Close up van vrouw met bril die niet beslaat

Veiligheidsbril die niet beslaat

Beslagen glazen zijn misschien wel de grootste ergernis van dragers van veiligheidsbrillen. Condensvorming is niet alleen vervelend, maar kan door belemmerd zicht ook tot gevaarlijke situaties leiden. Gelukkig bestaat er oogbescherming met een speciale anti-fog coating. We vertellen welke veiligheidsbrillen niet beslaan en een goede keus zijn voor op de werkvloer.

Waarom beslaat mijn veiligheidsbril?

Condens is neergeslagen waterdamp op een oppervlak dat kouder is dan de omgeving. Wanneer warme en vochtige lucht in aanraking komt met het koude oppervlak van het brillenglas, transformeert de waterdamp in kleine druppeltjes. De druppeltjes vormen een waterlaagje en zorgen ervoor dat je even verblind bent.

Veiligheidsbril beslaat met mondkapje

De combinatie veiligheidsbril en mondkapje, ofwel stofmasker, wordt door veel gebruikers als onprettig ervaren. Door inspanning ontstaat er namelijk vocht en warmte in het kapje. Als de adem ‘ontsnapt’ en in aanraking komt met de koude brillenglazen, beslaat de veiligheidsbril.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn bedoeld om jouw werkomgeving zo veilig mogelijk te maken. Wanneer ze niet met elkaar samengaan, dan worden situaties juist gevaarlijker. Draag daarom een veiligheidsbril die goed combineert met een stofmasker.

Anti-condens coating voor optimale zichtbaarheid

Veiligheidsbrillen met een anti-condens, ofwel anti-fog, coating hoef je in gevaarlijke situaties niet af te zetten om normaal te kunnen zien. Zo worden je ogen niet blootgesteld aan gevaarlijke stoffen en vuiltjes. De waterdruppels vormen een onzichtbaar laagje op het glasoppervlak, wat duidelijker zicht geeft. Topmerken als Bollé en 3M hebben veiligheidsbrillen met een geavanceerde anti-condens coating in het assortiment.

Bollé Platinum coating

Bollé is een van de grootste producenten van innovatieve veiligheidsbrillen wereldwijd. Merendeel van de brillen zijn voorzien van een anti-condens coating op de lenzen, maar alle nieuwste modellen en een selectie van de topmodellen hebben een zogeheten Platinum coating. De Platinum technologie vertraagt het beslaan van de glazen veel langer dan de minimale vereisten van de norm. De behandeling is permanent, wassen met water en zeep brengt dus geen schade toe. Daarnaast is de coating op beide kanten van de lens aangebracht, waardoor de glazen niet of nauwelijks beslaan. De meeste Bollé veiligheidsbrillen zijn dus goed te gebruiken in combinatie met een stofmasker. Bovendien garandeert de Platinum coating een hoge krasweerstand, waardoor je nog langer helder zicht behoudt.

Bollé anti-condens veiligheidsbrillen die wij aanraden

Wij hebben diverse Bollé veiligheidsbrillen met een Platinum coating in ons assortiment. De Bollé Contour, Bollé Silium Plus en Bollé Rush Plus zijn populaire modellen.  

Bollé Contour

De Bollé Contour staat in de top drie van bestverkochte Bollé veiligheidsbrillen. Brillen uit deze serie zijn stevig, licht van gewicht en comfortabel. Daarnaast voldoet de anti-condens coating aan de EN 166 normering. Het getinte en kleurloze model is uitgerust met de geavanceerde Platinum coating. De non-slip neusbrug en Tipgrip-poten garanderen een uitstekende pasvorm en houden de veiligheidsbril goed op zijn plek. Bovendien is de Bollé Contour antistatisch waardoor minder stof wordt aangetrokken.

Bollé Silium Plus

De Bollé Silium+ is extreem licht van gewicht en heeft soepele poten en een verstelbare, non slip neusbrug voor comfort. De polycarbonaat glazen zijn voorzien van een Platinum-coating en bieden een panoramisch gezichtsveld. Je hebt keuze uit drie lenstypen: Helder, getint en CPS.

Bollé Rush Plus

De Bollé Rush Plus heeft een sportief design en biedt een versterkte weerstand tegen condens volgens de EN 166 norm. De Platinum coating vertraagt de dampvorming aanzienlijk en garandeert een hoge bestendigheid tegen krassen. Met zijn comfortabele non-slip neusbrug past de Rush Plus zich aan elke gebruiker aan. Ook blijft de veiligheidsbril hierdoor perfect op het gezicht staan. Daarnaast is het montuur uiterst licht en comfortabel om te dragen. Veiligheidsbrillen uit de Rush Plus serie zijn verkrijgbaar met verschillende lenzen. Voor alle soorten binnen en buiten werkzaamheden is een geschikt model voorhanden.

3M Scotchgard coating 

Standaard anti-condens coatings lijken het probleem van beslagen brillenglazen niet volledig op te lossen. Daarom heeft 3M de geavanceerde Scotchgard coating geïntroduceerd. Deze behandeling weerstaat condens langer dan de gebruikelijke coatings, zelfs na meerdere malen afspoelen. De laag blijft tot minstens 25 wasbeurten doeltreffend en verbetert de prestaties van oogbescherming in natte en vochtige omgevingen. Bovendien biedt de Scotchgard coating superieure krasbestendige eigenschappen.

3M anti-condens veiligheidsbril die wij aanraden

Geselecteerde modellen uit de 3M Solus 2000 serie zijn voorzien van de Scotchgard coating en een goede keus voor ieder die op zoek is naar een veiligheidsbril die niet beslaat.

3M Solus 2000 serie

Veiligheidsbrillen uit de 3M Solus 2000 serie hebben een stijlvol design en voldoen aan de voorschriften van de norm EN166. Daarnaast beschikken onderstaande modellen over een Scotchgard coating voor optimale zichtbaarheid en veiligheid. De veren met ratelverstelling maken het mogelijk om de pasvorm aan te passen en de zachte neuskussens en veeruiteinden garanderen comfort. 

Een veiligheidsbril die niet beslaat kopen?

Wat ons betreft zijn de hierboven genoemde veiligheidsbrillen ideaal voor werksituaties waarin normaliter glazen beslaan. Deze brillen combineren ook uitstekend met stofmaskers. Mocht je nog aanvullend advies nodig hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via +31 85 065 69 29 of e-mail.