RWS shirts

Rijkswaterstaat (RWS) shirts zijn ontworpen om extra goed op te vallen tijdens werkzaamheden in slecht zicht. RWS shirts mogen worden gedragen tijdens werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. Wij hebben verschillende merken shirts in het assortiment, namelijk OXXA en Sioen.

Lees meer
4 resultaten (1-4)
Sorteren op:

RWS kleding

De internationale norm EN ISO 20471 schrijft voor waar veiligheidskleding aan moet voldoen met betrekking tot de kleur en de plaatsing en hoeveelheid van het reflecterend materiaal. Om in aanmerking te komen voor de RWS normering moet je eerst aan de EN ISO 20471 norm voldoen. Daarnaast zijn er nog specifieke normen van Rijkswaterstaat waarin de veiligheidskleding moet voldoen. Deze normen zijn gericht op signaalkleding die wordt gedragen door personen die professioneel werkzaam zijn op of naast de weg en het spoor. 

De RWS norm schrijft voor dat de kleding zowel fluorescerend als retroreflecterend moet zijn. De kleding dient uit één en dezelfde kleur te bestaan. In Nederland mag er aan de weg en het spoor enkel fluorescerend oranje worden gedragen. In het buitenland is het wel toegestaan om andere kleuren te dragen voor deze werkzaamheden. 

De reflecterende strepen op het shirt moeten oplichten indien er een kunstmatige lichtbron op schijnt. Daarnaast moeten de strepen zijn aangebracht in de vorm van het Romeinse cijfer II. De banden moeten ook over de schouders doorlopen. Verder dienen de reflecterende banden aan de buitenzijde van de mouwen te zijn aangebracht voor optimale zichtbaarheid. Mocht je meer informatie willen hebben over RWS kleding, bezoek dan ook eens onze blog. 

Kenmerken RWS shirts

Voordat je een RWS shirt aanschaft is het belangrijk om goed te weten voor welke werkzaamheden dit shirt moet worden ingezet. Let daarom goed op de technische kwaliteiten van een shirt. Hieronder staan een aantal punten waarop kan worden gelet voor het aanschaffen: 

Ademend/ventilerend

Een shirt met ademende/ventilerende kwaliteiten houdt de drager de hele dag droog en fris. Dit komt doordat het shirt lucht doorlaat en tegelijkertijd zweet van de huid wegvoert. De shirts kunnen op meerdere manieren aan de ademende kwaliteit komen door bijvoorbeeld gebruik van mesh weefsel of door de piqué breimethode. 

UV-bescherming

Shirts die UV-bescherming bieden zijn gemaakt van stoffen die bescherming bieden tegen straling van de zon (UV-straling). Deze materialen blokkeren of absorberen de UV-straling. 

OEKO-TEX Standard 100

OEKO-TEX Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Deze standaard houdt in dat het product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is en vrij is van schadelijke stoffen.

RWS shirt kopen bij PBM discounter

Indien je meer informatie wenst te ontvangen over de specificaties of de maten van de shirts kun je ons altijd bellen op +31 85 065 69 29. Naast RWS shirts hebben wij nog meer RWS kleding in ons, zoals RWS jassen, RWS broeken, RWS hesjes en RWS overalls.