Combinatiefilters 

In onze PBM webshop vind je goedkope combinatiefilters van bekende merken zoals: MSA, JSP, 3M en Moldex.

Lees meer
35 resultaten (1-35)
Sorteren op:

Combinatiefilter

Een combinatiefilter beschermt tegen verschillende gassen, dampen en deeltjes. Omdat een combinatiefilter technisch gezien bestaat uit twee verschillende filters, is hij vaak ook gemaakt van twee verschillende filtermaterialen. De behuizing van de filters is vaak gemaakt van polystyreen, hard plastic of aluminium.

Aansluiting

Combinatiefilters kunnen kant-en-klaar worden gekocht of je kan zelf een combinatie maken indien mogelijk. Of deze combinatie kan worden gemaakt is afhankelijke van de aansluiting van de filters en de filters die worden gecombineerd. Een filter kan twee aansluitingen hebben: een bajonet aansluiting of een schroefdraad aansluiting. Het verschil tussen deze twee filters is hoe vaak de filter moet worden aangedraaid voordat deze vastzit. Bij een bajonet aansluiting zit de filter na één keer draaien al vast terwijl bij een schroefdraad er vaker aan de filter moet worden gedraaid. Daarnaast zijn schroefdraadfilters te gebruiken met half- en volgelaatsmaskers van andere merken die uitgevoerd zijn met een EN 148-1 schroefdraadaansluiting. Bajonetfilters zijn altijd merkgebonden.

3M combinatiefilters

3M heeft een breed aanbod aan kant-en-klare combinatiefilters. De 3M 6096, 3M 6098 en 3M 6099 combinatiefilters zorgen voor optimale bescherming en zijn ook nog licht van gewicht. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een combinatiefilter te maken. Dit kan door de 3M 501 of 3M 502 filterhouder te gebruiken. Deze kan bijvoorbeeld een 3M 6055 gasfilter combineren met een 3M 5935 stoffilter.

Moldex combinatiefilters

De kant-en-klare combinatiefilters, zoals de Moldex 9120 en 9230 combinatiefilters van Moldex zijn niet alleen als combinatiefilter te gebruiken. Ze kunnen losgeschroefd worden en als individuele filters worden gebruikt. Moldex biedt twee series filters aan die met elkaar gecombineerd kunnen worden. De 8000 serie filters kunnen met behulp van de Moldex 8090 filterhouder op een Moldex 8000 gasfilter geklikt worden. De 9000 serie filters kunnen eenvoudig zonder extra adapter op elkaar geklikt worden. De 8000 filters zijn bestemd voor de halfgelaatsmaskers uit de 5000 en 8000 serie. De 9000 filters zijn juist bestemd voor de Moldex 7000 en 9000 serie gelaatsmaskers.

MSA combinatiefilters

Op onze website zijn MSA 93 combinatiefilters te vinden maar ook filters die deel uitmaken van de Advantage serie. Alle MSA 93 combinatiefilters beschikken over een schroefdraadaansluiting. De Advantage bajonet combinatiefilters bieden het hoogste niveau aan bescherming met maar een gering gewicht. De MSA 93 combinatiefilters kunnen worden gecombineerd met vol-en halfgelaatsmaskers met een EN 148-1 (RD-40) verbinding en bij voorkeur die van MSA zelf. De Advantage filters kunnen alleen worden gecombineerd met de MSA 420 of 200LS halfgelaatsmaskers of 3200 Twin serie volgelaatsmaskers.

Spasciani combinatiefilters

De Spasciani combinatiefilters kunnen opgesplitst worden in twee series, namelijk de Spasciani 200 (schroefdraad) en de 2000 serie (bajonet). De 200 serie filters kunnen gecombineerd worden met gelaatsmaskers met schroefdraadaansluiting, Bij voorkeur die van Spasciani zelf. Ze kunnen eenvoudig worden vastgedraaid. De 2000 serie maskers hebben een bajonet aansluiting en zijn alleen geschikt voor de Spasciani Duo en Duetta halfgelaatsmaskers en het Spasciani TR 2002 Dupla volgelaatsmasker.