Veiligheidszonnebrillen

Voor buitenwerkers is het belangrijk om de ogen tegen schadelijke uv-straling en fel zonlicht te beschermen. Wij hebben veiligheidszonnebrillen van de bekende merken Bollé, Uvex en 3M in het assortiment.

Uv-straling en zonlicht

Het komt geregeld voor dat mensen bij ons naar een veiligheidsbril met uv-filter vragen. Hiermee bedoelen ze dan een veiligheidsbril die beschermt tegen zonlicht. Om de juiste beschermbril te kunnen kiezen is het belangrijk om te weten dat licht in verschillende golflengtes voorkomt.

Uv-straling is onzichtbaar en bestrijkt het gebied van 100 tot 400 NM (nanometer). Het zichtbare licht (zonlicht) heeft een golflengte tussen 400 en 780 NM. Veiligheidszonnebrillen met het label ‘UV400’ blokkeren meer dan 99,5% van de straling tussen 280 en 400 NM. Deze zijn dus voorzien van een uv-filter dat uitstekende bescherming biedt. Veel brillen met polycarbonaat lenzen hebben het etiket ‘UV400’. Voor bescherming tegen fel zonlicht raden we een exemplaar met bruine of grijze lenzen aan. Grijs geeft het meest natuurlijke beeld.  

Welke veiligheidszonnebril moet ik kiezen?

Op deze pagina vind je diverse werk zonnebrillen. Welk exemplaar je het best kan kiezen, is afhankelijk van de benodigde bescherming, je persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Gebruik de filters en sorteermogelijkheden om eenvoudig en snel jouw ideale product te vinden.

De Uvex Astrospec 2.0 is wereldwijd populair en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze topper heeft polycarbonaat lenzen die bestand zijn tegen condens, krassen en chemicaliën. Daarnaast biedt de Uvex Astrospec 2.0 een goede pasvorm zonder drukpunten en zijdelingse bescherming. Je kan tevens de poten verlengen en lenshoek verstellen.

De Bollé Contour Metal CONTMPSF en Uvex Pheos 9192-285 zijn eveneens geliefd. Laatstgenoemde heeft een duo-sferische lens en breed gezichtsveld. De Contour Metal CONTMPSF is ontworpen voor een uitstekende optische kwaliteit en bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Daarnaast garanderen de flexibele 160°-poten een goede pasvorm.

Er zijn ook beschermbrillen verkrijgbaar met gepolariseerde lenzen, zoals de Bollé Contour CONTPOL en 3M SecureFit SF600. Dergelijke glazen zorgen voor een betere waarneming van kleuren en contrasten en voorkomen vermoeide ogen.

Veiligheidszonnebril kopen bij PBM discounter

In onze webshop kan je eenvoudig jouw ideale werk zonnebril bestellen. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en concurrerend geprijsd. Daarnaast vinden wij service erg belangrijk. Dus neem voor vragen en/of advies zeker contact met ons op. Wij helpen je graag om de beste zonne veiligheidsbril voor jouw situatie te selecteren.

Toon meer
9 resultaten (1-9)
Sorteren op: