Reflecterende jassen

Heb je een jas nodig die goed opvalt tijdens het werk? Dan ben je bij PBM discounter bij het juiste adres. Hier hebben we reflecterende jassen van de topmerken OXXA, Sioen, Fristads en HAVEP.

Lees meer
99 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Softshell of hardshell werkjas

Wij hebben zowel softshell als hardshell jassen in ons assortiment. Reflecterende softshell jassen zijn wat flexibeler en ademend. Deze bieden comfort en bewegingsvrijheid, maar minder bescherming tegen zwaardere weersomstandigheden. Hardshell jassen zijn daarentegen beter bestand tegen wind, regen en kou. Deze jassen zijn ideaal voor werk in zware omstandigheden, maar kunnen minder comfortabel zijn door hun stugheid. 

Waterdicht of waterafstotend

Waterdichte jassen zijn ontworpen om water volledig buiten te houden, zelfs bij langdurige blootstelling aan hevige neerslag. Waterafstotende jassen zijn ontworpen om water van het oppervlak af te weren. Bij aanhoudende blootstelling aan water kunnen deze jassen toch doorweekt raken. Waterdichte jassen bieden dus meer bescherming in zware weersomstandigheden, maar waterafstotende jassen zijn lichter en meer ademend.

Rijkswaterstaat (RWS) jassen

Rijkswaterstaat heeft specifieke normen opgesteld, voor werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. Deze RWS werkkleding moet voorzien zijn van reflecterende strepen en van een fluorescerende oranje kleur. Wij hebben diverse RWS jassen in het assortiment:

Normering reflectie

De normering EN ISO 20471 is een internationale norm die betrekking heeft op zichtbaarheidskleding. Deze norm heeft vooral betrekking op wegwerkzaamheden of werkzaamheden in de buurt van rijdend verkeer. Door middel van reflecterende banden en fluorescerend materiaal krijgt de kleding een hoge zichtbaarheid. De EN ISO 20471 normering heeft verschillende klassen van zichtbaarheid, waarbij klasse 1 de laagste zichtbaarheid heeft en klasse 3 de hoogste.

Daarnaast gelden ook specifieke regels voor de kleur van de kleding in combinatie met de locatie van de werkzaamheden: 

  • Bij het spoor: Oranje reflecterende veiligheidskleding.
  • Bij reguliere wegen: Uniforme oranje of rode reflecterende veiligheidskleding.
  • Bij autosnelwegen: Uniforme oranje of rode reflecterende veiligheidskleding.

Reflecterende jas kopen bij PBM discounter

Voor advies of hulp bij het kiezen van de perfecte jas kun je ons altijd bellen op +31 85 065 69 29. Neem daarnaast ook eens een kijkje naar ons assortiment van aanvullende PBM’s: werkhandschoenen, veiligheidsbrillen, oorkappen en veiligheidshelmen.