RWS kleding

In de internationale norm EN ISO 20471 staat beschreven waar signaalkleding allemaal aan moet voldoen. De vereisten van deze norm hebben betrekking op de kleur en de plaatsing en hoeveelheid van reflecterende kleding. 

Rijkswaterstaat voegt daarnaast nog extra eisen toe aan de EN ISO 20471. De RWS normen zijn specifiek gericht op signaalkleding die wordt gedragen door personen die professioneel werkzaam zijn op of naast de weg en het spoor. RWS kleding dient zowel retroreflecterend als fluorescerend te zijn. 

De kleding dient uit één uniforme kleur te bestaan. In Nederland geldt dat er aan de weg en het spoor enkel fluorescerend oranje mag worden gedragen. In het buitenland gelden er andere regels omtrent de kleur, en is het ook toegestaan om een andere kleur te dragen. Wij hebben enkel oranje broeken in het assortiment. 

Daarnaast moeten de reflecterende strepen op de broek zijn aangebracht in de vorm van het Romeinse cijfer II. De reflecterende banden moeten aan de buitenzijde van de broek worden aangebracht. Dit geeft de drager zichtbaarheid vanuit alle hoeken. Bezoek onze blog over RWS kleding indien je meer wilt weten hierover. 

Kenmerken RWS broek

Bij het aanschaffen van een RWS broek is het belangrijk om goed op te letten wat de werkzaamheden zijn waarvoor de broek nodig is en welke eigenschappen je daarvoor nodig hebt. De volgende criteria kunnen hiervoor worden overwogen: 

Waterdicht

Waterdichte broeken zorgen ervoor dat het water volledig buiten blijft, zelfs bij extreem weer en natte omstandigheden. 

Waterafstotend

Waterafstotende stof weert het water van de oppervlakte van de broek. Deze broeken kunnen worden ingezet bij vochtige omgevingen, maar bij aanhoudende blootstelling aan water raken deze broeken toch doorweekt.

Vochtabsorberend

Deze broeken hebben een vochtabsorberende coating aan de binnenkant. Deze coating absorbeert het vocht en voert het af zodat de drager de hele dag droog en fris blijft. 

Kniezakken

Diverse RWS broeken zijn voorzien van kniezakken waar kniestukken in kunnen worden geplaatst. Dit kan van belang zijn voor werkzaamheden waarbij je vaak op de knieën moet steunen.

RWS broek kopen bij PBM discounter

Wil je een RWS broek kopen maar ben je niet zeker welke maat je nodig hebt, of welke broek het beste past bij jouw werkzaamheden? Bel ons dan gerust voor hulp of advies op +31 85 065 69 29. Naast RWS broeken hebben wij ook andere kleding die voldoet aan de RWS norm, zoals RWS jassen, RWS shirts, RWS hesjes en RWS overalls.