RWS kleding

Reflectiekleding dient te voldoen aan de internationale norm EN ISO 20471. In deze norm is beschreven aan welke vereiste veiligheidskleding moet voldoen met betrekking tot de kleur en de plaatsing en hoeveelheid van de reflecterende strepen. 

RWS kleding dient daarnaast ook nog eens te voldoen aan de strengere eisen van Rijkswaterstaat. De RWS normen zijn specifiek gericht op veiligheidskleding die wordt gedragen door alle personen die professioneel werkzaam zijn op of naast de weg en het spoor. RWS kleding dient zowel retroreflecterend als fluorescerend te zijn. Daarnaast moet de kleding uit één uniforme kleur bestaan. 

De reflecterende strepen moeten zijn aangebracht in de vorm van het Romeinse cijfer II. De verticale strepen moeten daarbij doorlopen over de schouders. De strepen op de mouwen en de broekspijpen moeten daarnaast zijn aangebracht aan de buitenzijde van deze kledingstukken. Dit zorgt voor optimale zichtbaarheid. Alle soorten RWS kleding dient geheel dicht te zijn geritst of geknoopt. Dit is de enige manier waarop de juiste mate van zichtbaarheid kan worden gegarandeerd. Bezoek onze blog over RWS kleding indien je hier meer over wilt weten. 

Kenmerken RWS jas

Bij het kopen van een RWS jas zijn er enkele belangrijke keuzecriteria om te overwegen:

Kleur jas

RWS jassen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Er gelden echter specifieke regels met betrekking tot de kleur van de kleding in combinatie met de locatie van de werkzaamheden. In Nederland mag bij spoor- en wegwerkzaamheden alleen een effen oranje reflecterende jas worden gedragen. In het buitenland gelden hier weer andere regels voor, daar mogen ook andere kleuren jassen worden gedragen. Let bij het kopen van een jas goed op waar je deze gaat gebruiken. 

Waterdicht

Waterdichte jassen zijn ontworpen om water volledig buiten te houden, zelfs bij langdurige blootstelling aan hevige neerslag.

Waterafstotend

Waterafstotende jassen zijn ontworpen om water van het oppervlak af te weren. Bij aanhoudende blootstelling aan water kunnen deze jassen toch doorweekt raken.

Winddicht

Dit soort jassen voorkomen dat de wind de stof doordringt waardoor het lichaam warmer en comfortabeler blijft. 

Ademend

Een ademende jas zorgt ervoor dat zweet en vocht van het lichaam naar buiten wordt gevoerd.

RWS jas kopen bij PBM discounter

Het kan natuurlijk moeilijk zijn om de juiste jas te vinden die past bij de werkzaamheden. Daarom zijn wij altijd beschikbaar voor hulp of advies op +31 85 065 69 29. Naast RWS jassen hebben wij nog een uitgebreid assortiment van andere RWS kleding, zoals RWS broeken, RWS shirts, RWS hesjes en RWS overalls.