RWS kleding

De voorschriften die gelden voor reflectiekleding zijn vastgelegd in de internationale norm EN ISO 20471. Deze norm beschrijft aan welke vereisten signaalkleding moet voldoen in termen van de kleur, reflectiviteit en minimale hoeveelheid en plaatsing van het reflecterende materiaal op de kleding. 

De normen voor RWS kleding zijn nog iets strenger dan de EN ISO 20471. De RWS normen zijn specifiek gericht op signaalkleding die wordt gedragen door personen die op of naast de (rijks)weg of het spoor aan het werk zijn. In Nederland dienen RWS hesjes zowel retroreflecterend als fluorescerend te zijn. Daarnaast mogen de hesjes enkel rood of oranje zijn, In Nederland is geen andere kleur toegestaan voor werkzaamheden bij het spoor of aan de weg. Volgens Europese richtlijnen mag het RWS hesje wel een andere kleur hebben. 

Bij RWS kleding dienen de reflecterende strepen te zijn aangebracht in de vorm van het Romeinse cijfer II. Daarbij moeten de verticale strepen over de schouder doorlopen. Tot slot moet de kleding ten alle tijden volledig dicht gedragen worden. Bezoek onze blog over RWS kleding indien je hier meer over wilt weten. 

RWS hesje bedrukken?

Bij PBM kunnen wij je RWS hesje laten bedrukken. Indien je benieuwd bent naar de mogelijkheden, stuur dan gerust een e-mail naar [email protected]

RWS hesje kopen bij PBM discounter

RWS hesjes komen in verschillende kleuren en maten en het kan daarom lastig zijn om de juiste keuze te maken. Mocht je hier hulp of advies bij nodig hebben dan kun je ons gerust bellen op +31 85 065 69 29. Bekijk daarnaast ook eens ons assortiment van andere RWS kleding, zoals RWS jassen, RWS broeken, RWS shirts en RWS overalls.