Reflecterende overalls

Goede zichtbaarheid tijdens het werk kan van groot belang zijn om ongelukken te voorkomen. Bij PBM discounter hebben wij reflecterende werkoveralls van de topmerken OXXA en HAVEP.

Lees meer
18 resultaten (1-18)
Sorteren op:

Waarom kiezen voor een werkoverall?

Het dragen van een reflecterende overall biedt diverse voordelen. Zo zorgt een overall voor een ononderbroken beschermingslaag. Hierdoor is er minder kans dat de huid, of onderkleding, bloot wordt gesteld aan gevaarlijke stoffen en dergelijke. Bovendien biedt een reflecterende werkoverall een consistente zichtbaarheid. De reflecterende strepen lopen namelijk over de hele overall. Ook is het makkelijk om een overall aan en uit te trekken. Dit geeft de drager meer flexibiliteit als jouw werkzaamheden dat ook vereisen.

Amerikaanse of traditionele reflecterende overalls 

Het verschil tussen deze twee type overalls is vaak gelijk te zien. De Amerikaanse overall lijkt op een tuinbroek maar dan gemaakt van steviger materiaal. Deze overall is vaak voorzien van een borststuk met meerdere zakken en is gemaakt voor comfort en flexibiliteit. Dit model is vaak gemaakt van stevige, lichte stoffen als katoen of een mix met polyester. De traditionele overall bedekt de drager volledig. Dit is een eendelig kledingstuk met lange mouwen en broekspijpen. Dit soort overall is gemaakt van dikker, duurzamer materiaal en wordt vaak gebruikt in zwaardere sectoren, waar volledige bescherming van het lichaam van belang is.

RWS overalls

RWS staat voor Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft speciale normen opgesteld, voor werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. RWS kleding moet voorzien zijn van reflecterende strepen en van een fluorescerende oranje kleur. Wij hebben diverse RWS overalls in het assortiment:

Normering reflectie (EN ISO 20471)

De normering EN ISO 20471 is een internationale norm die betrekking heeft op hoge zichtbaarheidskleding. Deze norm is vooral belangrijk in gevaarlijke werkomgevingen, zoals bij wegwerkzaamheden of in de buurt van rijdend verkeer. Door gebruik van reflecterende banden en fluorescerend materiaal krijgt de kleding een hoge zichtbaarheid. De EN ISO 20471 normering heeft verschillende klassen van zichtbaarheid, waarbij klasse 1 de laagste is en klasse 3 de hoogste.

Daarnaast is ook de kleur van belang, hiervoor gelden specifieke normen. De locatie van de werkzaamheden zijn hier van belang. 

  • Spoor: Oranje reflecterende veiligheidskleding.
  • Reguliere wegen: Uniforme oranje of rode reflecterende veiligheidskleding.
  • Autosnelwegen: Uniforme oranje of rode reflecterende veiligheidskleding.

Waar op te letten

Bij het kopen van een reflecterende werkoverall zijn er enkele belangrijke keuzecriteria om te overwegen:

  • Materiaal: De stof dient zowel duurzaam, comfortabel als veilig te zijn. Denk hierbij aan polyester of katoen of een mix van de twee. En toevoegingen zoals Cordura. Lees ons blog over 'De verschillende materialen werkkleding' voor meer informatie.
  • Duurzaamheid: Het is van belang dat de werkoverall bestand is tegen slijtage en scheuren. Daarnaast is stevigheid van de naden en kwaliteit van eventuele ritsen en knopen van belang voor de levensduur van de overall.
  • Pasvorm: Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en bewegingsvrijheid. Neem ook in overweging of je de overall over andere kledingstukken heen zult dragen.
  • Eigenschappen: Bijvoorbeeld antistatische en/of vlamvertragende eigenschappen. Antistatische overalls voorkomen elektrische ontladingen. Vlamvertragende eigenschappen beschermen tegen kortstondige blootstelling aan vlammen. 
  • Reflectiviteit: Kies voor een overall met heldere kleuren en hoogwaardige reflecterende strips. Bij hoogwaardige materialen kan je denken aan 3M Scotchlite of soortgelijke materialen. 

Reflecterende overall kopen bij PBM discounter

Voor advies of hulp bij het kiezen van de perfecte reflecterende overall kun je ons altijd bellen op +31 85 065 69 29. Vergeet ook niet ons assortiment van aanvullende reflecterende kleding te bekijken, zoals reflecterende jassen, reflecterende shirts, reflecterende truien, reflecterende broeken en veiligheidshesjes