Veiligheidshesjes

Het dragen van een veiligheidshesje kan helpen ongelukken te voorkomen. Bij PBM discounter hebben we veiligheidshesjes in diverse kleuren die inzetbaar zijn voor verschillende sectoren.

Lees meer
17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Betekenis kleur hesje

Veiligheidshesjes worden gemaakt in verschillende kleuren. Maar wat betekenen die diverse kleuren precies, en wanneer moet je welke kleur dragen? 

Geel hesje

In de bouw dienen leidinggevenden een geel veiligheidshesje te dragen. Zo is gelijk zichtbaar wie de leidinggevende is en wie er moet worden aangesproken indien er veiligheidsrisico’s zijn. Daarnaast dienen ook BHV-ers en EHBO-medewerkers een geel hesje te dragen tijdens hun werkzaamheden. 

Oranje hesje

Op de werkvloer, in openbare ruimtes en tijdens evenementen dient men een oranje hesje te dragen. Ook medewerkers in de bouw dragen een oranje hesje. Zoals hierboven aangegeven geldt dit niet voor de leidinggevenden in de bouw. Ook voor spoor- en wegwerkzaamheden moet je een oranje hesje aan doen.

Rood hesje

Rode hesjes worden vooral gedragen door de brandweer. Door de kleur is het gelijk duidelijk dat het een brandweermedewerker betreft. 

Blauw hesje

Toezichthouders en veiligheidsmedewerkers dienen een blauw veiligheidshesje te dragen op de werkvloer of tijdens een evenement. Door de toevoeging van een opdruk is het vaak nog sneller duidelijk met wat voor medewerker je te maken hebt. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Normering reflectie (EN ISO 20471)

De EN ISO 20471 normering is een internationale norm die betrekking heeft op reflectiekleding. Een hesje dat aan deze normering voldoet heeft reflecterende strepen en is gemaakt van een opvallende (fluorescerende) kleur voor optimale zichtbaarheid. 

De EN 20471 normering is opgedeeld in verschillende klassen van zichtbaarheid:

  • Klasse 1: Laagste zichtbaarheid.
  • Klasse 2: Wegwerkzaamheden met een maximumsnelheid tot 50 km per uur. 
  • Klasse 3: Wegwerkzaamheden bij hogere snelheden. 

Rijkswaterstaat hesjes (RWS)

RWS hesjes voldoen aan de strenge normering van Rijkswaterstaat (RWS). Rijkswaterstaat stelt naast de EN ISO 20471 normering extra eisen aan veiligheidskleding die wordt gebruikt op en langs rijkswegen en het spoor. Deze extra eisen hebben betrekking op de reflecterende strepen op de kleding, de kleur van de kleding en de locatie van de werkzaamheden.

Brandvertragende hesjes

Brandvertragende veiligheidshesjes zijn ontworpen om de drager te beschermen tegen situaties waar er een risico is op blootstelling aan open vuur, vonken of extreme hitte. Deze hesjes zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen hitte en vlammen. Dit materiaal is niet onbrandbaar maar vertraagt de verspreiding van vlammen waardoor de drager de tijd heeft om zichzelf in veiligheid te brengen. Wij hebben één brandvertragend hesje in ons assortiment, het Sioen 307A Hellisan verkeersvest

Hesje bedrukken?

Bij PBM discounter bieden wij de mogelijkheid om je veiligheidsvestje te laten bedrukken. Indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden, stuur dan gerust een e-mail naar [email protected]

Veiligheidshesje kopen bij PBM discounter

Mocht je hulp of advies nodig hebben over de benodigde kleur, dan kun je ons gerust bellen op +31 85 065 69 29. Bekijk ook eens ons assortiment van andere reflecterende werkkleding, zoals reflecterende jassen, reflecterende shirts, reflecterende broeken, reflecterende overalls en reflecterende truien