Beschermingsklassen

Veiligheidslaarzen zijn onderverdeeld in verschillende beschermingsklassen, aangeduid met een safety codering, oftewel S-code, die het niveau van bescherming aangeeft. In 2022 is er een nieuwe normering geïntroduceerd. Elk exemplaar dat aan de basisvereisten voldoet, valt in de categorie SB. Hieronder vallen slipweerstand, schok- en verpletterbestendige veiligheidsneuzen, stevigheid, onschadelijkheid en werkzaamheid van de gebruikte materialen. Daarnaast dienen de schoenen ergonomisch te zijn en comfort te bieden. Eén van de basiseigenschappen is een speciale neus die bescherming biedt tegen impact tot 200 Joule. Mocht je meer bescherming nodig hebben, dan kies je voor S3, S4, S5, S6 of S7 veiligheidslaarzen.

  • S3: Antistatisch, veiligheidsneus, antislip, antiperforatie tussenzool, waterafstotend.
  • S4: S3 + volledig waterdicht. Geschikt voor natte en droge omstandigheden
  • S5: Biedt alle eigenschappen van S4, inclusief een tussenzool en antislipprofiel.
  • S5L: S5 + een niet-stalen antiperforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
  • S5S: S5 + een niet-stalen antiperforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.
  • S6: Nieuwe norm voor waterbestendige werklaarzen. Dezelfde eigenschappen als S2, maar volledig waterdicht, inclusief de loopzool.
  • S7: Dezelfde eigenschappen als S3-werkschoenen (met een stalen tussenzool), en volledig waterdicht.
  • S7L: S7 + een niet-stalen antiperforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 4,5 millimeter.
  • S7S: S7 + een niet-stalen antiperforatiezool, getest op een spijker met een diameter van 3,0 millimeter.

Winter werklaarzen

Voor iedereen die tijdens de winter buiten werkt, of altijd in een koude omgeving werkzaam is, hebben we een uitgebreide selectie van veiligheidslaarzen die speciaal ontworpen zijn voor de kou.  

Om het best beschermd te zijn tegen de kou raden wij een veiligheidslaars met voering aan. De gevoerde werkschoenen zijn ontworpen met het oog op isolatie, zodat je voeten warm blijven, zelfs bij temperaturen rond het vriespunt. Onze gevoerde werklaarzen voldoen aan verschillende beschermingsklassen, zodat je de juiste mate van bescherming kunt kiezen die past bij jouw specifieke werkzaamheden.

Aandacht voor Comfort

Een goed paar werklaarzen moet natuurlijk niet alleen beschermen, maar ook goed zitten. Onze selectie veiligheidslaarzen zijn zorgvuldig samengesteld met het oog op draagcomfort, zodat je niet alleen veilig, maar ook comfortabel je werkzaamheden kunt uitvoeren. Veel van onze werkschoenen zijn lichtgewicht, wat vermoeide voeten voorkomt. Daarnaast zijn alle laarzen gemakkelijk te gebruiken omdat je geen veters hoeft te strikken.