RWS overall

Onze RWS (Rijkswaterstaat) werkoveralls bestaan uit een uniforme oranje kleur en zijn toegestaan voor werkzaamheden aan en bij het spoor en de openbare weg. Bij PBM discounter bieden we de keuze tussen een bodybroek, Amerikaanse of traditionele overall.

Lees meer
5 resultaten (1-5)
Sorteren op:

RWS kleding

Signaalkleding moet voldoen aan de Europese norm EN ISO 20471. In deze norm is vastgelegd waar signaalkleding minimaal aan moet voldoen. Rijkswaterstaat heeft daarnaast extra voorwaarden toegevoegd voor signaalkleding die wordt gedragen door werknemers op en naast rijkswegen en het spoor. 

RWS kleding moet fluorescerend zijn. Het fluorescerende materiaal dient uit één enkele kleur te bestaan. In Nederland mag alleen fluorescerend oranje worden gedragen op of aan het spoor en de weg. In de rest van Europa zijn er wel andere kleuren toegestaan. RWS kleding moet ook retroreflecterend zijn. Er moeten reflecterende strepen op de overall zijn aangebracht in de vorm van het Romeinse cijfer II. Bij een bodybroek en traditionele overall moeten de verticale strepen ook doorlopen over de schouders. De reflecterende banden moeten aan de buitenzijde van de kleding worden aangebracht. Bezoek onze blog over RWS kleding indien je meer wilt weten hierover. 

Type overall

Welk type overall je nodig hebt, ligt zowel aan de werkzaamheden als aan de eigen voorkeuren. De Amerikaanse overall lijkt op een tuinbroek en is vaak gemaakt van stevige en lichte stoffen als katoen of een mix met polyester. De traditionele overall bedekt het hele lichaam en is vaak gemaakt van dikker en duurzamer materiaal. De bodybroek zit eigenlijk tussen deze twee type overalls in en heeft geen mouwen maar bedekt wel het bovenlichaam. 

Kenmerken RWS overall

Bij het kiezen van de juiste overall is het van belang om goed te kijken naar de kenmerken ervan. Hieronder staan een aantal specificaties die in acht kunnen worden genomen:

Waterdicht

Een waterdichte overall houdt het water volledig buiten, zelfs wanneer je werkt in extreem natte en vochtige omstandigheden. 

Kniezakken

Voor sommige werkzaamheden moet je vaak op de knieën steunen. In dat geval kan het handig zijn om een overall te kopen die is voorzien van kniezakken waar kniestukken in kunnen worden geplaatst. 

OEKO-TEX Standard 100

Een overall die is voorzien van deze standaard is op een milieu- en mensvriendelijke manier geproduceerd en is tevens vrij van schadelijke stoffen.

Type overall

Naast de keuze uit bovenstaande kenmerken, zijn er ook nog keuzes tussen verschillende typen overalls. Welk type overall je nodig hebt, ligt zowel aan de werkzaamheden als aan de eigen voorkeuren. De Amerikaanse overall lijkt op een tuinbroek en is vaak gemaakt van stevige en lichte stoffen als katoen of een mix met polyester. De traditionele overall bedekt het hele lichaam en is vaak gemaakt van dikker en duurzamer materiaal. De bodybroek zit eigenlijk tussen deze twee type overalls in en heeft geen mouwen maar bedekt wel het bovenlichaam. 

RWS werkoverall kopen bij PBM discounter

Bij twijfel over welke overall je moet aanschaffen, kan je ons altijd inschakelen voor hulp op +31 85 065 69 29. Wij hebben ook een breed scala aan andere RWS kleding, zoals RWS jassen, RWS shirts, RWS hesjes en RWS broeken