Reflecterende shirts

Het dragen van een reflecterend werk shirt zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid op de werkvloer en verlaagt de kans op ongevallen. Bij PBM discounter hebben we reflecterende shirts van de merken OXXA, Sioen, Blåkläder en Santino. 

Lees meer
24 resultaten (1-24)
Sorteren op:

Normering reflectie

Nagenoeg al onze reflecterende shirts voldoen aan de EN ISO 20471 norm. De EN ISO 20471 normering is een internationale norm die betrekking heeft op reflectiekleding. Deze norm is opgesteld om de veiligheid van werknemers te verhogen op de werkvloer. Door gebruik van reflecterende strepen en fluorescerend materiaal krijgen de shirts een hoge zichtbaarheid. 

De EN 20471 normering is opgedeeld in verschillende klassen van zichtbaarheid:

  • Klasse 1: Laagste zichtbaarheid.
  • Klasse 2: Wegwerkzaamheden met een maximumsnelheid tot 50 km per uur. 
  • Klasse 3: Wegwerkzaamheden bij hogere snelheden. 

Rijkswaterstaat normering

Rijkswaterstaat stelt extra eisen aan veiligheidskleding die wordt gebruikt op en langs rijkswegen en het spoor. Deze zogenaamde RWS kleding, zoals deze RWS shirts, is een specifieke categorie van werkkleding die is ontworpen om een hoge zichtbaarheid en veiligheid te garanderen. Deze RWS kleding moet reflecterend en fluorescerend zijn. Daarnaast heeft de RWS-norm onder andere betrekking op het aantal en de plaats van de reflecterende strepen op de kleding. Ook stelt RWS specifieke eisen voor de kleur van de kleding. In Nederland geldt dat voor alle werkzaamheden bij de weg en het spoor effen oranje signaalkleding moet worden gedragen. Indien je meer wilt weten over RWS kleding kan je onze blog bezoeken. 

EN 13758-2 

De EN 13758-2 is een Europese productnorm die betrekking heeft op de bescherming van kleding tegen UV-straling van de zon. Op kleding die aan deze norm voldoet is een UPF-waarde aangegeven die het beschermend vermogen van het kledingstuk aangeeft. 

  • UPF 15 t/m 20: Tussen 93,75% en 94% UV-werend
  • UPF 25 t/m 35 : Tussen 95,9% en 97,5% UV-werend
  • UPF 40 t/m 50+: Tussen 97,5% en 99%+ UV-werend

In ons assortiment hebben wij meerdere shirts die aan deze norm voldoen:

Reflecterend shirt kopen bij PBM discounter

Indien je hulp of advies nodig hebt kan je ons gerust bellen op +31 85 065 69 29. Naast reflecterende shirts hebben wij ook een uitgebreid assortiment van andere reflecterende werkkleding, zoals reflecterende jassen, reflecterende shirts, reflecterende broeken, reflecterende overalls en veiligheidshesjes