Veiligheidszonnebrillen

Voor buitenwerkers is het belangrijk om de ogen tegen schadelijke uv-straling en fel zonlicht te beschermen. Wij hebben veiligheidszonnebrillen van bekende merken als Bollé, Uvex, 3M, OXXA en MSA in het assortiment.

Lees meer
37 resultaten (1-37)
Sorteren op:

Uv-straling en zonlicht

Het komt geregeld voor dat mensen bij ons naar een veiligheidsbril met uv-filter vragen. Hiermee bedoelen ze dan een veiligheidsbril die beschermt tegen zonlicht. Om de juiste beschermbril te kunnen kiezen is het belangrijk om te weten dat licht in verschillende golflengtes voorkomt.

Uv-straling is onzichtbaar en bestrijkt het gebied van 100 tot 400 NM (nanometer). Het zichtbare licht (zonlicht) heeft een golflengte tussen 400 en 780 NM. Veiligheidszonnebrillen met het label ‘UV400’ blokkeren meer dan 99,5% van de straling tussen 280 en 400 NM. Deze zijn dus voorzien van een uv-filter dat uitstekende bescherming biedt. Veel brillen met polycarbonaat lenzen hebben het etiket ‘UV400’. Voor bescherming tegen fel zonlicht raden we een exemplaar met bruine of grijze lenzen aan. Grijs geeft het meest natuurlijke beeld.  

Welke veiligheidszonnebril moet ik kiezen?

Op deze pagina vind je diverse werk zonnebrillen. Welk exemplaar je het best kan kiezen, is afhankelijk van de benodigde bescherming, je persoonlijke voorkeuren en het beschikbare budget. Gebruik de filters en sorteermogelijkheden om eenvoudig en snel jouw ideale product te vinden.

De Uvex Astrospec 2.0 is wereldwijd populair en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze topper heeft polycarbonaat lenzen die bestand zijn tegen condens, krassen en chemicaliën. Daarnaast biedt de Uvex Astrospec 2.0 een goede pasvorm zonder drukpunten en zijdelingse bescherming. Je kan tevens de poten verlengen en lenshoek verstellen.

De Bollé Contour PSF en Uvex Pheos 9192-285 zijn eveneens geliefd voor buitenwerkzaamheden. Laatstgenoemde heeft een duo-sferische lens en breed gezichtsveld. De Contour PSF is ontworpen voor een uitstekende optische kwaliteit en doeltreffende zonbescherming. De getinte glazen filteren maar liefst 99,99% van de UVA- en UVB-stralen. 

Een topper is de lichtgewicht Bollé Silium+ met CPS lenzen. Dit is de ideale all-in-one veiligheidsbril voor als je met zowel zwak als sterk licht in aanmerking komt. De speciale coating geeft de ogen rust en maakt het ook mogelijk om de bril in extreem koude- en warme omgevingen te dragen. Bovendien worden schitteringen die verblindend kunnen zijn verminderd.

Er zijn ook beschermbrillen verkrijgbaar met gepolariseerde lenzen, zoals de Bollé Contour CONTPOL en 3M SecureFit SF600. Dergelijke glazen zorgen voor een betere waarneming van kleuren en contrasten en voorkomen vermoeide ogen.

Op zoek naar een veiligheids zonnebril die comfort en design combineert voor een klein prijsje? Dan zijn de en 3M SecureFit SF200 en de Uvex I-vo 9160-076 goede keuzes. De SecureFit 200 biedt 99.9% UV-bescherming en de Pressure Diffusion Temple Technology minimaliseert de druk op het hoofd. Daarnaast zorgt het ervoor dat de brilveren zich op natuurlijke wijze aan de grootte van het hoofd aanpassen. De I-vo garandeert maximaal draagcomfort dankzij de combinatie van harde en zachte componenten (Uvex duo-component technologie).

Goed beschermd in de zon werken

Buiten werken op warme dagen is fijn, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zelfs op bewolkte dagen en in de schaduw. Met een UV absorberende zonnebril kan oogschade worden voorkomen, maar er bestaat ook gevaar op verbranding, een zonnesteek of zelfs huidkanker. Draag daarom beschermende kleding als een pet met zonneklep, shirt met mouwen en een lange broek.

Smeer onbedekte lichaamsdelen in met zonnebrandcrème (minimaal factor 30), neem pauze in de schaduw en drink voldoende water.

Behandel tijdens trainingen over gezond en veilig werken ook bescherming tegen de zon. Informeer collega’s over de risico’s en neem de straling van de zon mee in de risico-inventarisatie.

Veiligheidszonnebril kopen bij PBM discounter

In onze webshop kan je eenvoudig jouw ideale werk zonnebril bestellen. Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en concurrerend geprijsd. Daarnaast vinden wij service erg belangrijk. Dus neem voor vragen en/of advies zeker contact met ons op via +31 85 065 69 29. Wij helpen je graag om de beste zonne veiligheidsbril voor jouw situatie te selecteren.