Reflecterende kleding

Wanneer je veel buiten aan het werk bent is het belangrijk om goed zichtbaar en herkenbaar te zijn. Vooral ‘s nachts en op slecht verlichte plaatsen. Reflecterende kleding, ook wel signaalkleding of hi-vis kleding genoemd, biedt dan uitkomst. De reflecterende strepen en felle, opvallende kleuren zorgen ervoor dat je beter gezien wordt.

Lees meer
Producten

Gecertificeerd conform EN ISO 20471

De norm EN ISO 20471 specificeert de Europese eisen voor high visibility kleding en kent drie klassen, welke de mate van zichtbaarheid aangeven.

  • Klasse 1: Extra zichtbaarheid op de werkvloer. Geschikt voor situaties met laag botsinggevaar.
  • Klasse 2: Goede zichtbaarheid bij schemerlicht. Bruikbaar binnen de wegenbouw, logistiek en transport.
  • Klasse 3: Optimale zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Geschikt voor werk op de weg bij snelheden van in ieder geval 90 km/u.

Kleding die voldoet aan de norm EN471 verhoogt de zichtbaarheid van de drager overdag dankzij fluorescerende kleuren als neon-geel en neon-oranje. In het donker ben je zichtbaarder doordat het licht wordt gereflecteerd.

RWS veiligheidskleding voor werken langs de weg

RWS werkkleding voldoet aan de norm EN ISO 20471 én aan aanvullende richtlijnen van Rijkswaterstaat. Een van de eisen is dat de reflecterende strepen de vorm hebben van een Romeinse II of de letter H. Daarnaast dienen op jassen de verticale banden over de schouder door te lopen. Op de mouwen en broekspijpen moet bovendien een verticale streep zichtbaar zijn.

Reflecterende werkkleding kopen bij PBM discounter

In onze webshop vind je een ruim aanbod aan signalisatiekleding van bekende merken als Sioen en OXXA. Jassen, broeken, shirts, truien, overalls en veiligheidshesjes: Wij hebben het allemaal! 

Al onze producten zijn van hoge kwaliteit en concurrerend geprijsd. Wij streven er continu naar om de goedkoopste te zijn. Ook goede service is heel belangrijk voor ons, dus neem bij vragen en/of voor advies gerust contact op.