Wegwerpoveralls

Een wegwerpoverall, of disposable overall, is een dun en licht pak dat over de kleren kan worden gedragen en het hele lichaam bedekt. Het gebruik van een wegwerp overall verkleint de kans op kruisbesmetting van bacteriën richting producten en personen. Deze coveralls bieden een verschillende mate van bescherming voor de drager, afhankelijk van de type veiligheidsklasse van de overall. 

Lees meer

Uitgelichte merken voor wegwerpoveralls

32 resultaten (1-32)
Sorteren op:

Eigenschappen wegwerpoveralls

Er zit veel verschil in de mate van bescherming die een wegwerpoverall kan bieden. De eenvoudigste overall geeft enkel bescherming tegen stof of vuil terwijl de wat geavanceerdere overalls ingezet worden tegen chemicaliën of radioactiviteit. Hieronder worden de verschillende eigenschappen uiteen gezet:

Chemisch bestendige overalls

In zes Europese normen zijn de eisen voor chemisch bestendige overalls gespecificeerd. Voor onze overalls zijn slechts vier van deze normeringen van toepassing. Deze zijn hieronder kort toegelicht: 

  • Type 3: EN 14605 gecertificeerde overalls bedekken het gehele lichaam en bieden bescherming tegen vloeibare chemicaliën. 
  • Type 4: EN 14605 gecertificeerde overalls zijn spatwaterdicht tussen de verschillende delen en bieden bescherming tegen chemicaliën in nevelvorm. 
  • Type 5: EN ISO 13982-1 gecertificeerde overalls beschermen de drager tegen blootstelling van schadelijke stofdeeltjes in de lucht. 
  • Type 6: EN 13034 gecertificeerde overalls bieden beperkte bescherming en enkel tegen lichte nevels van chemische stoffen. 

Elektrostatische ontlading

Deze overalls voeren elektrostatische ladingen af naar de grond om het risico op ontstekingen, en mogelijk explosief, te voorkomen. Deze overalls voldoen aan de EN 1149-5 norm. Een voorbeeld van een overall die hieraan voldoet is de AlphaTec 1500 Plus werkoverall, model 111 

Bescherming radioactieve besmetting

Voor sommige werkzaamheden moet de werknemer zich beschermen tegen radioactieve besmetting. Dan is het verstandig om een overall aan te schaffen waarbij de EN 1073-2 normering staat vermeld, zoals bijvoorbeeld de DuPont Tyvek 500 Xpert werkoverall. Let wel op dat deze norm enkel betrekking heeft op radioactieve deeltjes en niet tegen ioniserende straling. 

Bescherming biologische gevaren

Wegwerpoveralls die de classificatie EN 14126 hebben, bieden bescherming tegen biologische gevaren. Hierbij kan je denken aan bacteriën, virussen en andere micro-organismen die ziektes kunnen veroorzaken. De AlphaTec 2000 TS Plus geeft deze bescherming. 

Bescherming vloeibare pesticide

Om mogelijke schadelijke effecten van pesticiden te minimaliseren is de norm ISO 27065 opgesteld. Kleding die valt binnen deze classificatie beschermt de huid tegen pesticiden, zoals de  AlphaTec 2300 Plus werkoverall.

Hogezichtbaarheidsoverall

In omstandigheden met slecht zicht kan het verstandig zijn om een hogezichtsbaarheidsoverall te dragen, zoals de DuPont Tyvek 500 HV werkoverall. De EN ISO 20471 norm specificeert waaraan kleding moet voldoen om de drager een verhoogde zichtbaarheid te geven. 

Waar nog meer op te letten

Ademend vermogen

Om hittestress te voorkomen is het belangrijk om een overall te kiezen die ademende kwaliteiten heeft. 

Maat en pasvorm

De overall dient goed af te sluiten maar tevens genoeg bewegingsruimte te bieden. Een te strakke overall kan scheuren terwijl een te wijde overall minder goede bescherming biedt. 

Sluitingssysteem

Indien extra bescherming nodig is, kan je kiezen voor een dubbele sluiting of een flap over de rits. 

Extra kenmerken

Sommige overalls zijn extra nauwsluitend dankzij de elastieken bij de polsen, enkels en capuchon. Ook zijn er overalls met geïntegreerde sokken. 

Wegwerpoverall kopen bij PBM discounter

Bel ons gerust indien u hulp of advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste wegwerpoverall. Wij zijn te bereiken op +31 85 065 69 29. Naast wegwerpoveralls hebben wij ook wegwerp lab- en bezoekersjassen en wegwerpschorten in ons assortiment.