HF-800 halfgelaatsmasker kan worden toegepast bij: assembleren, chemisch schoonmaken, reinigen, slijpen, laboratorium, verven, schuren, gieten, zagen, metselwerk, machinale bewerking en toepassingen in smeltovens.

Soorten en maten 3M Secure Click halfgelaatsmaskers

Het 3M Secure Click halfgelaatsmasker is verkrijgbaar in twee varianten; met spraakmembraam (SD) of zonder. Beide soorten zijn leverbaar in de maten small (801), medium (802) en large (803).

3M Secure Click filters

Het gelaatsmasker wordt gebruikt in combinatie met filters. Welk filter je nodig hebt hangt af van welke (fijn)stof, gas, of damp op de werkplaats in de lucht zit. Het Secure Click halfgelaatsmasker kan worden gebruikt in combinatie met de 3M Secure Click D3000, D7000 en D8000 serie filters tegen diverse gassen, dampen en (stof)deeltjes volgens EN-goedkeuringen. Hieronder de beschikbare filters op een rijtje:

Gas-en dampfilters

Combinatiefilters

Stoffilters

Stoffilters die beschermen tegen ozon, organische damp en zure gassen

3M Secure Click HF-800 halfgelaatsmasker kopen?

Neem een kijkje in onze webshop voor de 3M HF-800 serie. De halfgelaatsmaskers zijn scherp geprijsd en makkelijk te bestellen. Mocht je nog vragen hebben over dit product, of over welke filter je nodig hebt. Neem dan contact op met onze productspecialist via +31 85 065 69 29 of e-mail.