Man met Bollé veiligheidsbril aan het boren

Bollé veiligheidsbrillen. Welk model?

Bollé Safety is wereldwijd marktleider op het gebied van oogbescherming. In dit blog leggen we uit waarom Bollé veiligheidsbrillen een goede keus zijn en gaan we dieper in op het uitgebreide assortiment.

Geschiedenis

De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1888, toen het bedrijf Louis Sépharin Bollé werd opgericht en de familie Bollé kammen en haaraccessoires uit hoorn en palmhout produceerde. In 1936 werden de eerste zonnebrillen en monturen gemaakt, eerst in celluloïde en later in rhodoïd. Na de tweede wereldoorlog bracht Bollé innovatieve producten van gegoten nylon op de markt die voldeden aan de strengste eisen. In 1950 werd de eerste ruimzichtbril geïntroduceerd en in 1960 de eerste skibril. In de tussentijd werd er nauw samengewerkt met het Franse leger, de nationale marine en de luchtmacht voor de ontwikkeling van nieuwe brillen. In 1994 werd de dochteronderneming Bollé Safety opgericht en vanaf 2000 werd het merk wereldwijd uitgerold. Tegenwoordig maken meer dan 15 miljoen werknemers in 90 landen dagelijks gebruik van de veiligheidsbrillen van Bollé Safety. 

Man met Bollé veiligheidsbril, handschoenen en blauwe helm buiten aan het werk

Waarom kiezen voor een Bollé veiligheidsbril?

Bollé detecteert alle potentiele risico’s op oogschade in de werkomgeving om zo de beste veiligheidsbrillen te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste Europese normen. Het merk is vertegenwoordigd in alle sectoren, van bouw tot farmacie en industrie, en biedt branche-specifieke beschermingsmiddelen. Voor elk beroep en risico is dus een effectieve oplossing voorhanden. Daarnaast wordt tijdens het ontwerpproces rekening gehouden met verschillende gezichtsvormen, wat optimale bescherming en een hoog draagcomfort garandeert. Omdat comfort voor Bollé erg belangrijk is, zijn allerlei technieken ontwikkeld om de pasvorm zo prettig mogelijk te maken. Bovendien zorgt klantgericht innoveren ervoor dat de producten perfect aansluiten op de klantbehoeften en – wensen.

Het assortiment

Bollé werkbrillen zijn verkrijgbaar in meer dan 500 modellen en jaarlijks komen er vier tot vijf nieuwe producten bij. Je kan onder meer kiezen uit een groot aantal verschillende glazen, monturen en coatings. We benoemen de meest populaire modellen en bijhorende kenmerken.

Bollé Contour

Contour is zeer licht van gewicht en behoort tot de drie bestverkochte modellen van Bollé. De verstelbare, non-slip neusbrug en non-slip TIPGRIP-poten garanderen een optimale pasvorm én houden de bril goed op zijn plek. Daarnaast wordt minder stof en vuil aangetrokken door de antistatische-eigenschappen. De besteller een kunststof frame en heeft vijf verschillende lenskleuren: kleurloos, getint, ESP, CPS en gepolariseerd glas. De eerste twee versies zijn voorzien van een Platinum-coating, wat een hoge bestendigheid tegen krassen geeft en dampvorming met meer dan 2 minuten vertraagt. Heldere glazen (EN 170 normering) houden ultraviolet licht grotendeels tegen en getinte glazen (EN 172 normering) filteren maar liefst 99,99% van de UVA- en UVB-stralen. De Bollé Contour ESP is uitgerust met een antikras-coating én een ESP-coating, wat de negatieve effecten van blauw licht vermindert. Gepolariseerde glazen nemen weerspiegelingen en reflecties weg en zijn ook bestand tegen krassen.

Bollé Silium

De Bollé Silium heeft een eigentijds design en een metalen, Flex 160°-montuur. Dit houdt in dat de bril zo soepel en flexibel is, dat de gebruiker de wijdte van de poten kan aanpassen voor extra comfort. Daarnaast is de bril uitgevoerd met een antikras- en antidampcoating, verstelbare non-slip neusbrug en non-slip TPGRIP-poten. Je kan kiezen voor een kleurloos of getint model.

De Bollé Silium Plus is geïnspireerd op het standaardmodel en combineert design, hoog draagcomfort en performance. Het ultralichte montuur, de non-slip verstelbare neusbrug en de soepele poten zorgen voor langdurig comfort. Daarnaast biedt de bril een panoramisch gezichtsveld en zijn de glazen voorzien van een Platinum-coating. De Bollé Plus is verkrijgbaar met drie verschillende lenzen: kleurloos, getint en CPS. Een CPS- lens is ideaal voor werkomgevingen met afwisselend sterk en zwak licht of extreem koude of warme temperaturen. Het houdt 99,99% van het uv-licht tegen en treedt duurzaam op tegen aandamping.

Bollé Tracker

Tracker is een uniek model omdat het tegen zowel mechanische als chemische risico’s optimale bescherming biedt. Daarnaast zorgt het goed afsluitende frame voor extra veiligheid. De poten zijn te vervangen door een verstelbare band, handig voor werkzaamheden die veel beweging vergen. De Bollé Tracker is verkrijgbaar met verschillende lenzen. Het heldere, getinte en gele model is uitgerust met een Platinum-coating (antikras en antidamp) en de drie lasbrillen hebben een antikrascoating.

Bollé Rush

De Bollé Rush heeft een modern design en combineert uitstekende optische kwaliteit met maximaal draagcomfort. De verstelbare, non-slip neusbrug en non-slip poten houden de bril goed op zijn plek en de bescherming bovenaan zorgt voor extra veiligheid. Je kan kiezen uit vier versies: kleurloos, getint, HD en Twilight. Alle versies, met uitzondering van HD (alleen antikras), zijn uitgerust met een antikras- en antidampcoating. De Bollé Rush HD is voorzien van een hydrofobe laag, die een barrière vormt tegen vloeistoffen. Ook zorgt het voor uitzonderlijke helderheid en overbrenging van zichtbaar licht. De Twilight-technologie verbetert contrasten en stoot damp af in de meest extreme omstandigheden. Deze lens is goed geschikt voor buitenwerkzaamheden tijdens ochtend- en avondschemering.

Er zijn ook een aantal modellen van de Bollé Rush+ beschikbaar:

Twee zorgmedewerkers dragen Bollé veiligheidsbril met HD coating

Bollé Cobra

Cobra is een van de meest verkochte veiligheidsbrillen van Bollé Safety. Het is een veelzijdig model met een panoramisch gezichtsveld van 180° en uitstekende optische kwaliteit. Daarnaast schermt de bril goed af, zonder enige belemmering voor het zicht. De verstelbare poten maken het mogelijk om de lenshoek aan te passen aan de vorm van het gezicht. Het non-slip materiaal op de neusbrug en poten houdt de bril goed op zijn plek en de poten kunnen worden vervangen door een instelbare band. Bollé Cobra is verkrijgbaar in diverse lenskleuren (helder, geel, getint, laswerk tint 5) en met verschillende coatings (antikras, antidamp, antiweerspiegeling, hydrofoob) en technologieën (contrast, CPS, ESP, HD, Platinum).

Bollé veiligheidsbril kopen?

Voor wie op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare veiligheidsbril, is Bollé een uitstekende keus. Het uitgebreide assortiment omvat oplossingen voor alle soorten beroepen en gevaren. Bekijk het aanbod aan Bollé werkbrillen op onze website. Vind je het lastig de beste veiligheidsbril voor jouw situatie te selecteren? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze productspecialist via +31 85 065 69 29.