Thermojassen

Werk je vaak buiten of in een andere koude omgeving? Dan is een thermische jas misschien wel wat voor jou. Een thermische jas is perfect te gebruiken als isolerende tussenlaag en houdt je de hele dag warm, zelfs bij erg koude omstandigheden. Bij PBM discounter hebben we thermojassen van de topmerken OXXA en HAVEP.

Lees meer
2 resultaten (1-2)
Sorteren op:

Wat is een thermojas

Thermojassen zijn speciaal gemaakt om de drager warm te houden in koude weersomstandigheden. Deze jassen zijn thermisch geïsoleerd door het gebruik van specifieke isolatiematerialen. Thermojassen worden gemaakt van verschillende soorten isolatiematerialen zoals synthetische vezels. Thermojassen kunnen worden gedragen als overgangsjas bij (niet al te) koude omstandigheden. Veelal zijn de thermojassen vooral geschikt voor het gebruik onder uw werkjas voor een uitermate goede bescherming tegen extreem koude omstandigheden.

Pasvorm

Bij thermokleding is het belangrijk dat het goed op het lichaam aansluit. Het is belangrijk dat het niet te ruim zit, anders werkt het minder goed. Hoe beter het aansluit, hoe beter je lichaam warm blijft en het zweet wordt afgevoerd. Een thermojas moet echter ook niet te strak zitten. Dit zal namelijk de bewegingsvrijheid beperken. Daarnaast worden deze jassen vooral gedragen onder de overjas. Het is zodoende van belang goed op te letten of deze twee jassen goed op elkaar aansluiten. De thermojas moet goed onder de overjas passen en niet de bewegingsvrijheid beperken.

Hoe werkt een thermojas

Een thermojas is in staat de lichaamswarmte die je afgeeft vast te houden. Door het gebruik van isolatiematerialen houdt de thermojas lucht vast en vermindert zo het warmteverlies. Daarnaast zijn thermojassen ook vaak voorzien van speciale luchtruimtes gevuld met isolatiemateriaal. Deze luchtruimtes zijn op een specifieke manier aan de jas toegevoegd zodat het een perfecte barrière creëert tegen koude lucht en de warme lucht juist binnenhoudt. 

Een goede thermojas biedt verder ook een perfecte combinatie tussen isolatie en ademend vermogen. Door het gebruik van ademende materialen zal je niet snel overhit raken en kan het vocht goed gereguleerd worden. Hierdoor zal je de jas de hele dag kunnen dragen, zelfs tijdens de drukste dagen. 

Thermojas kopen bij PBM discounter

Onze thermojassen zijn van de beste kwaliteit en uiterst concurrerend geprijsd. Bekijk ons aanbod op de webshop en bestel vandaag nog online. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen via +31 85 065 69 29.

Met alleen een thermojas ben je er vaak nog niet. Dus neem ook eens een kijkje bij onze thermoshirts en thermobroeken