Reflecterende broeken

Reflecterende broeken zijn van groot belang voor de veiligheid tijdens het werk. Dit geldt vooral in werkomgevingen met lage zichtbaarheid. Wij hebben een groot assortiment van diverse werkbroeken met reflecterende strepen. Bij PBM discounter hebben we reflecterende broeken van de topmerken OXXA, Sioen en HAVEP.

Lees meer
33 resultaten (1-33)
Sorteren op:

Reflecterende broeken voor diverse werkzaamheden

Deze werkbroeken zijn vaak voorzien van een opvallende kleur en zijn voorzien van reflecterende strips. Deze strips lichten op wanneer er licht op schijnt. Dit zorgt ervoor dat de drager beter zichtbaar is bij slecht weer of wanneer het donker is.

RWS werkbroeken

RWS staat voor Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft speciale normen opgesteld, voor werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. RWS kleding moet voorzien zijn van reflecterende strepen en van een fluorescerende oranje kleur. Wij hebben diverse RWS werkbroeken in het assortiment:

Normering reflectie

De normering EN ISO 20471 is een internationale norm die betrekking heeft op hoge zichtbaarheidskleding. Deze norm is vooral belangrijk in gevaarlijke werkomgevingen, zoals bij wegwerkzaamheden of in de buurt van rijdend verkeer. Door gebruik van reflecterende banden en fluorescerend materiaal geeft de kleding een hoge zichtbaarheid.

De normering heeft verschillende klassen van zichtbaarheid:

  • Klasse 1: Laagste zichtbaarheid.
  • Klasse 2: Wegwerkzaamheden met een maximumsnelheid tot 50 km per uur. 
  • Klasse 3: Wegwerkzaamheden bij hogere snelheden. 

Daarnaast gelden er specifieke normen voor de kleur van de veiligheidskleding. De locatie van de werkzaamheden zijn hier van belang:

  • Bij het spoor: Oranje reflecterende veiligheidskleding.
  • Bij reguliere wegen: Uniforme oranje reflecterende veiligheidskleding.
  • Bij autosnelwegen: Uniforme oranje reflecterende veiligheidskleding.

Waterdicht of niet

De keuze tussen een waterdichte en een niet-waterdichte reflectiebroek hangt vooral af van de werkomgeving. Een waterdichte broek is ideaal wanneer je bijvoorbeeld buiten werkt en moet omgaan met natte en vochtige omstandigheden. Een voorbeeld van een waterdichte reflectiebroek is de OXXA Alfred werkbroek. Echter, wanneer je vooral werkt in droge omstandigheden is het niet nodig om voor een waterdichte variant te gaan, een niet-waterdichte broek is dan vaak voldoende. 

Waar op te letten

Bij het kopen van een reflectiebroek zijn er enkele belangrijke keuzecriteria om te overwegen:

  • Materiaal: Het is belangrijk om te kijken naar de stof waarvan de broek is gemaakt. De stof dient zowel duurzaam als comfortabel te zijn. Denk hierbij aan polyester of nylon of een mix van de twee. De werkbroek moet bestand zijn tegen de eisen van het werk en tegelijkertijd bewegingsvrijheid bieden.
  • Duurzaamheid: Het is van belang dat de broek bestand is tegen slijtage en scheuren. Ook de kwaliteit van de reflecterende strips is hierbij van belang. Deze moeten tevens bestand zijn tegen slijtage. Daarnaast is stevigheid van de naden en kwaliteit van eventuele ritsen en knopen van belang voor de levensduur van de broek.
  • Pasvorm: Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en bewegingsvrijheid. Neem ook in overweging of je de broek over andere kledingstukken heen zult dragen. Dit kan je keuze in het type broek beïnvloeden. Een voorbeeld van een broek met een goede pasvorm, vanwege de flexibele kwaliteiten en verstelbare broekspijpen, is de de Blåkläder 1997 4-weg Stretch fluo gele werkbroek.
  • Reflectiviteit: De kwaliteit van de reflecterende strips is essentieel voor de mate van zichtbaarheid, vooral bij werk in slecht verlichte omgevingen. Kies voor een werkbroek met heldere kleuren en hoogwaardige reflecterende strips. Bij hoogwaardige materialen kan je denken aan 3M, Scotchlite of soortgelijke materialen. Deze materialen staan bekend om hun duurzaamheid en hoog reflecterend vermogen.

Reflecterende broek kopen bij PBM discounter

Bij PBM discounter begrijpen we dat het vinden van de juiste reflecterende broek een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment aan tegen scherpe prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. Voor advies of hulp bij het kiezen van de perfecte broek kun je ons altijd bellen op +31 85 065 69 29. Vergeet ook niet ons assortiment van aanvullende PBM's te bekijken, zoals reflecterende jassen, reflecterende shirts, reflecterende truien, reflecterende overalls en veiligheidshesjes.